Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

O Stoxx600 δίνει σημάδια για ακόμη μεγαλύτερη πτώση ….

00:01 - 18/02/16

 

Με την πορεία των ξένων χρηματιστηρίων να είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία του Χ.Α. και την αντίδραση στην οποία βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι διεθνείς αγορές να είναι εξαιρετικά πιθανό, έστω και για κάποιες ημέρες – βραχυπρόθεσμα, να συνεχιστεί (όπως και στο Χ.Α.), δεν κρύβουμε την ανησυχία μας ότι πολύ σύντομα θα μπορούσαμε να έχουμε ένα νέο, πιθανό και έντονο, πτωτικό κύκλο στις αγορές.

 

Και σήμερα δε θα αναφερθούμε στην τεχνική ανάλυση του DAX, αλλά στη διαγραμματική εικόνα του Stoxx600, ενός δείκτη που αρκετοί επενδυτές θεωρούν ως το πλέον αντιπροσωπευτικό για την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. H συνολική, λοιπόν, διαγραμματική εικόνα του δείκτη, για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό τα τελευταία 6-7 χρόνια, έχει επιδεινωθεί, σε βαθμό να φθάνουμε στο σημείο να μιλήσουμε για αναστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης σε αρνητική (“Bear market”).

Αν και ο δείκτης θα μπορούσε να επιχειρήσει μια περαιτέρω αντίδραση μέχρι τα επίπεδα περίπου των 340 μονάδων (τρέχουσα τιμή 325 μονάδες), θεωρούμε ως εξαιρετικά πιθανό σύντομα να εισέλθουμε σε ένα νέο πτωτικό κύκλο, με πρώτο σημείο αναφοράς τις 280 – 285 μονάδων και μέσο-μακροπρόθεσμο στόχο τις στηρίξεις στα επίπεδα των 250 – 255 μονάδων, δηλαδή περίπου 30% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, με ότι αυτό σημαίνει για την πορεία των διεθνών αγορών και του Χ.Α..  

Ειλικρινά ευχόμαστε αυτές οι τόσο αρνητικές τεχνικές ενδείξεις να αναστραφούν, αν και πάντα μέχρι νεοτέρας το αρνητικό σενάριο παραμένει το πιθανότερο.

 

 

Παρά το αρνητικό κλίμα …. Οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες βλέπουνε κατά μέσο όρο άνοδο 23% στην Ευρώπη ….

 

Ασχέτως πάντως των όσων γράψαμε παραπάνω και την εξαιρετικά φτωχή απόδοση των αγορών από τις αρχές του χρόνου, οι μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες συνεχίσουν να είναι εξαιρετικά αισιόδοξες για το πώς θα κλείσει η χρονιά στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και έχουν αναθεωρήσει τους στόχους τους, εξακολουθούν να βλέπουν κατά μέσο όρο περιθώρια ανόδου για τον Stoxx600 περίπου 23% από τις τρέχουσες τιμές.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....