Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Δύο τράπεζες λένε: «Έχουμε βρει τα χρήματα»

00:01 - 20/10/15

 

Αυτό το οποίο ξεκάθαρα λένε τις τελευταίες ημέρες οι διοικήσεις των δύο εκ των 4 τραπεζών είναι ότι τα χρήματα έχουν βρεθεί και οι ξένοι επενδυτές που θα συμμετέχουν στην «ανακεφαλαιοποίηση 3» και το νέο κύκλο ΑΜΚ περιμένουν το πράσινο φως από την κυβέρνηση και τους θεσμούς.

 

Μάλιστα, αυτό που κρατάμε είναι ότι τα σχόλια δεν είναι στο λογική ότι είμαστε κοντά στο να βρούμε τα χρήματα, αλλά ότι τα χρήματα βρέθηκαν, με συγκεκριμένα νούμερα, αλλά και συγκεκριμένους επενδυτές οι οποίοι έχουν γνωστοποιήσει ότι θα συμμετέχουν (εκτός αν αλλάξουν τα δεδομένα τελευταία στιγμή). Υπολογίζεται ότι μιλάμε (για τις δύο τράπεζες) για περίπου 3-3,5δις ευρώ, με το συνολικό λογαριασμό (για το σύνολο των τραπεζών) να υπολογίζεται περίπου στα 5,5 με 6δις ευρώ).

 

Σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε αυτές τις πληροφορίες (θετικές σε γενικές γραμμές για την αγορά, τουλάχιστον μέσο – μακροπρόθεσμα), οι οποίες μάλιστα προέρχονται από πολύ σοβαρές πηγές.

 

Σε κάθε περίπτωση και όπως έχουμε γράψει εδώ και πολύ καιρό, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι για να μπουν οι ιδιώτες σε αυτές τις νέες ΑΜΚ, μετά τα όσα έγιναν στις προηγούμενες ΑΜΚ και με τα σύννεφα που πάντα υπάρχουν πάνω από τη η χώρα και την ελληνική οικονομία, θα υπάρξουν πολύ μεγάλα «discount», με μεγάλες πιθανότητες οι νέες ΑΜΚ να γίνουν σε νέα ιστορικά χαμηλά!!

 

Αν το δει κανείς απλά, ουσιαστικά μιλάμε για τη δημιουργία «νέων» τραπεζών (αφού οι παλαιοί μέτοχοι εξαϋλώνονται πλήρως). Και πώς να μη μιλάμε για νέες τράπεζες, όταν για παράδειγμα η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Πειραιώς είναι 460εκ ευρώ και πριν από περίπου ενάμιση χρόνο η τράπεζα άξιζε στο ταμπλό περίπου 11δις ευρώ!!!

 

Όπως είχαμε γράψει και σε ένα πρόσφατο σχόλιο, το 2014 οι τότε ΑΜΚ της ΕΤΕ και της Eurobank είχαν γίνει στα τότε ιστορικά χαμηλά (2,20 και 0,31 ευρώ αντίστοιχα), σημαντικά χαμηλότερα του μ.ο. των τιμών των προηγούμενων εβδομάδων, κάτι το οποίο σε ένα βαθμό φαίνεται ότι θα επαναληφθεί και πάλι.  

 

 

Μέταλλα: Πολύ κρίσιμες οι επόμενες ημέρες με δοκιμασία καθοριστικών "trendlines"

 

Από τις διεθνείς αγορές το δεύτερο σχόλιο της ημέρας, με τις επόμενες ημέρες να θεωρούνται ως μεγάλης σημασίας για τα commodities και κυρίως το χρυσό και το ασήμι. Όπως φαίνεται στο παρακάτω πολλαπλό διάγραμμα, μιας σειρά προϊόντων που συνδέονται με το χρυσό, το ασήμι δοκιμάζουν μεγάλης σημασία “trend-lines”, η οριστική διάσπαση των οποίων (ειδικά στα 2 από τα 4 υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια – έχει γίνει το πρώτο βήμα) θα μπορούσε να βάλει τις τιμές του χρυσού και του ασημιού σε μια νέα ανοδική τροχιά, μετά από μήνες ταλαιπωρίας.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....