Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

Κλειδί για το Χ.Α. η πορεία των διεθνών αγορών..

00:01 - 23/03/16

 

Μπορεί όλο αυτόν τον τελευταίο καιρό να συζητάμε στο εσωτερικό της χώρας για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, τα rebalancing των δεικτών και γενικά η πλειοψηφία να αποδίδει την πρόσφατη μεγάλη αντίδραση της αγοράς μας στις προσδοκίες για συμφωνία με τους θεσμούς, αλλά αν κανείς γυρίσει λίγο πίσω το χρόνο, θα διαπιστώσει τη μεγάλη συσχέτιση η οποία υπάρχει τον τελευταίο καιρό και από τις αρχές του χρόνου, μεταξύ του Χ.Α και των διεθνών αγορών (πέραν φυσικά των εξαιρετικά σοβαρών εσωτερικών ζητημάτων που έχουμε).

 

Ένα στατιστικό, λοιπόν, το οποίο παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον και το οποίο θα πρέπει να κρατήσουμε, είναι ότι η ανάκαμψη της αγοράς μας ξεκίνησε στις 12/02. Ακριβώς όμως την ίδια ήμερα ξεκίνησε και συνολικά η μαζική αντίδραση των διεθνών αγορών (Wall Street, DAX, Ιταλία, Ισπανία, ακόμη Πετρέλαιο!!!!) και φυσικά αυτό μόνο τυχαίο δε μπορεί να χαρακτηριστεί.

Μάλιστα, θα πρέπει να κρατήσουμε ότι μέχρι τις 11/02 και από τις αρχές του χρόνου, το κλίμα στις διεθνείς αγορές και ιδιαιτέρως στις τραπεζικές μετοχές!!! ήταν εξαιρετικά αρνητικό, όπως συνέβη και στο Χ.Α..

Οι ελληνικές τράπεζες μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες είχαν βρεθεί ακόμη και στο -70%, την ώρα που και μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες (οι οποίες και έχουν ανακάμψει από τις 11/02) είχαν βρεθεί με εντυπωσιακές, για τα μεγέθη τους, απώλειες, περίπου 40 με 45%.

Σίγουρα λοιπόν τα εσωτερικά ζητήματα είναι καθοριστικής σημασίας για τη συνέχεια της αγοράς μας (ειδικά όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη τάση). Αλλά η προσοχή θα είναι στραμμένη και στην πορεία των διεθνών αγορών, όπου παρά την πρόσφατη μεγάλη αντίδραση υπάρχει ανησυχία για μια ξαφνική επιδείνωση του κλίματος, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα και στη δική μας αγορά.

Από τις 12/02 και τις 440 μονάδες ο ΓΔ καταγράφει κέρδη περίπου 23%....

S&P 500 (από τις 12/02 καταγράφει άνοδο 12%)

DAX (από τις 12/02 καταγράφει άνοδο 14%)

Πετρέλαιο (από τις 12/02 καταγράφει άνοδο 52%)

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....