Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

Με βάση το «BREMAIN», τα επόμενα κρίσιμα επίπεδα για ΓΔ & FTSE 25 ….

00:01 - 24/06/16

 

Αν δεχθούμε ότι το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος θα είναι η απόρριψη του BREXIT και με τα βλέμματα να είναι και στην πορεία των διεθνών - ευρωπαϊκών αγορών (ανάμεσα σε άλλα αν θα επικρατήσει η λογική “αγόραζε στη φήμη πούλα στην είδηση”, μετά το rebound των αγορών κατά τις τελευταίες ημέρες), ενδιαφέρον έχει να αναφερθούμε στα επόμενα κρίσιμα τεχνικά επίπεδα του ΓΔ και του FTSE 25.

 

ΓΔ

 

Όσον αφορά το ΓΔ και όπως έχουμε γράψει στα τελευταία μας σχόλια, το κλειδί λόγω της σημασίας αυτών των επιπέδων, είναι η παραμονή του δείκτη υψηλότερα των 600 – 610 μονάδων (έκλεισε χθες στις 617,69 μονάδες, +0,99%). Με βάση αυτήν την παραμονή, η διαγραμματική εικόνα της αγοράς θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο (αφήνοντας πίσω τα πρόσφατα προβλήματα), με τις επόμενες αντιστάσεις να βρίσκονται στα επίπεδα των 625 – 630 μονάδων και με το μεγάλο στόχο να είναι τα επίπεδα των 650 – 660 μονάδων. Και όπως είχαμε γράψει πρόσφατα, με τη διάσπαση αυτών των επιπέδων (είμαστε σίγουροι ότι θα αποδεχθεί μια δύσκολη διαδικασία), συνδέεται η ουσιαστική βελτίωση της μακροπρόθεσμης τάσης της αγοράς.

 

Στο αρνητικό τώρα σενάριο που η αγορά χάνει τα επίπεδα των 600 μονάδων, σημαντικό θεωρείται να μείνει ο δείκτης υψηλότερα των 575 – 580 μονάδων. Απώλεια και αυτών των στηρίξεων (όπως είχε κινδυνεύσει να συμβεί πρόσφατα), συνδέεται με ουσιαστική επιδείνωση της διαγραμματικής εικόνας και πτώσης μέχρι τα επίπεδα των 530 – 540 μονάδων.

 

 

FTSE 25

 

Στην περίπτωση του FTSE 25 ο οποίος χθες έκλεισε στις 1.715,66 μονάδες, μεγάλος στόχος είναι για αρχή η παραμονή υψηλότερα των 1.700 – 1.705 μονάδων (ισχυρά μακροπρόθεσμα επίπεδα), με τον επόμενο στόχο να είναι οι 1.730 – 1.740 μονάδες. Σημειώνεται ότι στα τελευταία επίπεδα βρίσκεται και ο ΑΚΜΟ 200 ημερών. Λόγω λοιπόν της σημασίας αυτών των αντιστάσεων, οι επόμενες συνεδριάσεις κρίνονται μεγάλου ενδιαφέροντος, αφού θα φανεί αν ο δείκτης μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να μιλήσουμε και πάλι για το θετικό σενάριο ή τα προβλήματα θα επιστρέψουν και πάλι. Απλά σημειώνεται ότι διάσπαση αυτών των αντιστάσεων ανοίγει το δρόμο για μια κίνηση προς τα πρόσφατα υψηλά, στις 1.830 – 1.840 και 1.860 μονάδες (οι επόμενες ισχυρές αντιστάσεις – σε αυτές θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση).

 

Από την άλλη πλευρά, σε περίπτωση επιστροφής των προβλημάτων είναι σημαντικό να μη χαθούν (το προσεχές διάστημα) οι στηρίξεις στα επίπεδα των 1.580 – 1.600 μονάδων (μεγάλης σημασίας  - μακροπρόθεσμες - στηρίξεις οι οποίες δοκιμάστηκαν πρόσφατα επιτυχώς). Απώλεια αυτών των στηρίξεων θα ήταν μια πολύ αρνητική εξέλιξη, αφού θα μας έκανε να μιλούσαμε για πλήρη απώλεια όλων των θετικών τεχνικών ενδείξεων που είχαν χτιστεί τους τελευταίους περίπου 3 μήνες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη συνολική πορεία της αγοράς.  

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....