Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

Οι διεθνείς αγορές, ο χρυσός & Το Χ.Α. ….

00:01 - 25/02/16

 

Με την πορεία των διεθνών αγορών να είναι μεγάλης σημασίας και για την πορεία του Χ.Α. (αν και σίγουρα έχουμε πάρα πολλά εσωτερικά ζητήματα), θα εκφράσουμε και σήμερα την ανησυχία μας για τη μέσο – μακροπρόθεσμη πορεία των ξένων αγορών.

 

Δεν κρύβουμε την ανησυχία μας ότι η τελευταία άνοδος των αγορών, ήταν απλά και μόνο μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση από τα χαμηλά και τίποτα περισσότερο (λίγο πολύ το ίδιο συμβαίνει και στο Χ.Α.). Έτσι, παρακάτω θυμίζουμε αυτά τα οποία έχουμε γράψει για δύο αντιπροσωπευτικούς διεθνούς δείκτες, με τα περιθώρια πτώσης των παγκόσμιων χρηματιστηρίων, κατά την άποψη μας πάντα, να είναι εξαιρετικά μεγάλα. Πάντως διευκρινίζουμε ότι προς στιγμήν δεν ασπαζόμαστε τις εκτιμήσεις για μια νέα κρίση τύπου Lehman Brothers, απλώς μια μεγάλη διόρθωση των αγορών και μια σημαντική επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.  

Πέραν όμως της τεχνικής ανάλυσης των δύο αυτών δεικτών, θα σταθούμε και στην τεχνική ανάλυση του χρυσού, με πολλές ενδείξεις ότι ο χρυσός έχει πλέον εισέλθει σε ανοδικό «trend»  και μπορεί να αποδειχθεί το επενδυτικό προϊόν που θα πρωταγωνιστεί αυτή τη χρονιά. Έχουμε λοιπόν και λέμε. Η τεχνική ανάλυση των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών δείχνει μεγάλη πτώση στα χρηματιστήρια, την ώρα που ο χρυσός (αρνητική συσχέτιση με τα χρηματιστήρια) δείχνει να εισέρχεται σε ανοδικό (μακροπρόθεσμο μάλιστα) trend.

 

Χρυσός 

Στην τεχνική ανάλυση, λοιπόν, του χρυσού και σε ένα σύντομο σχόλιο, στεκόμαστε στην εξαιρετικά μεγάλη βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας (μιλάμε πλέον για αναστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης σε θετική). Το κλειδί να είναι η παραμονή υψηλότερα των 1.170 – 1.180 δολαρίων, μια βάση για ακόμη καλύτερες ημέρες. Σημειώνεται ότι στο θετικό σενάριο ο επόμενος μακροπρόθεσμος στόχος είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 1.330 – 1.340 δολαρίων, με μεγάλες πιθανότητες μέσα στη χρονιά να δούμε τιμές περίπου στα 1.480 – 1.500 δολάρια.  

 

FTSE All World

Όπως είχαμε γράψει, η διαγραμματική εικόνα του δείκτη για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, έχει επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό, με τις περισσότερες πιθανότητες να είναι ότι έχουμε πλέον αναστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης σε αρνητική, με ότι αυτό σημαίνει για την πορεία των αγορών τους επόμενους 6 με 18 μήνες.

Αν και λοιπόν η τελευταία αντίδραση είναι άκρως φυσιολογική, εντούτοις πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα τα παγκόσμια χρηματιστήρια κινδυνεύουν να εισέλθουν σε ένα νέο κύκλο μεγάλης πτώσης. Για την ιστορία, ο δείκτης βρίσκεται περίπου στα επίπεδα των 243 μονάδων, με τους επόμενους στόχους στην περίπτωση του αρνητικού σεναρίου που περιγράψαμε παραπάνω, είναι στα επίπεδα των 220 – 225, 200 – 205 και 180 – 185 μονάδων, κάτι το οποίο θα σήμαινε μια πτώση περίπου 65 μονάδων ή περίπου 25-30%.

Stoxx600

Όπως είχαμε γράψει, η συνολική, λοιπόν, διαγραμματική εικόνα του δείκτη, για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό τα τελευταία 6-7 χρόνια, έχει επιδεινωθεί, σε βαθμό να φθάνουμε στο σημείο να μιλήσουμε για αναστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης σε αρνητική (“Bear market”).

Αν και ο δείκτης θα μπορούσε να επιχειρήσει εκ νέου μια αντίδραση (τρέχουσα τιμή περίπου 325-330 μονάδες), θεωρούμε ως εξαιρετικά πιθανό σύντομα να εισέλθουμε σε ένα νέο πτωτικό κύκλο, με πρώτο σημείο αναφοράς τις 280 – 285 μονάδων και μέσο-μακροπρόθεσμο στόχο τις στηρίξεις στα επίπεδα των 250 – 255 μονάδων, δηλαδή περίπου 30% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, με ότι αυτό σημαίνει για την πορεία των διεθνών αγορών και του Χ.Α..  

Ειλικρινά ευχόμαστε αυτές οι τόσο αρνητικές τεχνικές ενδείξεις να αναστραφούν, αν και πάντα μέχρι νεοτέρας το αρνητικό σενάριο παραμένει το πιθανότερο.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....