Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

FTSE 25: Τεράστιας σημασίας η «μάχη» με τις 169 – 170 μονάδες…

00:01 - 27/04/16

 

Με την κατάσταση να είναι πιθανό ανά πάσα στιγμή να αλλάξει (ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα), εμείς θα σταθούμε σήμερα στη συνεχώς βελτιούμενη διαγραμματική εικόνα της αγοράς μας και κυρίως στις 169 – 170 μονάδες του FTSE 25, επίπεδα κλειδί όχι μόνο για το δείκτη, αλλά και τη συνολική πορεία της αγοράς (ο δείκτης έκλεισε χθες στις 167,84 μονάδες, +0,24%). Και αυτή η «μάχη» λαμβάνει χώρα την ώρα που ο ΓΔ κινείται στα όρια των καθοριστικών αντιστάσεων των 600 – 610 μονάδων (σε μικρή απόσταση υπάρχουν και οι πραγματικά πολύ ισχυρές αντιστάσεις των 630 – 640 μονάδων).

 

Επιτυχής διάσπαση λοιπόν των 169 – 170 μονάδων του FTSE 25 (δε θα μας εξέπληττε αν αποδεικνύονταν μια δύσκολη διαδικασία), θα οδηγήσει (πιθανόν και με βίαιο τρόπο) το δείκτη προς τα επίπεδα των 180 μονάδων. Απλά σημειώνουμε ότι συνδυασμός των 640 μονάδων του ΓΔ και των 180 μονάδων του FTSE 25, μπορούν να σημάνουν ακόμη και την αναστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης της αγοράς μας σε θετική, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και με ότι αυτό σημαίνει για την αγορά μας (κυβέρνησης θέλοντας φυσικά).

FTSE 25

 

 

Καμία σχέση η φετινή με την περσινή κατάσταση …

 

 

Στο μέτωπο τώρα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς και παρά τη μεγάλη αβεβαιότητα που σίγουρα υπάρχει, πιστεύουμε ότι η φετινή κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με την περσινή. Όχι ότι δε μπορεί να συμβεί ατύχημα, αφού η κυβέρνηση Σύριζα μπορεί ανά πάσα στιγμή να τα γκρεμίσει όλα. Αλλά όπως και αν το δει κανείς ….. Πέρσι συζητούσαμε για ρήξη με τους θεσμούς και δήθεν το τέλος της λιτότητας (και έγιναν όσα έγιναν – capital controls –δημοψηφίσματα κτλ) και φέτος συζητάμε για το πόσο βαρύ θα είναι το πακέτο των μέτρων. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι πραγματικά τεράστια, αν και σίγουρα αρκετοί δε μπορούν να το καταλάβουν.

Η αλήθεια είναι ότι η διαπραγμάτευση σε αυτή τη φάση μας θυμίζει περισσότερο τις διαπραγματεύσεις – θρίλερ που είχαμε ζήσει με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και όχι τα γνωστά παρατράγουδα της περσινής, καταστροφικής, κυβέρνησης Σύριζα. Και αυτό είναι που μας κάνει κάπως συγκρατημένα αισιόδοξους για την πορεία των εξελίξεων και κατ’ επέκταση την πορεία του Χ.Α….

ΥΓ: Φυσικά διευκρινίζουμε και πάλι ότι σε καμία περίπτωση τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι θεωρούμε καλή την κυβέρνηση «Σύριζα 2». Το ακριβώς αντίθετο. “Μέχρι να αλλάξει μυαλά”, τη θεωρούμε ως τη χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών.  Και προσοχή, αν δεν αλλάξει μυαλά η ελληνική κυβέρνηση, η υπογραφή των μέτρων δε θα έχει από μόνη της να προσφέρει τίποτα.  

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....