Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών  | Market Watch | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Η επιστροφή της Τρόικας & Το ΧΑ

00:01 - 28/09/15

 

Δε θα πρέπει να παραβλέπουμε ότι ύστερα από το «διάλειμμα» των εκλογών, η “τρόικα” («κουαρτέτο» σύμφωνα με τα νέα δεδομένα) επιστρέφει αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα, ώστε να ξεκινήσει ο πρώτος κύκλος της αξιολόγησης του τρίτου Μνημονίου, που θα αφορά τα δημοσιονομικά, την εκτέλεση του προϋπολογισμού και την κατάρτιση αυτού του επόμενου έτους.

 

Φυσικά και το ερώτημα έχει να κάνει με πώς θα εξελιχθούν αυτές οι διαπραγματεύσεις, θυμίζοντας πάντως  ότι σχεδόν σε όλες τις επισκέψεις των δανειστών, εδώ και πλέον 4 χρόνια, το Χ.Α. τα πηγαίνει  από άσχημα ως πολύ άσχημα. Βέβαια αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού μιλάμε για ένα χρηματιστήριο με “τζίρους περιπτέρου” και κυρίως για ένα χρηματιστήριο το οποίο ολοφάνερα χειραγωγείται από κάποια επενδυτικά σπίτια του εξωτερικού, τα οποία θα επαναλάβουμε και σήμερα ότι φαίνεται να θέλουν να κρατήσουν τις τιμές σε υψηλά επίπεδα.   

 

Σε κάθε περίπτωση, κλειδί είναι η παραμονή υψηλότερα των 660 – 680 μονάδων (στα όρια των οποίων κινείται η αγορά τις τελευταίες ημέρες), αφού απώλεια τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα και τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες (ισχυρές) στηρίξεις των 600 – 610 μονάδων (χωρίς να μπορούν να αποκλειστούν τα ακόμη χειρότερα).

 

ΓΔ (Weekly Chart)

 

 
 

 

Και στα των διεθνών αγορών όπου η κατάσταση είναι πάντα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και κρίσιμη τεχνικά (η διαγραμματική εικόνα των περισσοτέρων βασικών δεικτών έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ)  θα αναφερθούμε σε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά από τη Wall Street και συγκεκριμένα τον S&P 500. Είναι λοιπόν πολύ ενδιαφέρον ότι με βάση το κλείσιμο της Πέμπτη, 403 από τις 500 μετοχές καταγράφουν απώλειες μεγαλύτερες του 10% από το υψηλό 52 εβδομάδων, με τις μέσες απώλειες να είναι στο 21%, κάτι το οποίο φανερώνει το μέγεθος της διόρθωσης η οποία έχει συντελεστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Για την ιστορία με βάση το κλείσιμο της Πέμπτης, η συνολική κεφαλαιοποίηση του S&P 500 ήταν 17,94τρις δολάρια.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....