Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

Προβληματισμός με τη νέα πτώση, μόλις η αγορά έφθασε στις 570 – 590 μονάδες

00:01 - 29/07/16

 

Χωρίς το -1,11% να είναι επί της ουσίας μια τόσο μεγάλη πτώση, μια αρκετά κακή συνεδρίαση, σε επιμέρους ποιοτικά σημεία, είχε χθες το Χ.Α. και ειδικά οι τραπεζικές μετοχές. Από αυτά που προβληματίζουν είναι ότι η νέα πτώση ήλθε με το που ο ΓΔ προσέγγισε τις εξαιρετικά σημαντικές αντιστάσεις στα επίπεδα των 570 – 590 μονάδων (κάτι το οποίο είχε συμβεί και πριν από μερικές ημέρες).

 

Όπως έχουμε αναφέρει, στα επίπεδα αυτά μαζί με τα επίπεδα των 600  - 605 μονάδων, υπάρχουν εξαιρετικά ισχυρές αντιστάσεις (τόσο από το ημερήσιο, όσο και το εβδομαδιαίο και το μηνιαίο διάγραμμα). Αντιστάσεις, η σημασία των οποίων είναι μεγάλη όχι μόνο για τη βραχυπρόθεσμη, αλλά και τη μεσομακροπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

Αν και το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στις διεθνείς αγορές (σήμερα το βράδυ περιμένουμε τα stress tests) έχει τη δική της μεγάλη σημασία για την πορεία του Χ.Α. (με εμφανή πάντως την πρόσφατη αδυναμία της αγοράς μας να συγχρονιστεί με τις ξένες αγορές), αν υπάρχει ένα μεγάλο ζητούμενο από εδώ και πέρα, στην ελπίδα μας για καλύτερες ημέρες (λέμε τώρα), το ζητούμενο φυσικά και είναι η κίνηση προς τις 590 – 600 μονάδες. Πάντως, με δεδομένη τη σπουδαιότητα αυτών των αντιστάσεων και με τόσο χαμηλούς τζίρους, η διάσπαση των εν λόγω αντιστάσεων και το αρκετά καλό σενάριο φαίνονται αρκετά μακριά σε αυτή τη φάση, εκτός αν βοηθήσει η ειδησεογραφία και έχουμε μια ριζική αλλαγή του σκηνικού.  

Θα λέγαμε ότι με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, το καλύτερο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι μια κίνηση ελαφρώς υψηλότερα και μια παλινδρόμηση μεταξύ περίπου των 560 και των 590 μονάδων.

Φυσικά εννοείται ότι οι συνεχιζόμενες αποτυχημένες προσπάθειες διάσπασης των προαναφερθέντων αντιστάσεων, δημιουργούν προβληματισμό, με ανοιχτό το σενάριο να οδηγηθεί η αγορά σε μια νέα πτώση μέχρι τις ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 520 – 530 μονάδων.  

ΓΔ (ημερήσιο διάγραμα)

ΓΔ (εβδομαδιαίο διάγραμα)

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....