Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

Τραπεζικός Δείκτης – Τρόμος από το ότι συνεχίζει να βρίσκεται χαμηλότερα των 740 -745 μονάδων  ….

00:01 - 30/06/16

 

Στις 725,29 μονάδες έκλεισε χθες ο τραπεζικός δείκτης, με το στοίχημα σε αυτή τη φάση (όπως έχει γραφθεί στα τελευταία μας σχόλια) να είναι η επιστροφή υψηλότερα των 740 – 745 μονάδων.

 

Με δεδομένη την επιβάρυνση που υπάρχει στην διαγραμματική εικόνα και όσο ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα αυτών των επιπέδων τόσο αυξάνεται η ανησυχία για ένα κύκλο ξεπουλήματος, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει το δείκτη, τουλάχιστον μέχρι τα επίπεδα των 620 – 630 μονάδων. Και λέμε τουλάχιστον, γιατί εν μέσω αβεβαιότητας και κερδοσκοπικών κινήσεων, ο δείκτης μπορεί να βρεθεί μέχρι και στα ιστορικά χαμηλά, των περίπου 400 – 420 μονάδων.

Επιστρέφοντας στο αισιόδοξο σενάριο, επιστροφή υψηλότερα των 740 – 745 μονάδων μπορεί να οδηγήσει, πιθανόν και βίαια, το δείκτη προς τα επίπεδα των 830 – 840 μονάδων. Ακόμη υψηλότερα, οι επόμενες ισχυρές αντιστάσεις είναι στα επίπεδα των 900 και 930 – 940 μονάδων.

 

 

DAX Σύντομα η μεγάλη δοκιμασία …

 

 

Στις 9.600 μονάδες (+1,6%) έκλεισε χθες ο DAX, με την αντίδραση των αγορών να συνεχίζεται, αν και κάπου εδώ θα λέγαμε πλησιάζει η ώρα για τα δύσκολα. Και αυτό γιατί θα κριθεί αν η τελευταία άνοδος είναι απλά και μόνο μια τεχνική αντίδραση από τα πρόσφατα χαμηλά ή κάτι περισσότερο. Ένα πρώτο μεγάλο ζητούμενο για το δείκτη είναι η διάσπαση των αρκετών ισχυρών αντιδράσεων που υπάρχουν στα επίπεδα των 9.850 – 9.880 μονάδων. Επιστροφή υψηλότερα αυτών των αντιστάσεων θα ήταν ένα πραγματικά μεγάλο βήμα  ……. Ακόμη υψηλότερα, ο στόχος είναι η επιστροφή υψηλότερα των 10.000 – 10.100 μονάδων. Και εννοείται ότι μια τέτοια διπλή διάσπαση είναι ο οδηγός για να μιλήσουμε και πάλι για πλήρως θετική διαγραμματική εικόνα.  

Σημειώνεται πάντως ότι αποτυχία επιστροφής υψηλότερα των προαναφερθέντων αντιστάσεων, κινδυνεύει να οδηγήσει το δείκτη σε επίπεδα χαμηλότερα των 9.000 μονάδων και πάνω από όλα να οδηγήσει σε οριστική αναστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης σε αρνητική, με ότι αυτό θα σημαίνει συνολικά για την πορεία των χρηματιστηρίων παγκοσμίως.    

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....