Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών  | Market Watch | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

O Τσακαλώτος, η δήλωση για το Bail-in & Η αίσθηση ότι στο τέλος θα φθάσουμε και πάλι στο χείλος του γκρεμού ….

00:01 - 30/09/15

 

Μόνο τυχαίες θα λέγαμε ότι δεν ήταν οι τελευταίες δηλώσεις Τσακαλώτου, σχετικά με τον κίνδυνο κουρέματος των καταθέσεων. Ειδικότερα, θα χαρακτηρίζαμε τις δηλώσεις ως μια πολύ σοβαρή ένδειξη ότι τα πράγματα είναι στην κόψη του ξυραφιού, με τον υπουργό οικονομικών μάλιστα να ανησυχεί να μην φορτωθεί στο τέλος όλη την αποτυχία.

 

Μάλιστα, όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που συνεχίζεται να γίνεται ο κακός χαμός στις διαπραγματεύσεις για τον τελικό τρόπο που θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση (με μεγάλες παρεμβάσεις και από ιδιώτες – ξένους - επενδυτές), εν μέσω μάλιστα και ενός αρκετά «περίεργου» διεθνούς σκηνικού. Θα λέγαμε λοιπόν ότι οι δηλώσεις του έλληνα ΥΠΟΙΚ ήταν μια επίσημη προειδοποίηση (θα μπορούσε να πει κανείς και αποποίηση ευθύνης σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά) ότι αν δε βρεθεί σύντομα η χρυσή τομή στην όλη διαδικασία, όλο το πρόγραμμα θα τιναχθεί στον αέρα, με ότι αυτό σημαίνει για την ελληνική οικονομία και τη χώρα.

Η αίσθηση ότι στο τέλος θα φθάσουμε πάλι στο χείλος του γκρεμού ….

Σε κάθε περίπτωση, σε σχέση και με τα όσα έχουμε γράψει σε πρόσφατα σχετικά σχόλια, η αίσθηση μας είναι κατά τους προσεχείς μήνες και μάλλον στο Α΄ τρίμηνο του 2016, η χώρα θα βρεθεί και πάλι στο χείλος του γκρεμού, με το θέμα του GREXIT να ξανά-πέφτει στο τραπέζι όπως και πριν από μερικούς μήνες (50-50% τι θα συμβεί στο τέλος).

Και το πιστεύουμε αυτό, γιατί όπως ξαναγράψει αφενός δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, αφετέρου (σε σχέση φυσικά και με το πρώτο) ότι μόνο μέτρα χωρίς την ύπαρξη της παραμικρής προσδοκίας (για τις μελλοντικές προοπτικές της χώρας - οικονομίας) από την πραγματική – ιδιωτική οικονομία είναι σίγουρη αποτυχία.  

 

 
 

 

Και με την πορεία των διεθνών αγορών να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, θα σας παρουσιάσουμε σε ένα έξυπνο διάγραμμα τα 4 μεγαλύτερα (όσον αφορά τη διάρκεια) bull markets της Wall Street τη σύγχρονη ιστορία.  Όπως φαίνεται το μεγαλύτερο bull market ήταν κατά τη διάρκεια των ετών 1987 – 2000 (12,3 χρόνια), με το αμέσως επόμενο να είναι 7,1 χρόνια (1949 – 1956). Αν δεχόμασταν ότι το τρέχον bull market της αγοράς θα τερματίζονταν κάπου εδώ (δηλαδή 2009 – 2015) θα ήταν το 3ο μεγαλύτερο (6,3 χρόνια), με το αμέσως επόμενο να είναι 6,2 χρόνια, το 1974 – 1980. 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....