Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

Η μεγαλύτερη διαφορά του 2016 με τα προηγούμενα χρόνια ……

00:01 - 30/12/15

 

Με το χρόνο για την είσοδο της νέας χρονιάς να μετράει αντίστροφα, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι από άποψης πολιτικών εξελίξεων, το 2016 που μας έρχεται παρουσιάζει μια τεράστια διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

 

Μια διαφορά που παρά τα αρκετά ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν και τον προβληματισμό όλων των φυσιολογικών ανθρώπων για την ικανότητα αυτής της κυβέρνησης να τρέξει το μνημόνιο και να λειτουργήσει η πραγματική οικονομία, μας κάνει κάπως αισιόδοξους ότι τα πράγματα τελικά μπορεί να μην εξελιχθούν και τόσο άσχημα. Φθάνουμε να σημείο να σκεπτόμαστε μήπως τον Ιούνιου του 2015 και γενικά τους μήνες του καλοκαιριού, η χώρα είδε τα χειρότερα και σιγά – σιγά θα αρχίσει μια, μικρή-οριακή σίγουρα, αλλά συγκρατημένη βελτίωση της κατάστασης. Τουλάχιστον τα πράγματα δε θα πάνε χειρότερα.

Ποιά, λοιπόν, είναι αυτή η μεγάλη διαφορά του 2016 σε σχέση με το 2015; Ότι ουσιαστικά για πρώτη χρονιά φέτος, κυβέρνηση και αντιπολίτευση στηρίζουν το μνημόνιο. Μπορεί να ακούγεται αυτό απλό. Αλλά δεν είναι καθόλου. Είναι ίσως το πιο ελπιδοφόρο για τη χρονιά που μας έρχεται.

Με απλά λόγια. Δεν υπάρχει από πίσω το αντιμνημονιακό κόμμα και ο αντίστοιχος παλαιός Α. Τσίπρας, ο οποίος θα βγάλει τον κόσμο στους δρόμους και πάνω από όλα θα συγκρουστεί με τους ξένους (όπως έγινε πριν από μερικούς μήνες).

Και συνεχίζουμε τις σκέψεις μας. Ωραία και πέφτει ο Α. Τσίπρας και ο Σύριζα. Και πέφτει τους πρώτους μήνες του 2016 λόγω των γνωστών ζητημάτων (ασφαλιστικό κτλ) ……

Και πέφτει η κυβέρνηση χωρίς να μπορέσει για ακόμη μια φορά να γίνει οικουμενική κυβέρνηση. Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο αυτό και σίγουρα υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι. Αλλά σε καμία περίπτωση δε θα είναι το τέλος του κόσμου. Αυτό που εμείς βλέπουμε είναι ότι είτε έτσι είτε αλλιώς οδηγούμαστε αργά ή γρήγορα σε μια μνημονιακή κυβέρνηση η οποία θα τρέξει το πρόγραμμα. Σίγουρα αυτή η τωρινή κυβέρνηση της νοοτροπίας του κρατισμού, δεν είναι καλή. Αλλά το γεγονός ότι το 80% της βουλής αυτής της βουλής, είτε της επόμενης (δηλαδή μετά από εκλογές) στηρίζουν το μνημόνιο είναι ένα εξαιρετικά θετικό νέο. Και στη βάση αυτή θεωρούμε ότι υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να περάσουν και τα τελευταία σημαντικά μέτρα (ουσιαστικά έτσι περνάνε όλα τα μέτρα που είχαν ζητήσει οι ξένοι από την πρώτη στιγμή) και μετά η χώρα να αρχίσει να ηρεμεί και μάλιστα αυτό να συμβεί ασχέτως ποιά θα είναι η κυβέρνηση.

ΥΓ:

Υπάρχει πάντως κάτι που κανείς δε μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα την επόμενη χρονιά. Ποιό είναι αυτό; H κατάσταση στην ευρωζώνη. Ειλικρινά δεν ξέρουμε μήπως εκεί κρύβονται οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τη χώρα μας και όχι αυστηρά στο εσωτερικό της χώρας.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....