Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

13:00 - 23/02/18

Περιμένετε ανάπτυξη από μαρξιστές, οικονομικά αναλφάβητους και ανισόρροπους; / Λουκάς Γεωργιάδης

 

     Όσοι γαλουχήθηκαν με τα... ιδεώδη του κομμουνισμού και της μαρξιστικής οικονομικής θεωρίας αποτελούν σήμερα αυτούς που αγνοούν την πραγματικότητα. Το χειρότερο γι αυτούς αλλά και για τους υπόλοιπους είναι ότι αυτή η άγνοια της πραγματικότητας τους κάνει ακόμη πιο θρασείς, είτε σε επίπεδο ρητορικής είτε σε επίπεδο συμπεριφοράς. Στη ζωή ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει και να έχει γνώμη επί παντός επιστητού. Δεν μπορεί όμως να έχει την... απαίτηση να μετράει στα σοβαρά η γνώμη του όταν δεν υπάρχει γνώση. Γιατί σε αυτήν την περίπτωση, μιλάμε για τον ηλίθιο... 

 

 

             Η ζωή κατατάσσει τον καθένα ανάλογα με τη γνώση και όχι τη γνώμη όταν αυτή δεν στηρίζεται στη γνώση. Ιδίως, όταν ακούτε ανθρώπους να λένε "εγώ πιστεύω" τότε είναι ξεκάθαρο ότι δεν γνωρίζουν. Και επειδή δεν γνωρίζουν είναι... περήφανοι που έχουν άποψη. Δυστυχώς, σήμερα στο δημόσιο βίο της χώρας και επί εξαιρετικά σοβαρών θεμάτων έχουν γνώμη οι πάντες, χωρίς να έχουν γνώση. Άλλο η έκφραση γνώμης σε μια Δημοκρατία και άλλο η... περιφορά της άγνοιας του καθενός. Αυτός που γνωρίζει έχει επαφή με το αντικείμενο. Σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο όπου ο... υδραυλικός της γειτονιάς γνωρίζει από οικονομική πολιτική και διάρθρωση χρέους, ή ο τσαγκάρης από εγχείρηση ανοικτής καρδιάς! Ή, ένας αγρότης δηλώνει "ειδικός" επί θεμάτων διαστημικής τεχνολογίας! Μέσα σε όλα αυτά μια παρέα... παπατζήδων προσπαθεί να μας πείσει ότι μορεί να φέρει την ανάπτυξη στη χώρα!

            Ακούγεται κατά καιρούς ότι η Ελλάδα έπαθε ζημιά από τους οικονομολόγους. Μάλιστα. Και ποιος άκουσε ποτέ με προσοχή τους μεγάλους οικονομολόγους που είχε η χώρα; Ελάχιστοι. Για τον απλούστατο λόγο ότι τα σχέδια των τεχνοκρατών ακυρώνονταν στην πράξη από βουλευτές και παρατρεχάμενους που μπορεί να ήταν ή είναι ο,τιδήποτε άλλο εκτός από οικονομολόγοι. Πραγματικά θα είχε ενδιαφέρον εάν κάποιος είχε πρόβλημα με το στομάχι του να αποτανθεί σε έναν οικονομολόγο με... άποψη αντί στον γιατρό με την αντίστοιχη ειδικότητα!

            Οι περισσότεροι πολιτικοί που δεν έχουν οικονομικές σπουδές και προέρχονται από τον κύκλο των χρεοκοπημένων μαρξιστικών και κομμουνιστικών θεωριών, ακόμη και όταν αναλάβουν επίσημες θέσεις δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται πως λειτουργεί ο σημερινός πραγματικός κόσμος. Όταν μάλιστα νομοθετούν με κριτήριο "τη βούληση του λαού" συνήθως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αποδεικνύεται ότι έχουν λειτουργήσει εις βάρος του λαού, στον οποίο στέλνουν απλά τον τελικό... λογαριασμό! 

            Θυμόμαστε όλοι ότι πριν από 3 χρόνια, ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου προειδοποιούσε τους υποψηφίους επενδυτές να μη φέρουν τα λεφτά τους στη χώρα μας για να αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, γιατί θα τα... χάσουν! Βέβαια, εκ των υστέρων, αυτός ο χυδαίος τυχοδιώκτης αποδεικνύεται ότι πουλάει τα πάντα σε τιμή ευκαιρίας, ενώ προσπαθεί να στήσει μέσα από διάφορες... δουλίτσες ένα δικό του σύστημα με μιντιακές απολήξεις, ώστε να έχει στήριξη την επόμενη μέρα της φυγής του από την εξουσία. Ίσως, γιατί η επόμενη μέρα μπορεί να είναι και ανέλπιστα δύσκολη! Ακόμη και σήμερα που έχουμε τελειώσει με την περιπέτεια του 2015 είναι προφανές ότι τέτοιους πολιτικούς δεν τους εμπιστεύεσαι ούτε για να βάλουν καλαμπόκι στις ταίστρες του Εθνικού Κήπου για να φάνε τα περιστέρια! Κι όμως, ο ελληνικός λαός τους εμπιστεύτηκε για να τον καθοδηγούν από διπλανά κτίρια του Εθνικού Κήπου, όπως το Μέγαρο Μαξίμου και η Βουλή! 

            Η σημερινή συμμορία κακούργων έχει ομολογήσει ότι συνειδητά αύξησε κατά τρόπο υπέρμετρο του φόρους. Επιπλέον, με τα εγκλήματά τους στην οργάνωση και δομή του Κράτους και της οικονομίας δείχνουν ότι δεν το... έχουν. Μπορεί να αναγκάστηκαν να υπογράψουν και να εφαρμόσουν ό,τι έπρεπε για να παραμείνουμε εμείς στην Ευρωζώνη και αυτοί στις... καρέκλες τους, αλλά οι άνθρωποι στερούνται ως επί τω πλείστον στοιχειώδους οικονομικής παιδείας. Προσπαθούν με ιδολογήματα να περάσουν ως κυρίαρχη αντίληψη ότι το υπέρτατον είναι το αριστερό και κομμουνιστικό, ρίχνοντας λάσπη και διχάζοντας. Οποιοσδήποτε διατυπώνει αντίθετη γνώμη μέσα από τη γνώση ενός αντικειμένου είναι εχθρός τους.Ξέρουν ότι απευθύνονται ως επί τω πλείστον σε αδαείς και... εξαπατημένους ψηφοφόρους που δεν έχουν γνώση και μπορούν να τους παρασύρουν. Άραγε πόσους ακόμη και για πόσο ακόμη;

ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

e-mail: loukas1972@gmail.com

Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis

Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo

LinkedIn: LOUKAS GEORGIADIS

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε επίσης:

Καταλάβατε για τη ζημιά 200 δισ. των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή να το ξαναπεί ο Βίζερ; / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μνημόσυνο στον Τσιπροκαμμενισμό, επικήδειος στον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το εκλογικό ρολόι στο μυαλό του πανούργου Τσίπρα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η κοινωνία (προ)ετοιμάζεται για να εκδικηθεί τον χυδαίο Τσιπροκαμμενισμό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Περίμενες καλύτερη παιδεία με τον Τσίπρα; Αδικαιολόγητος...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Πώς η φιλελεύθερη Ρουμανία μας έβαλε τα γυαλιά! / Λουκάς Γεωργιάδης

Κυβερνούν "βλήματα" που... σπέρνουν μόνο προβλήματα! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μας κυβερνούν "μπάζα" που θέλουν να κάνουν τη... μπάζα τους! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Γιατί πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον κ. Τσίπρα... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Πώς θα γυρίσει το κλίμα όταν τελειώσει η σημερινή... αριστεροαδέξια περιπέτεια! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Οι... ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιές πληρώνονται! / Λουκάς Γεωργιάδης

Στήνεται σιγά σιγά το σκηνικό για τις επόμενες εκλογές... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Οι εγκληματίες ομολογούν και μετανοούν, αλλά ένας αριστεροκομμουνιστής είναι περήφανος για τον... φόνο! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καλπάζοντας προς την... κατάρρευση στου ασφαλιστικού και της οικονομίας! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Κοινωνία υπεύθυνων και φυσιολογικών πολιτών μέσα από απλές και αυτονόητες κινήσεις! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η φιλελευθεροποίηση της οικονομίας βλάπτει σοβαρά τα πάσης φύσεως... παράσιτα! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Οι επενδύσεις έρχονται όταν έχεις σοβαρές πολιτικές και αξιόπιστους πολιτικούς / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εθνικό έγκλημα η φορολογική αφαίμαξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ναυαγοί στον ωκεανό του παραλογισμού μας...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τι θα συμβεί αν οι επιχειρήσεις και οι επενδύσεις πάνε στα... τσακίδια! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Όταν η απώλεια της κοινής λογικής (δεν πρέπει να) είναι αυτοσκοπός...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα, τότε η χώρα θα απογειωθεί!  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο Τσίπρας καλείται να δαμάσει τον... Μινώταυρο του κρατισμού! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο λογαριασμός πληρώνεται πάντα, από εξαπατημένους και μη... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η επανάσταση του αυτονόητου κόντρα στην ανοησία των "επαναστατών"!  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ένα απέραντο... αριστερό φρενοκομείο! / του Λουκά Γεωργιάδη

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....