Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

-

 

 
 

00:01 - 05/01/18

 

Εξαιρετικά θετική συνεδρίαση…

 

Μια εξαιρετικά θετική συνεδρίαση είχε χθες το Χ.Α. και εμείς δε θα μείνουμε στο ότι οι βασικοί δείκτες παραμένουν υψηλότερα καθοριστικών επιπέδων και η διαγραμματική εικόνα συνεχίζει να βελτιώνεται. Θα μείνουμε σε μια ακόμη θετικότερη ένδειξη. Όποιοι παρακολούθησαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης και της Πέμπτης και γενικά παρακολουθούν τις συνεδριάσεις των τελευταίων εβδομάδων, θα διαπίστωσαν κάτι. Ότι ο τζίρος σε μια ακόμη καλή συνεδρίαση ανέβασε στροφές κλείνοντας στα επίπεδα των 70εκ ευρώ, ένας ικανοποιητικός τζίρος, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη ότι βρισκόμαστε στις αρχές της χρονιάς.  Αντίστροφά και όπως είχε συμβεί προχθές, τις ημέρες που δεν είναι καλές, οι συναλλαγές μειώνονται αρκετά. Και αυτή είναι η καλύτερη ένδειξη ότι πάντα μέχρι νεοτέρας οι αγοραστές έχουν το πάνω χέρι.

 
 
 

 

Λογικά πάει για τις 860 …

 

Αν και τα χρηματιστήρια έχουν τη δική τους λογική και τα απρόοπτα είναι πάντα στο πρόγραμμα, θα λέγαμε ότι με βάση την παραμονή του ΓΔ υψηλότερα των 800 – 810 μονάδων η εικόνα βελτιώνεται όλο και πιο πολύ. Και επόμενος στόχος πλέον είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 860 μονάδων, αντιστάσεις από τις οποίες απέχει ο δείκτης περίπου 4% και στις οποίες θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.  

 

 
 
 

 

Υπερβολική αισιοδοξία

 

Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι υπάρχει κάτι που μας προβληματίζει. Ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και γενικά στην ευρωζώνη υπάρχει πραγματικά υπερβολική αισιοδοξία. Και μεταξύ σοβαρού και αστείου θα λέγαμε πως αυτό είναι που μας προβληματίζει περισσότερο. Γιατί η εμπειρία έχει δείξει ότι όταν η αισιοδοξία χτυπάει κόκκινο, τα πράγματα στραβώνουν, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Να θυμίσουμε απλώς ότι πέρσι η χρονιά ξεκινούσε με τους χειρότερους οιωνούς για την Ε.Ε. και την ευρωζώνη και τελικά το 2017 εξελίχθηκε στην καλύτερη χρονιά των τελευταίων ετών, τόσο για τις αγορές όσο και ευρωπαϊκή οικονομία, που δείχνει να βρίσκεται σε πλήρη ανάκαμψη.

 

Λέτε φέτος που όλοι είναι αισιόδοξοι τα πράγματα να πάνε άσχημα και να έχουμε μια σειρά από αρνητικά απρόοπτα;

 
 
 

 

Alpha Bank

 

Στα 1,87 ευρώ (+1,63%) έκλεισε χθες η μετοχή της Alpha Bank, με τη διαγραμματική εικόνα και σε αυτήν την περίπτωση να συνεχίζεται να βελτιώνεται και το μεγάλο στοίχημα να είναι η διάσπαση των πολύ ισχυρών αντιστάσεων στα επίπεδα των 1.89 – 1,90 ευρώ. Απλώς σημειώνεται πως η διάσπαση αυτών των αντιστάσεων (μια δύσκολη διαδικασία, λόγω της σπουδαιότητας των αντιστάσεων), θα έβαζε τη μετοχή σε έναν νέο ανοδικό κανάλι, με επόμενο στόχο τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 2,03-  2,04 ευρώ. Διάσπαση τώρα και αυτών των αντιστάσεων, θα μπορούσε να βάλει τη μετοχή σε έναν νέο ανοδικό trend, με επόμενο στόχο τις αντιστάσεις στα 2,20 ευρώ.

 

 
 
 

 

Ενδιαφέρον

 

Και σε ένα σύντομο σχόλιο, θα λέγαμε πως αρκετά ενδιαφέρον ήταν η χθεσινή άνοδος στον νότο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιταλία έκλεισε στο 2,77% και η Ισπανία στο 1,86%. Και αν και πολύ νωρίς είναι ευχάριστο πως ο νότος ξεκίνησε το 2018 με αισιοδοξία.

 
 
 

 

Ευρώ / δολάριο

 

Τώρα όσον αφορά το ευρώ με το δολάριο, το οποίο βρίσκεται περίπου στο 1,206, εμείς απλώς θα θυμίσουμε αυτό το οποίο γράφουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ότι επιτυχής (οριστική) διάσπαση των υπερβολικά ισχυρών αντιστάσεων στο 1,19 – 1,20 ευρώ, θα οδηγήσει το ευρώ σε ένα νέο ανοδικό κανάλι, με σημαντικά περιθώρια ανόδου. Όπως έχουμε γράψει, μια τέτοια οριστική διάσπαση, η οποία πιστεύουμε όπως αυτή τη φορά έχει μεγάλες πιθανότητες να συμβεί, θα στείλει το ευρώ στο 1,28 με 1,29, επόμενες πολύ ισχυρές αντιστάσεις.  

 
 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένα γεγονότα για σήμερα.

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

4 Ιαν 2018 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.

13:54:10

498.075

0,870

433.325,25

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.

13:47:40

500.000

0,870

435.00

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

03/01/18

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ  [ ΕΣΥΜΒ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

3 Ιαν 2018

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΚΟΚΟΡΟΤΣΙΚΟΣ ΠΑΡΙΣ

ΚΟΚΟΡΟΤΣΙΚΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

Πρόεδρος κ Διευθ. Σύμβουλος

Ο Ιδιος

0,45

1.450

659,5

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....