Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 
 

00:01 - 05/03/19

 

Προεξοφλημένες & Η ανάγκη αφομοίωσης …

Σε σχέση και με τα όσα είχαμε γράψει τη Δευτέρα, σε καμία περίπτωση. Ούτε μας εξέπληξε η χθεσινή συμπεριφορά της αγοράς. Ούτε προς στιγμήν μας φοβίζει. Και αυτό γιατί ήταν αρκετά αναμενόμενο στα τρέχοντα επίπεδα και μετά το τελευταίο ράλι. Και με την αγορά να έχει προεξοφλήσει τόσο την έξοδο στις αγορές, όσο και την αναβάθμιση της Moody’s.

Κάπου εδώ να έχουμε μια στάση.

Και αυτό κατά την άποψη μας είναι το μεγάλο στοίχημα από εδώ και πέρα. Η αγορά ναι μεν να παλινδρομήσει, πιθανόν να έχουμε και ένα profit taking. Αλλά να μην χάσει το ανοδικό trend και τη βελτίωση που έχει συντελεστεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες της ανόδου. Και σε σχέση και με τα όσα είχαμε γράψει αυτό έχει να κάνει με την παραμονή του δείκτη υψηλότερα των 700 και κυρίως των 690 μονάδων (καθώς και με μια σημαντική παραμονή του FTSE 25, διαβάστε το σχόλιο στη στήλη «Κυνηγός»).

Θα πρέπει να υπάρχει και λίγο ρεαλισμός. Οι βασικοί δείκτες μετά το τελευταίο ράλι είχαμε βρεθεί σε εξαιρετικά - υπεραγορασμένα επίπεδα. Και όχι μόνο δικαιολογείται ένα profit taking, αλλά και απαιτείται μια τεχνική εκτόνωση. Απλώς όπως αναφέραμε, να μην χαθεί το ανοδικό momentum που έχει χτιστεί τις τελευταίες εβδομάδες, μετά πιθανόν από μια νέα σειρά λαθών.

 
 
 

Εκλογές – Χ.Α.

Και αυτό που χρειάζεται το Χ.Α. είναι να υπάρξουν μια σειρά από ειδήσεις. Μια τέτοια θα μπορούσε να είναι οι ανακοινώσεις (κατά τις επόμενες εβδομάδες) πως η χώρα οδεύει για εκλογές τον Μάιο. Και το γράφουμε αυτό, αφού σίγουρα κάποιοι επενδυτές παίζουνε αυτό το σενάριο. Και μετά από μια παλινδρόμηση (που θα μπορούσε να κρατήσει και κάποιες εβδομάδες) της αγοράς κοντά στα τρέχοντα επίπεδα. Θα θέλαμε η αγορά να αρχίσει να παίζει μια τέτοια είδηση. Αυτό θα μπορούσε να είναι το καύσιμο για να μπει η αγορά σε ένα νέο ανοδικό trend, αφού πρώτα έχει προηγηθεί μια τεχνική εκτόνωση κάπου εδώ.

Και το λέμε αυτό, αφού κανείς δεν είναι σίγουρος για το πότε θα έχουμε εκλογές. Και αν και πάρα πολλοί πιστεύουνε πως αυτό θα συμβεί τον Μάιο. Δεν αποκλείεται τελικά οι εκλογές να πάνε για φθινόπωρο, μια καθυστέρηση η οποία σίγουρα θα επηρέαζε το Χ.Α.

 
 
 

Έκδοση 10ετούς ομολόγου

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σήμερα αναμένεται αν ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του 10ετούς ομόλογου. Και όπως είχαμε αναφέρει, όλα δείχνουνε πως πάμε για μια απόδοση περίπου 4% (θα κρίνονταν θετική εξέλιξη αν αυτή διαμορφώνονταν οριακά χαμηλότερα, στο 3,9% για παράδειγμα).

Και πάμε να ρίξουμε μια ματιά στις τελευταίες τιμές των ελληνικών ομολόγων. Φυσικά αξίζει να αναφέρουμε πως χθες η απόδοση του 1οετούς ομολόγου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το 2006. Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχώρησε στο 3,622%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2006. Επίσης, η απόδοση του πενταετούς ομολόγου, που εκδόθηκε πρόσφατα, υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο εβδομάδων κατά τις οποίες βρίσκεται σε διαπραγμάτευση, στο 2,79%.

Βέβαια όπως και άλλες φορές έχουμε σχολιάσει. Κανείς δε θα πρέπει να παραβλέπει πως μιλάμε για μια περίοδο που οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, σε αρκετές περιπτώσεις είναι μέχρι και αρνητικές.

Yield

Prev.

Greece 1M

1.200

Greece 3M

1.390

Greece 6M

1.480

Greece 5Y

2.822

Greece 10Y

3.675

Greece 15Y

4.264

Greece 20Y

4.546

Greece 25Y

4.680

 
 
 

ΕΥΑΠΣ

Από τις συμπάθειες μας τώρα από τη μικρό-μεσαία κεφαλαιοποίηση, η ΕΥΑΠΣ έκλεισε χθες στα επίπεδα των 4,60 ευρώ, +4,31% (με αυξημένο όγκο συναλλαγών για τα δεδομένα της μετοχής, 36.300 μετοχές). Και από άποψης τεχνικής ανάλυσης, αν υπάρχει ένα ζητούμενο από εδώ και πέρα, αυτό είναι να έχουμε μια παραμονή υψηλότερα των 4,40 – 4,50 ευρώ. Με βάση αυτήν την παραμονή,  η διαγραμματική εικόνα θα βελτιωθεί περαιτέρω. Με επόμενο στόχο τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 4,65 – 4,70 ευρώ, 4,80 ευρώ και 5,00 – 5,10 ευρώ.

Τώρα σε περίπτωση επιστροφής χαμηλότερα των 4,40 ευρώ, κλειδί για να μην μιλήσουμε για μια σημαντική επιδείνωση της διαγραμματικής εικόνας, η παραμονή υψηλότερα των 4,30 – 4,35 ευρώ. Χαμηλότερα, οι επόμενες στηρίξεις είναι στα επίπεδα των 4,00  - 4,05 ευρώ.

 

 
 
 

Διεθνείς αγορές

Και κλείνοντας με τις διεθνείς αγορές. Να αναφέρουμε πως το καλό κλίμα συνεχίστηκε και την προηγούμενη εβδομάδα, παρά τα αμφιλεγόμενα μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ (αν και το ΑΕΠ το Q4 ήταν αισθητά καλύτερο του αναμενομένου). Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό πως η συνολική κεφαλαιοποίηση των χρηματιστηρίων παγκοσμίως. Αυξήθηκε κατά 500δις δολάρια. Και σε σχέση με τα παραπάνω. Να προσθέσουμε φυσικά και σήμερα πως ένα από τα κλειδιά για την πορεία της αγοράς μας είναι να μη χαλάσει ξαφνικά πολύ το κλίμα στο Χ.Α.

 
 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

15 Μαρ 2019 00:00: MERMEREN KOMBINAT A.D. PRILEP (ΜΕΡΚΟ) Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων,

15 Μαρ 2019 00:00: MERMEREN KOMBINAT A.D. PRILEP (ΜΕΡΚΟ) Δημοσιοποίηση Αποτελεσμάτων,

 

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

4 Μαρ 2019 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

Τύπος

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

11:03:46

17.946

21,75

390.325,5

20

 
 

Γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

01/03/19

ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.  [ ΣΑΡ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

1 Μαρ 2019

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

Πρόεδρος ΔΣ

Ο Ιδιος

7,42

45.881

340.453,08

 

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΥΓΕΙΑ Α.Ε.  [ ΥΓΕΙΑ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

B

1 Μαρ 2019

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΣΥΡΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΥΡΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

0,95

3.500

3.325

 

Λόγος υποβολής-
A. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
B. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΟ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

A/Π (Φύση της Συναλλαγής)

Α. Αγορά / Απόκτηση
Π. Πώληση / Διάθεση

Παρ. (Παρατηρήσεις)

1.     Απόκτηση, διάθεση, ανοικτή πώληση, εγγραφή ή ανταλλαγή

2.     Αποδοχή ή άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών που χορηγούνται σε διευθυντικά στελέχη ή εργαζομένους και τη διάθεση μετοχών που προκύπτουν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών

3.     Ανάληψη ή άσκηση ανταλλαγής μετοχών

4.     Συναλλαγές σε παράγωγα ή συνδεόμενα με αυτά, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών που διευθετούνται σε μετρητά

5.     Σύναψη σύμβασης επί διαφοράς για χρηματοπιστωτικό μέσο του ενδιαφερόμενου εκδότη ή για δικαιώματα εκπομπής ή εκπλειστηριαζόμενα προϊόντα που βασίζονται σε αυτά

6.     Αγορά, πώληση ή άσκηση δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων και δικαιώματα αγοράς και πώλησης, και τίτλους επιλογής (warrants)

7.     Εγγραφή σε αύξηση κεφαλαίου ή έκδοση χρεωστικών τίτλων

8.     Συναλλαγές σε παράγωγα και χρηματοπιστωτικά μέσα που συνδέονται με χρεωστικούς τίτλους του εν λόγω εκδότη, περιλαμβανομένων των συμφωνιών ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης

9.     Υπό αίρεση συναλλαγές με την επέλευση των όρων και της πραγματικής εκτέλεσης των συναλλαγών

10.   Αυτόματη ή μη αυτόματη μετατροπή ενός χρηματοπιστωτικού μέσου σε άλλο χρηματοπιστωτικό μέσο, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής ομολόγων μετατρέψιμων σε μετοχές

11.   Χορήγηση ή είσπραξη χρηματικών ή άλλων δωρεών και κληρονομιών

12.   Συναλλαγές σε προϊόντα βασισμένα σε δείκτη, σε δέσμες προϊόντων και παράγωγα προϊόντα, στον βαθμό που απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

13.   Συναλλαγές σε μετοχές ή μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων (ΟΕΕ) που αναφέρονται στο άρθρο 1 της οδηγίας 2011/61/ΕΕ και του Συμβουλίου (1), εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

14.   Συναλλαγές που εκτελούνται από διαχειριστή ενός ΟΕΕ στις οποίες το πρόσωπο που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή ένα πρόσωπο που έχει στενούς δεσμούς με αυτό έχει επενδύσει, εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

15.   Συναλλαγές που εκτελούνται από τρίτους στο πλαίσιο ατομικού χαρτοφυλακίου ή εντολής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για λογαριασμό ή προς όφελος προσώπου που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή προσώπου που έχει στενούς δεσμούς με αυτό

16.   Δανειοληψία ή δανειοδοσία μετοχών ή χρεωστικών τίτλων του εκδότη ή παραγώγων ή άλλων χρηματοπιστωτικών μέσων που συνδέονται με αυτά

17.   Ενεχυρίαση ή δανεισμός χρηματοπιστωτικών μέσων

18.   Συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....