Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 
 

00:01 - 06/02/19

 

Το επαναλαμβάνουμε …. Να μην συμβεί κάτι στις ξένες αγορές …..

Με την αγορά να κλείνει χθες με νέα άνοδο (στις 652,37 μονάδες, +0,85%), κοντά στο υψηλό ημέρας. Και με τη «μάχη» με τις ισχυρές αντιστάσεις στις 650 μονάδες να συνεχίζεται (για οριστική διάσπαση τους, υπάρχει αναλυτικό σχόλιο στην στήλη "Κυνηγός"). Θα το επαναλάβουμε. Πως όσον αφορά τη βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς, παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι, με μια βασική προϋπόθεση. Πως το κλίμα στις διεθνείς αγορές δε θα χαλάσει. Και ο βασικός λόγος που το επαναλαμβάνουμε αυτό σήμερα. Είναι γιατί οι βασικοί δείκτες της Wall Street βρίσκονται, μετά το τελευταίο ριμπάουντ του Ιανουαρίου, στα όρια ισχυρών αντιστάσεων. Και κάπου εδώ θα φανεί αν η τελευταία ισχυρή αντίδραση ήταν απλά και μόνο μια αντίδραση. Ή κάτι περισσότερο, με επιστροφή του πλήρους θετικού σεναρίου, δηλαδή του “Bull Market”.

 
 
 

Κάποιο μικρό κλείσιμο short θέσεων …

Και από τα ενδιαφέροντα των τελευταίων ημερών. Ήταν ότι κάποιοι από τους επενδυτές που παίζουνε την πτώση, φοβήθηκαν. Και έκλεισαν κάποιες λίγες short θέσεις. Δεν αναφερόμαστε στις γνωστές μεγάλες θέσεις που είναι ανοιχτές (και γνωστοποιούνται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς). Αναφερόμαστε στις μικρότερες short θέσεις, οι οποίες δεν είναι γνωστοποιημένες. Αλλά και οι οποίες είναι ένα πάρα πολλές και επηρεάζουνε την αγορά. Και σίγουρα η τελευταία άνοδος των τραπεζών, μπορεί να συνδέεται με ένα μίνι – “short covering”. Ή τέλος πάντων το ένα φέρνει το άλλο. Φυσικά αυτό που χρειάζεται είναι να έχουμε συνέχεια. Ένα περαιτέρω short covering, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη αντίδραση από τα πρόσφατα χαμηλά.

 
 
 

 

Τράπεζα Πειραιώς

 

Η τράπεζα Πειραιώς είχε την καλύτερη εικόνα κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, με μια βίαιη διήμερη άνοδο και κλείσιμο χθες για τη μετοχή στο υψηλό ημέρας και πάλι στα 0,748 ευρώ (+15%, είχε προηγηθεί το +14% της Δευτέρας).

 

Και θα λέγαμε πως ζήσαμε μια από τα ίδια στο χρηματιστήριο. Κάτι το οποίο έχει συμβεί πάρα πολλές φορές. Μόλις η αβεβαιότητα και η φημολογία γύρω από την Τράπεζα χτύπησε κόκκινο. Είχαμε μια βίαιη ισχυρή αντίδραση, της τάξης περίπου το 30%. Μια βίαιη άνοδος η οποία πανικοβάλει και κάποιους εκ των επενδυτών που έχουνε «σορτάρει» τη μετοχή.

 

Προσωπικά πάντως θα συστήσουμε σε όλους να μην βγάζουνε γρήγορα συμπεράσματα. Η μετοχή είχε καταγράψει μια εντυπωσιακή πτώση και ήταν η πιο υπερπουλημένη. Και όπως και άλλες φορές έχει συμβεί. Ήταν αυτή που αντέδρασε περισσότερο. Και προσοχή. Δε λέμε πως υιοθετούμε τα σενάρια που κυκλοφορούν. Ωστόσο δεν χρειάζονται και πανηγύρια, με την κατάσταση στις τράπεζες να παραμένει πάντα η γνωστή προβληματική.  

 

Η πορεία της Πειραιώς από το καλοκαίρι του 2017

 

 
 
 

Αβαξ 

Με βάση το ρεπορτάζ τώρα, σε ‘Άβαξ από J&P Άβαξ αναμένεται να μετονομαστεί η εταιρεία, με το λόγο να είναι προφανής. Για να μην γίνεται μπέρδεμα με την πτωχευμένη J&P Overseas Limited. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το θέμα θα συζητηθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της στις 25 Φεβρουαρίου. Μάλιστα στην ίδια ΓΣ θα συζητηθεί εκ νέου η εισήγηση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 20εκ ευρώ.

Και εμείς δε θα αναφερθούμε στις σχέσεις των δύο βασικών μετόχων, οικογένεια Ιωάννου και Παρασκευαΐδη. Εμείς αυτό που θα αναφέρουμε είναι πως και η ΑΜΚ να γίνει (το πιθανότερο). Τα οικονομικά μεγέθη της Αβαξ παραμένουνε εξαιρετικά άσχημα (μιλάμε για τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εταιρείας μόλις 23εκ ευρώ).

Και δεν κρύβουμε για την ανησυχία μας για το μέλλον της εταιρείας.

Είναι χαρακτηριστικό πως με βάση τα αποτελέσματα 6μηνου 2018. Ο όμιλος έχει συνολικά 1,075δις ευρώ συνολικές υποχρεώσεις, εκ των οποίων τα περίπου 600εκ ευρώ είναι τραπεζικός δανεισμός. Και την ίδια ώρα, τα ίδια κεφάλαια διαμορφώνονται στα μόλις 107εκ ευρώ. Η τελική γραμμή των αποτελεσμάτων, εδώ και πάρα πολλά τρίμηνα, παραμένει τελείως αδύναμη - προβληματική. Το ίδιο με το cash flow, πράγμα λογικό αν σκεφτεί κανείς τα ποσά που πληρώνει η εταιρεία για να εξυπηρετεί τον δανεισμό της. Και αυτός είναι ο λόγος που πιστεύουμε πως θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια από τους μετόχους και κυρίως την οικογένεια Παρασκευαΐδη, που θα καλύψει την ΑΜΚ, για να βελτιωθούν πραγματικά τα πράγματα στην εταιρεία.

 
 
 

ΔΕΗ

Και όσον αφορά τη ΔΕΗ, σε σχέση με αυτά τα οποία γράφουμε. Να μην ξεχνάμε τα όσα έγιναν στα τέλη της προηγούμενη εβδομάδα. Να μην ξεχνάμε πως κανένα περιθώριο για συμμετοχή στην τελευταία φάση του διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ δεν άφησαν οι υποψήφιοι επενδυτές στη διοίκηση της επιχείρησης, φτάνοντας στο σημείο να αγνοήσουν την πρόσκληση για συνάντηση που τους απηύθυνε ο Μ. Παναγιωτάκης.

Είναι χαρακτηριστικό πως ένα 24ωρο πριν από την προγραμματισμένη για την προηγούμενη Παρασκευή συνάντηση, οι επενδυτές είχανε ενημερώσει τη διοίκηση ότι δεν θα παραβρεθούν. Οι δύο εκ των τριών, μάλιστα, το σχήμα της Seven Energy – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η «Μυτιληναίος» αρνήθηκαν να συμμετάσχουν ακόμη και στην τηλεδιάσκεψη που πρότεινε η ΔΕΗ μέσω των συμβούλων της για τις 4 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Και σύμφωνα πάντα με τα σχετικό ρεπορτάζ. Ακόμη και η συνάντηση της διοίκησης της ΔΕΗ με την πλευρά της CHN Energy – όμιλος Κοπελούζου, έγινε για να γίνει.

«Μας παρουσίασαν κάποια πράγματα που βελτιώνουν την εικόνα, αλλά δεν την αλλάζουν. Το ζήτημα δεν είναι να βλέπεις κάτι που είναι λιγότερο κόκκινο, αλλά τη δυνατότητα να γυρίσει στο πράσινο και αυτή δεν την είδαμε». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στην «Κ» την εμπειρία του από την τηλεδιάσκεψη με τη ΔΕΗ στέλεχος της ελληνοκινεζικής κοινοπραξίας.

 
 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

06 Φεβ 2019 11:00: ΕΤ. ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ Α.Ε.(ΕΥΑΠΣ) Γενική Συνέλευση, Εγνατίας 127, Θεσσαλονίκη
15 Φεβ 2019 12:00: ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ (ΚΡΕΤΑ) Γενική Συνέλευση, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΚΡΗΤΗ

 

 

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

5 Φεβ 2019 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.

15:56:36

700.000

0,55

385.000

VIOHALCO SA/NV

15:45:30

2.700

3,025

8.167,5

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

14:07:32

400.000

1,0585

423.400

 
 

Γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

04/02/19

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΥΓΕΙΑ Α.Ε.  [ ΥΓΕΙΑ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

B

4 Φεβ 2019

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΣΥΡΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΥΡΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

0,95

275.593

261.813,35

 

Λόγος υποβολής-
A. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
B. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΟ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

A/Π (Φύση της Συναλλαγής)

Α. Αγορά / Απόκτηση
Π. Πώληση / Διάθεση

Παρ. (Παρατηρήσεις)

1.     Απόκτηση, διάθεση, ανοικτή πώληση, εγγραφή ή ανταλλαγή

2.     Αποδοχή ή άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών που χορηγούνται σε διευθυντικά στελέχη ή εργαζομένους και τη διάθεση μετοχών που προκύπτουν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών

3.     Ανάληψη ή άσκηση ανταλλαγής μετοχών

4.     Συναλλαγές σε παράγωγα ή συνδεόμενα με αυτά, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών που διευθετούνται σε μετρητά

5.     Σύναψη σύμβασης επί διαφοράς για χρηματοπιστωτικό μέσο του ενδιαφερόμενου εκδότη ή για δικαιώματα εκπομπής ή εκπλειστηριαζόμενα προϊόντα που βασίζονται σε αυτά

6.     Αγορά, πώληση ή άσκηση δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων και δικαιώματα αγοράς και πώλησης, και τίτλους επιλογής (warrants)

7.     Εγγραφή σε αύξηση κεφαλαίου ή έκδοση χρεωστικών τίτλων

8.     Συναλλαγές σε παράγωγα και χρηματοπιστωτικά μέσα που συνδέονται με χρεωστικούς τίτλους του εν λόγω εκδότη, περιλαμβανομένων των συμφωνιών ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης

9.     Υπό αίρεση συναλλαγές με την επέλευση των όρων και της πραγματικής εκτέλεσης των συναλλαγών

10.   Αυτόματη ή μη αυτόματη μετατροπή ενός χρηματοπιστωτικού μέσου σε άλλο χρηματοπιστωτικό μέσο, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής ομολόγων μετατρέψιμων σε μετοχές

11.   Χορήγηση ή είσπραξη χρηματικών ή άλλων δωρεών και κληρονομιών

12.   Συναλλαγές σε προϊόντα βασισμένα σε δείκτη, σε δέσμες προϊόντων και παράγωγα προϊόντα, στον βαθμό που απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

13.   Συναλλαγές σε μετοχές ή μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων (ΟΕΕ) που αναφέρονται στο άρθρο 1 της οδηγίας 2011/61/ΕΕ και του Συμβουλίου (1), εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

14.   Συναλλαγές που εκτελούνται από διαχειριστή ενός ΟΕΕ στις οποίες το πρόσωπο που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή ένα πρόσωπο που έχει στενούς δεσμούς με αυτό έχει επενδύσει, εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

15.   Συναλλαγές που εκτελούνται από τρίτους στο πλαίσιο ατομικού χαρτοφυλακίου ή εντολής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για λογαριασμό ή προς όφελος προσώπου που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή προσώπου που έχει στενούς δεσμούς με αυτό

16.   Δανειοληψία ή δανειοδοσία μετοχών ή χρεωστικών τίτλων του εκδότη ή παραγώγων ή άλλων χρηματοπιστωτικών μέσων που συνδέονται με αυτά

17.   Ενεχυρίαση ή δανεισμός χρηματοπιστωτικών μέσων

18.   Συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....