Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 06/03/17

 

 

Σε όλες τις πτώσεις ο τζίρος κατεβαίνει

Τονίζοντας και πάλι ότι η αγορά μας είναι κάτι παραπάνω από απρόβλεπτη,  στα πλαίσια και αυτού του οποίου είχαμε γράψει την Παρασκευή (ότι οι επενδυτές φαίνεται να θέλουν το ανοδικό σενάριο - φυσικά απαιτούνται θετικές ειδήσεις από τις διαπραγματεύσεις – οι οποίες συνεχώς καθυστερούν), να κρατήσουμε, κάτι το οποίο φάνηκε και την Παρασκευή ότι σε κάτι διορθωτική κίνηση της αγοράς, ο τζίρος μειώνεται αισθητά, σε σχέση με τις τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις. Φυσικά όλα αυτά μικρή σημασία έχουν, αφού όπως έχουμε γράψει ανά πάσα στιγμή και ανάλογα με την ειδησεογραφία από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές (αστάθμητος παράγοντας πάντα και η πορεία των διεθνών αγορών), η αγορά μπορεί να πάρει και μάλιστα έντονα μια κατεύθυνση, ανοδική ή καθοδική. 

 
 
 

 

Παλινδρόμηση κοντά στις 650 – 660 μονάδες ..

Και στα πλαίσια των παραπάνω, εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι για εβδομάδες είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε στο χρηματιστήριο μια παλινδρόμηση της αγοράς στα «όρια» των καθοριστικών αντιστάσεων των 650 – 660 μονάδων (πιθανόν μεταξύ των ισχυρών στηρίξεων των 630 και των παραπάνω ισχυρών αντιστάσεων). Και όλα αυτά γιατί ούτε το αρνητικό σενάριο, αλλά ούτε το θετικό σενάριο από τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές φαίνεται ότι θα συμβεί άμεσα, όλο αυτό το σκηνικό μπορεί να οδηγήσει στην κίνηση που αναφέραμε, με το τζίρο να είναι κατά μέσο όρο χαμηλός, όπως συνήθως συμβαίνει στις περιπτώσεις της παλινδρόμησης.

 
 
 

ΟΤΕ 

Τώρα σε ένα σχόλιο για τα αποτελέσματα για τη χρήση του 2016 που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ τις προηγούμενες ημέρες, θα λέγαμε ότι σε γενικές γραμμές αυτά ήταν φυσιολογικά. Η αλήθεια είναι ότι δε μπορούμε να πούμε ότι σε κεφαλαιοποίηση 4,3δις ευρώ και με βάση αυτά τα αποτελέσματα (καθαρά κέρδη 140εκ ευρώ – ίδια κεφάλαια 2,35δις ευρώ) ο ΟΤΕ είναι φθηνός, αλλά ούτε και από τις πιο ακριβές εισηγμένες από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση (FTSE 25). Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση βρίσκεται σε ένα “fair value”, με την περαιτέρω άνοδο της μετοχής να εξαρτάται περισσότερο από τη συνολική πορεία του χρηματιστηρίου και όχι τόσο μια αυτόνομη ανοδική πορεία, όπως έχουμε δει σε άλλες μετοχές τον τελευταίο καιρό.

ΟΤΕ (2)

Στα της τεχνικής ανάλυσης της μετοχής τώρα, εδώ το σκηνικό είναι γνωστό με κινήσεις εδώ και αρκετές εβδομάδες μεταξύ ισχυρών στηρίξεων και αντιστάσεων. Ειδικότερα, το πρώτο μεγάλο ζητούμενο είναι η παραμονή υψηλότερα των 8,20 – 8,40 ευρώ στα οποία υπάρχει σειρά πολύ ισχυρών στηρίξεων. Και με βάση αυτήν την παραμονή (κλείσιμο 8,70 ευρώ, +0,46%), η μετοχή να επιχειρήσει να προσεγγίσει και την επόμενη φορά να διασπάσει τις ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 8,90 – 9,00 ευρώ, κάτι το οποίο θα άνοιγε το δρόμο για μια κίνηση μέχρι τις αντιστάσεις στα 9,40 - 9,50 ευρώ με παράλληλη βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας.

 
 
 

Συμφωνούμε απόλυτα

Στα πλαίσια και των όσων είχαμε γράψει την Παρασκευή, θα λέγαμε ότι τα όσα είπε ο κ. Προβόπουλος αντανακλούν απόλυτα το πώς έχουν τα πράγματα για τις τράπεζες και τους κινδύνους που υπάρχουν από μια παρατεταμένη διαπραγμάτευση (που δυστυχώς φαντάζει πολύ πιθανή). Ειδικότερα, την εκτίμηση ότι η παράταση της αβεβαιότητας μπορεί να οδηγήσει σε νέες κεφαλαιακές ανάγκες για τις ελληνικές τράπεζες στα στρες τες του 2018 εξέφρασε ο τέως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Μιλώντας στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Προβόπουλος ευχήθηκε ολοκλήρωση αξιολόγησης έστω το Μάιο, προκειμένου να συγκρατηθούν οι απώλειες για το τραπεζικό σύστημα από την καθυστέρηση που μεταφράζεται σε νέα διαρροή καταθέσεων και νέα αύξηση των κόκκινων δανείων.

Ο κ. Προβόπουλος προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί η καθυστέρηση η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές πριν το τέλος του προγράμματος, με αποτέλεσμα να χρειαστεί μια παράτασή του, και χρηματοδότηση των τραπεζών από τα περισσευούμενα κεφάλαια ύψους 19 δισ. ευρώ. Και νομίζουμε ότι όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν αυτά για τους μετόχους των τραπεζών.

 
 
 


Bitcoin

Και κλείνοντας με τη διεθνή ειδησεογραφία, σε ένα νέο ιστορικό υψηλό βρέθηκε το Bitcoin την Παρασκευή, ξεπερνώντας, εκ νέου, την τιμή του χρυσού !!!! με ένα bitcoin στα 1.292,71 δολάρια, όταν η αντίστοιχη τιμή του χρυσού είναι 1.226,89 δολάρια. Το νέο ράλι του bitcoin αποδίδεται στην επιβολή περισσότερο σκληρών κανονισμών ελέγχου για τις συναλλαγματικές συναλλαγές σε χώρες όπως οι Κίνα, Ινδία και Βενεζουέλα. Οι τρεις μεγαλύτερες πλατφόρμες συναλλαγών της Κίνας απαγόρευσαν τις εκροές συναλλάγματος τον περασμένο μήνα, μετά από εντολή της κεντρικής τράπεζας της χώρας, καθώς θεωρήθηκε ότι αρκετοί επενδυτές χρησιμοποιούσαν το bitcoin προκειμένου να «βγάλουν» χρήματα εκτός Κίνας. Όπως έγραφε το Bloomberg, την ίδια ώρα οι επενδυτές θεωρούν ότι ο Ντ. Τραμπ θα προχωρήσει σε χαλάρωση των κανόνων ελέγχου που ισχύουν για το ψηφιακό νόμισμα, ενώ βρίσκονται εν αναμονή απόφασης της αμερικανικής Επιτροπής Ελέγχου Κεφαλαιαγοράς (SEC) για το εάν θα επιτραπεί η δημιουργία ενός ETF με βάση το bitcoin. Η απόφαση αναμένεται για τις 11 Μαρτίου.

 
 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

06 Μαρ 2017 00:00: ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΑΕΕΧ (ΑΝΔΡΟ) Δημοσιοποίηση Αποτελεσμάτων,

 

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

3 Μαρ 2017 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

16:31:49

100.000

4,60

460.000

VIOHALCO SA/NV

16:31:17

9.464

1,92

18.170,88

GRIVALIA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π.

11:24:12

319.579

7,95

2.540.653,05

 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

02/03/17

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

B

2 Μαρ 2017

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

4,71

155

730,5

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....