Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

-

 

 
 

00:01 - 07/08/18

 

Τράπεζες

Θα ξεκινήσουμε με τις τράπεζες και το τελευταίο ρεπορτάζ και τις νέες πιέσεις που υπάρχουν στις διοικήσεις για τη μείωση των κόκκινων δανείων σε μονοψήφιο ποσοστό από το σημερινό υψηλό του 45% δέχονται οι ελληνικές τράπεζες, που συνεχίζουνε να εμφανίζουν (λόγω και των προβλημάτων που έχουν συσσωρεύσει) τη χειρότερη εικόνα μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, η  πίεση αυτή των εποπτικών αρχών θα φανεί στα νέα πλάνα των τραπεζών για τη μείωση των κόκκινων δανείων που οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να καταθέσουν εντός του Σεπτεμβρίου. Και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, στα πλάνα αυτά θα υπάρχουν αρκετά φιλόδοξοι στόχοι για τη μείωση των κόκκινων δανείων, σε ένα πλάνο μέχρι και το 2021.

Και του ότι τα πλάνα που θα παρουσιαστούν θα είναι μέχρι το 2021 έχει τη δική του μεγάλη σημασία. Θυμίζουμε πως τα τωρινά πλάνα περιλαμβάνουνε προβλέψεις για μέχρι το 2019. Και εφόσον επιτευχθούν θα μιλάμε για ένα δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) στο 26,1% και ένα δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) στο 39,7%. Δείκτες που ναι μεν δείχνουν μια βελτίωση της κατάστασης των ελληνικών τραπεζών, ωστόσο παραμένουνε σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, με τις τράπεζες να είναι στην κόκκινη γραμμή σε κάθε πιθανή περιδίνηση της ελληνικής οικονομίας επίπεδα.

Και αυτός είναι ο λόγος που μετά και από πιέσεις τα νέα πλάνα που θα παρουσιαστούν μέσα στο Σεπτέμβριο από τις ελληνικές τράπεζες, θα περιλαμβάνουμε πολύ πιο φιλόδοξους, αλλά δύσκολα επιτεύξιμους στόχους μέχρι το 2021. Και κάπως έτσι και από το χειμώνα, οι τράπεζες αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο αυστηρές με τα κόκκινα δάνεια, ακολουθώντας μια πολύ πιο επιθετική στρατηγική.

 
 
 

Τζίρος

Τώρα πρέπει να γράψουμε κάτι και για το Χ.Α. και για τη χθεσινή συνεδρίαση και αναρωτιόμαστε τι μπορεί να είναι αυτό. Τι μπορεί να είναι αυτό όταν μιλάμε για τζίρους 13εκ ευρώ, με εξαιρετικά μικρές διακυμάνσεις. Απλώς θα συστήσουμε υπομονή σε όσους έχουνε απομείνει να ασχολούνται με το χρηματιστήριο, είτε εργαζόμενους του κλάδου, είτε επενδυτές που έχουν το κουράγιο να παρακολουθούν τόσο βαρετές συνεδριάσεις. Και αν και τέτοιες περιόδους, στην καρδιά του καλοκαιριού, παραδοσιακά ο τζίρος μειώνεται. Αυτό που μας κακοφαίνεται είναι ότι αυτή η κατάσταση έχει ήδη αρχίσει από τον Ιούνιο και είναι άγνωστο πότε θα τελειώσει (πιθανόν να κρατήσει για αρκετούς μήνες και πέραν του καλοκαιριού). Και όπως έχει αναφέρει. Αρχίζει να γίνεται στο Χ.Α. ότι λίγο πολύ στην ελληνική οικονομία. Μια κατάσταση που σέρνεται.

 
 
 

Folli – Follie

Στα της Folli – Follie στην οποία θα αναφερθούμε και πάλι σήμερα, παρακάτω παρουσιάζονται ποιά είναι τα επόμενα σημαντικά βήματα (σημαντικές εξελίξεις) τα οποία θα πρέπει να περιμένουμε κατά τους επόμενους μήνες. Και προτού αναφερθούμε σε αυτά και επειδή μας ρωτάνε αρκετοί. Θεωρούμε πως πλέον οι πιθανότητες να μην επιστρέψει ποτέ η εισηγμένη σε διαπραγμάτευση (δηλαδή το χειρότερο δυνατό σενάριο) είναι δυστυχώς πλέον στο 60-40%!!!  , για να μην μιλήσουμε για ακόμη χαμηλότερες πιθανότητες.

Στις επερχόμενες λοιπόν εξελίξεις. Η πρώτη αφορά, τους ελέγχους που διεξάγουν αυτήν την περίοδο στην Folli - Follie οι εταιρείες Ernst & Young και Alvarez & Marsal. Ο έλεγχος της πρώτης έχει να κάνει με τον έλεγχο οικονομικών μεγεθών του ισολογισμού της. Στην περίπτωση της  Alvarez & Marsal οι έλεγχοι αφορούν την δικανική εγκληματολογική αξιολόγηση (forensic evaluation). Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως και οι δύο έλεγχοι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πέραν όμως των ελέγχων, στις 12 Σεπτεμβρίου αναμένεται η εκδίκαση της αίτησης της Folli Follie για δικαστική προστασία από τους πιστωτές της στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και της επαναδιαπραγμάτευσης της μετοχής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αν και στο μέτωπο αυτό καθοριστική σημασία θα παίξουν οι έλεγχοι των δύο παραπάνω εταιρειών και τα τελικά συμπεράσματα.

Σε μια 3η εξέλιξη, να μην ξεχνάμε τις μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσαν ομολογιούχοι και κυρίως μικρομέτοχοι. Θυμίζουμε πως τη δικαστική οδό επέλεξε και η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, η οποία την περασμένη εβδομάδα αιτιολόγησε την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς.

Τέλος, να μην ξεχνάμε πως εισαγγελική έρευνα διεξάγεται και από τον οικονομικό εισαγγελέα Γ. Δραγάτση. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η έρευνα των εισαγγελικών λειτουργών και ανακριτών επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν την καταστρατήγηση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, την εσωτερική πληροφόρηση, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τη φοροδιαφυγή κ.λπ.

 
 
 

Εθνική Τράπεζα

Με το χρόνο για το reverse split να μετράει αντίστροφα (αν και όπως είχαμε γράψει από την πρώτη στιγμή δεν είναι κάτι τραγικό αυτό, αφού δεν υπάρχει σχέδιο άμεσης ΑΜΚ), στα 0,275 ευρώ έκλεισε χθες η μετοχή της ΕΤΕ, με ελεγόμενες απώλειες 1,08%. Από άποψης τεχνικής ανάλυσης, το πρώτο μέλημα σε αυτή τη φάση είναι να παραμείνει υψηλότερα των ισχυρών στηρίξεων στα 0,265 – 0,268 ευρώ. Και όσο η μετοχή μένει υψηλότερα αυτών των στηρίξεων, η διαγραμματική εικόνα παραμένει πλήρως θετική, με στόχο τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 0,288 και 0,291 – 0,292 ευρώ. Μόνο μετά από μια τέτοια διάσπαση θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για καλύτερες ημέρες. Βέβαια ενόψει του reverse split και κυρίως μέσα στο υπάρχον εξαιρετικά μίζερο χρηματιστηριακό περιβάλλον, το πρώτο μέλημα είναι να αποφευχθούν τα χειρότερα.   

 
 
 

Τουρκία

Και ας κλείσουμε με της Τουρκία, με την οικονομία να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και την τουρκική λίρα (σε σχέση με το δολάριο, αλλά ουσιαστικά και το ευρώ) να βρίσκεται χθες σε νέα ιστορικά χαμηλά. Το παρακάτω διάγραμμα τα λέει όλα για την πορεία της τουρκικής λίρας από τις αρχές Ιούλιο, έχοντας προηγηθεί και μια ακόμη μεγαλύτερη πτώση κατά τους προηγούμενους μήνες.

 
 
 

-

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

Δεν υπάρχουν σημαντικά γεγονότα για σήμερα

 

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

3 Αυγ 2018 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΟΤΕ Α.Ε.

17:11:50

129.748

11,015

1.429.174,22

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

13:05:44

775.000

2,68

2.077.000

ΤΙΤΑΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ

11:27:15

20.000

20,45

409.000

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

10:53:10

50.000

9,4

470.000

 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

03/08/18

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε.  [ ΒΙΟΤ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

3 Αυγ 2018

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΜΑΥΡΟΣΚΟΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΑΥΡΟΣΚΟΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Διευθ. Σύμβουλος

Ο Ιδιος

0,09

35.000

3.010

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Ε.Α.Ε.  [ ΙΑΤΡ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

3 Αυγ 2018

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Πρόεδρος ΔΣ

Ο Ιδιος

0,00

6.560

1,3013

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.  [ ΕΥΡΩΒ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

B

3 Αυγ 2018

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γεν. Διευθυντής

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

0,85

1.000

846

Πλήθος: 1
   

B

3 Αυγ 2018

Π

Παράγωγο

ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΑ

ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γεν. Διευθυντής

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

84,90

10

849

 

Λόγος υποβολής
A. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
B. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΟ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

A/Π (Φύση της Συναλλαγής)

Α. Αγορά / Απόκτηση
Π. Πώληση / Διάθεση

Παρ. (Παρατηρήσεις)

1.     Απόκτηση, διάθεση, ανοικτή πώληση, εγγραφή ή ανταλλαγή

2.     Αποδοχή ή άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών που χορηγούνται σε διευθυντικά στελέχη ή εργαζομένους και τη διάθεση μετοχών που προκύπτουν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών

3.     Ανάληψη ή άσκηση ανταλλαγής μετοχών

4.     Συναλλαγές σε παράγωγα ή συνδεόμενα με αυτά, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών που διευθετούνται σε μετρητά

5.     Σύναψη σύμβασης επί διαφοράς για χρηματοπιστωτικό μέσο του ενδιαφερόμενου εκδότη ή για δικαιώματα εκπομπής ή εκπλειστηριαζόμενα προϊόντα που βασίζονται σε αυτά

6.     Αγορά, πώληση ή άσκηση δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων και δικαιώματα αγοράς και πώλησης, και τίτλους επιλογής (warrants)

7.     Εγγραφή σε αύξηση κεφαλαίου ή έκδοση χρεωστικών τίτλων

8.     Συναλλαγές σε παράγωγα και χρηματοπιστωτικά μέσα που συνδέονται με χρεωστικούς τίτλους του εν λόγω εκδότη, περιλαμβανομένων των συμφωνιών ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης

9.     Υπό αίρεση συναλλαγές με την επέλευση των όρων και της πραγματικής εκτέλεσης των συναλλαγών

10.   Αυτόματη ή μη αυτόματη μετατροπή ενός χρηματοπιστωτικού μέσου σε άλλο χρηματοπιστωτικό μέσο, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής ομολόγων μετατρέψιμων σε μετοχές

11.   Χορήγηση ή είσπραξη χρηματικών ή άλλων δωρεών και κληρονομιών

12.   Συναλλαγές σε προϊόντα βασισμένα σε δείκτη, σε δέσμες προϊόντων και παράγωγα προϊόντα, στον βαθμό που απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

13.   Συναλλαγές σε μετοχές ή μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων (ΟΕΕ) που αναφέρονται στο άρθρο 1 της οδηγίας 2011/61/ΕΕ και του Συμβουλίου (1), εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

14.   Συναλλαγές που εκτελούνται από διαχειριστή ενός ΟΕΕ στις οποίες το πρόσωπο που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή ένα πρόσωπο που έχει στενούς δεσμούς με αυτό έχει επενδύσει, εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

15.   Συναλλαγές που εκτελούνται από τρίτους στο πλαίσιο ατομικού χαρτοφυλακίου ή εντολής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για λογαριασμό ή προς όφελος προσώπου που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή προσώπου που έχει στενούς δεσμούς με αυτό

16.   Δανειοληψία ή δανειοδοσία μετοχών ή χρεωστικών τίτλων του εκδότη ή παραγώγων ή άλλων χρηματοπιστωτικών μέσων που συνδέονται με αυτά

17.   Ενεχυρίαση ή δανεισμός χρηματοπιστωτικών μέσων

18.   Συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....