Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

-

 

 
 

00:01 - 08/05/18

 

800 – 810 μονάδες

Όπως είχαμε γράψει και χθες, μια ενδιαφέρουσα χρηματιστηριακά εβδομάδα αναμένεται να είναι η τρέχουσα και φάνηκε και χθες. Ακραίες διακυμάνσεις στη μετοχή της Folli – Follie (όπως αναμένονταν) και κλείσιμο τελικά σε νέο limit down και σε μια ημέρα με εξαιρετικά καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές, το Χ.Α. έκλεισε με απώλειες 1,60% στις 810,72 μονάδες. Και κάπως έτσι η αγορά έκανε το 4 στα 4, σε ένα σημαντικό πισωγύρισμα από το πουθενά (μεγάλη η ζημία από την πρόσφατη ιστορία της Folli – Follie). Πλέον το ζητούμενο είναι να μείνει η αγορά υψηλότερα των 800 – 810 μονάδων (πολύ ισχυρές στηρίξεις) και με βάση αυτήν την παραμονή και όπως είχαμε γράψει και χθες, να επιστρέψει ο ΓΔ υψηλότερα των 825 – 830 μονάδων. Τώρα σε περίπτωση απώλειας των 800 – 810 μονάδων, τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν και πάλι αρκετά ανησυχητικά.

 

 
 
 

Πιο σοβαρή η τελευταία ανάλυση του QCM

Και στη γνωστή ιστορία της κόντρας του Folli – Follie με το QCM και σε σχέση με τα όσα είχανε γραφθεί χθες στη στήλη Κυνηγός, θα λέγαμε πως η δεύτερη χθεσινή ανάλυση της QCM, σε απάντηση της ανακοίνωση της Folli – Follie και σε σχέση με την πρώτη ανακοίνωση της QCM, ήταν αισθητά πιο σοβαρή. Σε καμία περίπτωση δε λέμε ότι το fund έχει δίκαιο. Αυτό που λέμε είναι πως είναι άλλο να πηγαίνεις έξω από ένα κατάστημα και να φωτογραφίζεται κτλ. Και άλλο η χθεσινή ανακοίνωση – ανάλυση του QCM, στην οποία υπάρχουν κάποιες αναφορές, οι οποίες και σε σχέση με τις γνωστές αδυναμίες της εταιρείας δημιουργούν κάποιον εύλογο προβληματισμό. Φυσικά μιλάμε πάντα για ένα πολύ μικρό fund, που σίγουρα θέλει να κερδίσει από την Short θέση που έχει και εμφανίζεται αρκετά υπερβολικό σε κάποιες περιπτώσεις στα όσα λέει για το Folli – Follie. Ωστόσο σίγουρα συνεχίζουνε να υπάρχουν σημεία στα οποία πρέπει να απαντήσει η εταιρεία.

 
 
 

Απογοητευτική συνεδρίαση

Συνεχίζοντας πάντως με τη Folli – Follie, θα λέγαμε πως το χθεσινό δεύτερο -30% ήταν μια απογοητευτική εξέλιξη, ειδικά μετά τις εξηγήσεις και τις ανακοινώσεις της εταιρείας. Και αν δεχθούμε πως ισχύει ο κανόνας ότι «οι αγορές είναι σοφές και προεξοφλούν καταστάσεις», θα λέγαμε πως όσο καθυστερεί η μετοχή της εισηγμένης να αντιδράσει πειστικά, τόσο αυξάνονται αυτοί που εκφράζουν την ανησυχία τους πως εκεί που υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.   

 
 
 

Και φήμες και για άλλη εισηγμένη

Και ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πληροφορίες ότι το περιβόητο fund ετοιμάζει επίθεση και σε μια ακόμη εισηγμένη, έχοντας συγκεντρώσει ανάλογα στοιχεία για παρατυπίες στις λογιστικές καταστάσεις (όπως τουλάχιστον πάντα ισχυρίζεται το fund). Και χθες κυκλοφόρησαν αυτές οι πληροφορίες στα χρηματιστηριακά γραφεία και αμέσως άρχισαν να ακούγονται και ονόματα εισηγμένων. Προσωπικά και όπως είχαμε γράψει χθες κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί σε τέτοιες φήμες. Δεν αποκλείουμε τίποτα. Αλλά είναι πρόωρο να προεξοφλούνται τέτοιες εξελίξεις. Και όπως γράψαμε και παραπάνω, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η όλη ιστορία με το FolliFollie έκανε συνολικά μεγάλη ζημία στο έτσι και αλλιώς τραυματισμένο ελληνικό χρηματιστήριο.

 
 
 

ΟΠΑΠ

Με μεγαλύτερες απώλειες από ότι θα αναμέναμε (λόγω της αποκοπής του μερίσματος, 0,30 ευρώ προ φόρου) και στο χαμηλό της ημέρας έκλεισε χθες η μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 9,355 ευρώ, -4,05%. Διαγραμματικά από εδώ και πέρα το ζητούμενο είναι να μείνει η μετοχή του ΟΠΑΠ υψηλότερα των 9,35 ευρώ, αφού σε διαφορετική περίπτωση πάμε για τις στηρίξεις στα επίπεδα των 8,90 – 9,00 ευρώ, με κίνδυνο να μιλήσουμε για αισθητά χαμηλότερα επίπεδα. Με βάση τώρα την παραμονή υψηλότερα των 9,35 – 9,45 ευρώ, η μετοχή μπορεί ανά πάσα στιγμή να κινηθεί εκ νέου προς τις ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 9,80 – 9,90 και 10,00 ευρώ, η διάσπαση των οποίων είναι ο μεγάλος στόχος από εδώ και πέρα (αν και ένας δύσκολος στόχος – όπως φάνηκε και πριν από μερικές ημέρες).

 

 
 
 

Wall Street

Και θα κλείσουμε με ένα εντυπωσιακό, σύντομο, στατιστικό. Το SPY λοιπόν (το ETF που «παίζει» το δείκτη S&P 500), με βάση τα τελευταία στατιστικά είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο με ενεργητικό 254δις δολάρια!!

 
 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

08 Μαϊ 2018 00:00: ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. (ΠΑΝΓΑΙΑ) Αποκοπή Μερίσματος,

08 Μαϊ 2018 00:00: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. (ΟΛΠ) Ετήσια Ενημέρωση Αναλυτών,

08 Μαϊ 2018 00:00: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε. (ΟΠΑΠ) Κάτοχοι Μερίσματος,

08 Μαϊ 2018 12:00: ΕΛΒΙΕΜΕΚ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ-ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ- ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.(ΕΛΒΙΟ) Γενική Συνέλευση, Ταύρος

 

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

7 Μαϊ 2018 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

17:11:11

20.000

19,12

382.400

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

13:35:40

30.000

18,98

569.400

 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

04/05/18

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  [ ΕΧΑΕ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

B

3 Μαϊ 2018

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

5,19

897

4.659,61

 

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.  [ ΕΥΡΩΒ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

B

3 Μαϊ 2018

Α

Παράγωγο

ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΑ

ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γεν. Διευθυντής

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

100,70

429

43.199,1

Πλήθος: 1
   

B

3 Μαϊ 2018

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γεν. Διευθυντής

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

0,99

6.044

5.991,96

Πλήθος: 1
   

B

3 Μαϊ 2018

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γεν. Διευθυντής

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

1,01

42.900

43.327

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....