Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 08/11/17

 

Τράπεζες

 

Αγωνία υπάρχει για τη σημερινή συνεδρίαση στο Χ.Α. και ειδικά για την πορεία των τραπεζικών μετοχών. Με όλους λοιπόν τους βασικούς δείκτες να βρίσκονται στα όρια ισχυρών στηρίξεων (διαβάστε το σχετικό σχόλιο στη στήλη «Κυνηγός»), το μεγάλο ζητούμενο είναι να μη συνεχιστεί η χθεσινή κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών.

 

Θέλουμε πάντως να είμαστε ειλικρινείς. Αν και τίποτα δε θεωρείται δεδομένο (ειδικά σε ένα τόσο ρηχό χρηματιστήριο) και αν και ακόμη υπάρχουν αρκετοί μήνες μέχρι το τελικό αποτέλεσμα των stress – tests …. Η συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών όλους αυτούς τους τελευταίους 2 και πλέον μήνες είναι σαν κάποιοι μεγάλοι ξένοι επενδυτές να γνωρίζουν ότι τα κομμάτια που πουλάνε θα τα βρούνε σε αισθητά χαμηλότερες τιμές. Σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα, πιθανόν στα πλαίσια ενός νέου κύκλου ΑΜΚ που θα μπορούσε να συμβεί κάπου στο β΄ εξάμηνο του 2018.  

 

Δε είμαστε για τίποτα σίγουροι και δε λέμε ότι ντε και καλά θα γίνουν ΑΜΚ και ότι οι τραπεζικές μετοχές να πάνε σίγουρα χαμηλότερα. Ούτε φυσικά ότι στο ενδιάμεσο δε θα υπάρξουν ισχυρές αντιδράσεις, όπως έγινε και πριν από λίγες ημέρες. Ωστόσο η εικόνα της αγοράς είναι σαν να προεξοφλούνται από τους ξένους επενδυτές αρνητικές ειδήσεις στις τράπεζες. Και όσο τα πράγματα δεν ξεκαθαρίζουν και ο καιρός περνάει, τόσο πιο δύσκολο θα είναι αυτές οι αρνητικές ειδήσεις που φαίνεται να προεξοφλούνται στο τέλος να αποφευχθούν.

 
 
 

 

Alpha Bank

 

Στα πλαίσια του χθεσινού γενικού χαμού. Με μεγάλη πτώση 7,10% έκλεισε η Alpha Bank (1,57 ευρώ). Το ζητούμενο φυσικά είναι μια ισχυρή αντίδραση και για αρχή επιστροφή υψηλότερα των 1,66 – 1,67 ευρώ. Ας γίνει αυτό και μετά θα αναφερθούμε στις επόμενες αντιστάσεις. Από την άλλη πλευρά και όσον αφορά τις επόμενες στηρίξεις είναι στα 1,49 – 1,50 και ακόμη χαμηλότερα στα 1,45 – 1,46 ευρώ και 1,30 – 1,31 ευρώ!!!!

 

 
 
 

 

ΕΧΑΕ

 

H παραμονή υψηλότερα των 4,70 – 4,72 ευρώ είναι το ζητούμενο για την ΕΧΑΕ (κλείσιμο 4,79 ευρώ, αμετάβλητη), στην προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειρότερα και μια εκ νέου δοκιμασία των 4,60 – 4,63 ευρώ, οι οποίες δεν πρέπει να χαθούν (μεγάλης σημασίας στηρίξεις για τη μέσο – μακροπρόθεσμη τάση της μετοχής). Τώρα με βάση τη διατήρηση των 4,70 ευρώ, ο στόχος είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 4,90 – 5,00 ευρώ, η διάσπαση των οποίων, όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές, θα βάλει τα πράγματα σε μια βάση, με ουσιαστική βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας. O επόμενος στόχος σε αυτή την περίπτωση θα είναι οι πολύ ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 5,10 – 5,15 ευρώ και υψηλότερα τα επίπεδα των 5,40 – 5,50 ευρώ.   

 

 
 
 

 

ΔΕΗ

 

Στα της ΔΕΗ τώρα, που χθες και με φόντο την ειδησεογραφία και τις πληροφορίες για συμφωνία κυβέρνησης δανειστών για τα ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, η μετοχή έκλεισε στα 1,98 ευρώ (+4%). Με τη συνολική εικόνα να έχει κάποια σημάδια βελτίωσης, αν υπάρχει ένα ζητούμενο αυτό είναι η μετοχή να διασπάσει τις ισχυρές αντιστάσεις των 2,00 – 2,05 ευρώ. Και αυτή η διάσπαση η αλήθεια είναι ότι μπορεί να δώσει μια ώθηση στη μετοχή, οδηγώντας τη μετοχή τουλάχιστον στα επίπεδα των 2,25 – 2,30 ευρώ, όπου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.    

 

Στα των στηρίξεων κλειδί είναι η μετοχή να μείνει υψηλότερα των 1,80 – 1,81 ευρώ.

 

 
 
 

 

Bitcoin

 

Και κλείνοντας με το Bitcoin θα αναφερθούμε σε ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, αν και δε ξέρουμε πόσο πραγματικά θα πρέπει να μας εκπλήσσει αυτό. Είναι λοιπόν πολύ ενδιαφέρον πως σύμφωνα με τα Google Trends, οι παγκόσμιες αναζητήσεις στη μηχανή αναζήτησης της Google της φράσης «αγορά bitcoin» ξεπέρασαν αυτές για τη φράση «αγορά χρυσού», ενώ είχαν ξεπεράσει νωρίτερα και τις αναζητήσεις για την αγορά ασημιού. Η τάση αυτή αναδεικνύει το γεγονός ότι η διαρκής άνοδος του bitcoin έχει στρέψει το ενδιαφέρον των επενδυτών προς το ψηφιακό νόμισμα και μακριά από τον χρυσό. Μάλιστα, με βάση τα στοιχεία της ιντερνετικής πλατφόρμας BullionVault, τον περασμένο μήνα η ποσότητα του χρυσού που άλλαξε χέρια υποχώρησε κατά ένα τρίτο περίπου σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων δώδεκα μηνών.

 

«Ορισμένοι επενδυτές έχουν επίσης παρασυρθεί από το θόρυβο γύρω από το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Συνολικά, αυτό έχει οδηγήσει το ενδιαφέρουν από νέους επενδυτές χρυσού να υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από το τέλος του 2015», εξήγησε στο Bloomberg ο Αντριάν Ας, υπεύθυνος έρευνας του BullionVault, και πρόσθεσε πως «με την αμερικάνικη αγορά μετοχών να σημειώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, δεν αποτελεί έκπληξη που οι τιμές του χρυσού έχουν υποχωρήσει».

 
 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

08 Νοε 2017 11:00: ALTEC ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΑΛΤΕΚ) Γενική Συνέλευση, ΠΑΤΜΟΥ 12 ΜΑΡΟΥΣΙ

08 Νοε 2017 16:00: JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΜΠΕΛΑ) Γενική Συνέλευση, Κύπρου αρ. 9 & Ύδρας στο Μοσχάτο Αττικής

08 Νοε 2017 00:00: QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. (ΚΟΥΕΣ) Επιστροφή Κεφαλαίου,

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

7 Νοε 2017 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.

17:12:01

13.000

7,17

93.171

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

15:31:56

29.917

9,10

272.244,7

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

15:29:20

104.928

9,10

954.844,8

ΟΤΕ Α.Ε.

11:22:16

100.000

10,83

1.083.000

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

06/11/17

Δεν βρέθηκαν γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....