Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 
 

00:01 - 08/11/18

 

Αυτή τη φορά ελπίζουμε λίγο περισσότερο…

Με μέτριο τζίρο (32εκ ευρώ, αν και όχι μικρός) μια ακόμη καλή συνεδρίαση είχε χθες το Χ.Α., με τον τραπεζικό δείκτη να κλείνει στις 535,11 μονάδες, + 4,71%, κάτι το οποίο οδήγησε το ΓΔ σε μια άνοδο 1,73% (στις 640,75 μονάδες). Και κάπως έτσι και μέσα σε μόλις 3 συνεδριάσεις και από το χαμηλό ημέρας της Δευτέρας (τις 610 μονάδες). Ο ΓΔ κάνει την ίδια κίνηση, κλείνοντας και πάλι στα όρια των καθοριστικών αντιστάσεων των 640 – 650 μονάδων. Και αυτή είναι η 3 φορά τις τελευταίες εβδομάδες που η αγορά κάνει την ίδια κίνηση, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά θα έχουμε την υπέρβαση και ο δείκτης θα διασπάσει αυτές τις αντιστάσεις, ένα πρώτο σημαντικό βήμα, μετά από αρκετές εβδομάδες, για να βελτιωθεί κάπως η αρνητική διαγραμματική εικόνα.

 
 
 

Εθνική Τράπεζα

Στα 1,423 ευρώ (+2,37%), έκλεισε χθες  μετοχή της ΕΤΕ, με το στοίχημα σε αυτή τη φάση να είναι η διάσπαση των 1,47  - 1,48 ευρώ. Μια διάσπαση η οποία θα μας κάνει να μιλήσουμε για ουσιαστική βελτίωση της εικόνας, με επόμενο στόχο σε αυτό το σενάριο, τα επίπεδα των 1,69  -1,70 ευρώ, όπου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.  

Τώρα καταλαβαίνουμε όλοι, πως όσο η μετοχή μένει χαμηλότερα των 1,47 ευρώ, η διαγραμματική εικόνα παραμένει αρκετά επιβαρυμένη, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή η μετοχή να διολισθήσει σε νέα χαμηλά.

 
 
 

Alpha Bank

Στα της Alpha Bank τώρα και στο ρεπορτάζ, διοικητικές εξελίξεις αναμένονται μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, το αργότερο μέσα Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο υποψηφιότητες για το νέο CEO της Τράπεζας είναι ο Γιώργος Αρώνης, αναπληρωτής CEO, και ο Βασίλης Ψάλτης, οικονομικός διευθυντής της τράπεζας. Και το ενδιαφέρον είναι πως άνθρωποι που γνωρίζουνε πρόσωπα και πράγματα, μιλάμε για σχεδόν μοιρασμένες πιθανότητες. Την ίδια ώρα βέβαια, όλοι παραδέχονται (και αυτό είναι θετικό) πως όποιος και αν επιλεγεί, θα πρόκειται για μια ομαλή διαδοχή χωρίς σημαντικές αντιδράσεις στο εσωτερικό της τράπεζες, με τις επιπτώσεις που γνωρίζουμε σε αυτές τις περιπτώσεις.

 
 
 

Motor Oil

Παρά τις νέες σημαντικές υποβαθμίσεις χθες από την Citigroup και την Goldman Sachs (είχε προηγηθεί η υποβάθμιση από την Bank of America), με σημαντικά κέρδη και στο υψηλό ημέρας έκλεισε η μετοχή της Motor Oil (19,00 ευρώ, +3,04%). Και ο μεγάλος στόχος από εδώ και πέρα είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 19,20 – 19,40 ευρώ (σειρά πολύ ισχυρών αντιστάσεων – αναμένουμε αυτή η «μάχη» να είναι δύσκολη), μια διάσπαση η οποία θα μπορούσε να φέρει τη μετοχή σε επίπεδα υψηλότερα των 20,00 ευρώ, με επόμενο στόχο σε αυτό το σενάριο, τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 21,00 – 21,10 ευρώ.

 
 
 

Jumbo 

Κλείνοντας με την Jumbo, το απόγευμα της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία διοίκησης του Ομίλου JUMBO, η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων. Στη γενική συνέλευση συμμετείχαν 550 μέτοχοι εκπροσωπώντας το 82,01% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση της ….

Η διοίκηση ενημέρωσε τους μετόχους για την πορεία των οικονομικών μεγεθών και τις επόμενες επενδυτικές κινήσεις του Ομίλου.

Κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, Ιούλιος 2018- Σεπτέμβριος 2018, ο συνολικός κύκλος εργασιών του Ομίλου αυξήθηκε κατά +6% περίπου, λόγω της στασιμότητας της Ελλάδας. Αντίθετα, η Ρουμανία σημείωσε δυναμικό διψήφιο ρυθμό  αύξησης των πωλήσεων, οι πωλήσεις των καταστημάτων στη Βουλγαρία αυξήθηκαν κατά 11% και η Κύπρος σημείωσε μονοψήφιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων.

Παρότι ο Οκτώβριος παρουσίασε αυξητική τάση λόγω της βελτιωμένης εικόνας των πωλήσεων των καταστημάτων στην Ελλάδα, οι πρώτες μέρες του Νοεμβρίου δεν επιβεβαιώνουν την τάση αυτή. 

Η Ελληνική αγορά παραμένει γρίφος λόγω των συνεχών απροσδόκητων βραχυπρόθεσμων διακυμάνσεων πότε προς τα πάνω και πότε προς τα κάτω. Λόγω αυτής της ασάφειας ο προϋπολογισμός του Ομίλου, για την τρέχουσα οικονομική χρήση, προβλέπει αύξηση των πωλήσεων μεταξύ +5% και +7%.

Οι μέτοχοι, σε κλίμα ομοφωνίας, επικύρωσαν την πρόταση της διοίκησης, για τη διανομή συνολικού μερίσματος 53.063.306,01 Ευρώ που αντιστοιχεί σε 0,39 Ευρώ (μικτό)/μετοχή (επί συνόλου 136.059.759 μετοχών). Ο Όμιλος έχει ήδη καταβάλει προμέρισμα, από τις 3 Απριλίου 2018, ύψους  23.511.127,13 Ευρώ.

Με την απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, θα διανεμηθεί και το υπόλοιπο ποσό των 29.552.178,88 Ευρώ που αντιστοιχεί σε 0,2172 Ευρώ (μικτό)/μετοχή. Μετά την παρακράτηση φόρου 15%, το υπόλοιπο του μερίσματος ανέρχεται σε 0,18462 Ευρώ (καθαρό) ανά μετοχή.

Αναφορικά με την εξέλιξη δικτύου, στη Ρουμανία λειτούργησε τέλος Σεπτεμβρίου ένα ακόμα ιδιόκτητο υπερ-κατάστημα στη περιοχή του Βουκουρεστίου(13.600 τ.μ. περίπου), ενώ στις 13 Νοεμβρίου αναμένεται η λειτουργία ενός ακόμα ιδιόκτητου καταστήματος στο Bacau (12.900 τ.μ. περίπου). Για τη Ρουμανία έχει προγραμματιστεί η λειτουργία ενός ακόμα καταστήματος μέχρι το τέλος της χρήσης, τον Ιούνιο του 2019.

Όσον αφορά την Ελλάδα αναμένεται η λειτουργία ενός καταστήματος μέχρι το τέλος της εταιρικής χρήσης, μετά την πρόσφατη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ των δικαιωμάτων της εταιρείας.

 
 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

08 Νοε 2018 00:00: ΤΙΤΑΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ (ΤΙΤΚ) Δημοσιοποίηση Εννιαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

08 Νοε 2018 00:00: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. (ΕΛΠΕ) Δημοσιοποίηση Εννιαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

 

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

7 Νοε 2018 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΤΙΤΑΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ

17:11:25

35.000

19,4

679.000

 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

06/11/18

BRIQ PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π.  [ ΜΠΡΙΚ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

6 Νοε 2018

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΦΕΣΣΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΦΕΣΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Πρόεδρος ΔΣ

Ο Ιδιος

1,80

1.114

2.000,25

 

M.L.S. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.  [ ΜΛΣ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

6 Νοε 2018

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΚΑΜΑΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΜΑΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πρόεδρος κ Διευθ. Σύμβουλος

Ο Ιδιος

4,61

3.000

13.815,8

 

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε.  [ ΛΟΥΛΗ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

6 Νοε 2018

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ

Άλλη Ιδιότητα

Ο Ιδιος

1,98

3.000

5.940

 

Λόγος υποβολής-
A. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
B. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΟ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

A/Π (Φύση της Συναλλαγής)

Α. Αγορά / Απόκτηση
Π. Πώληση / Διάθεση

Παρ. (Παρατηρήσεις)

1.     Απόκτηση, διάθεση, ανοικτή πώληση, εγγραφή ή ανταλλαγή

2.     Αποδοχή ή άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών που χορηγούνται σε διευθυντικά στελέχη ή εργαζομένους και τη διάθεση μετοχών που προκύπτουν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών

3.     Ανάληψη ή άσκηση ανταλλαγής μετοχών

4.     Συναλλαγές σε παράγωγα ή συνδεόμενα με αυτά, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών που διευθετούνται σε μετρητά

5.     Σύναψη σύμβασης επί διαφοράς για χρηματοπιστωτικό μέσο του ενδιαφερόμενου εκδότη ή για δικαιώματα εκπομπής ή εκπλειστηριαζόμενα προϊόντα που βασίζονται σε αυτά

6.     Αγορά, πώληση ή άσκηση δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων και δικαιώματα αγοράς και πώλησης, και τίτλους επιλογής (warrants)

7.     Εγγραφή σε αύξηση κεφαλαίου ή έκδοση χρεωστικών τίτλων

8.     Συναλλαγές σε παράγωγα και χρηματοπιστωτικά μέσα που συνδέονται με χρεωστικούς τίτλους του εν λόγω εκδότη, περιλαμβανομένων των συμφωνιών ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης

9.     Υπό αίρεση συναλλαγές με την επέλευση των όρων και της πραγματικής εκτέλεσης των συναλλαγών

10.   Αυτόματη ή μη αυτόματη μετατροπή ενός χρηματοπιστωτικού μέσου σε άλλο χρηματοπιστωτικό μέσο, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής ομολόγων μετατρέψιμων σε μετοχές

11.   Χορήγηση ή είσπραξη χρηματικών ή άλλων δωρεών και κληρονομιών

12.   Συναλλαγές σε προϊόντα βασισμένα σε δείκτη, σε δέσμες προϊόντων και παράγωγα προϊόντα, στον βαθμό που απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

13.   Συναλλαγές σε μετοχές ή μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων (ΟΕΕ) που αναφέρονται στο άρθρο 1 της οδηγίας 2011/61/ΕΕ και του Συμβουλίου (1), εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

14.   Συναλλαγές που εκτελούνται από διαχειριστή ενός ΟΕΕ στις οποίες το πρόσωπο που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή ένα πρόσωπο που έχει στενούς δεσμούς με αυτό έχει επενδύσει, εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

15.   Συναλλαγές που εκτελούνται από τρίτους στο πλαίσιο ατομικού χαρτοφυλακίου ή εντολής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για λογαριασμό ή προς όφελος προσώπου που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή προσώπου που έχει στενούς δεσμούς με αυτό

16.   Δανειοληψία ή δανειοδοσία μετοχών ή χρεωστικών τίτλων του εκδότη ή παραγώγων ή άλλων χρηματοπιστωτικών μέσων που συνδέονται με αυτά

17.   Ενεχυρίαση ή δανεισμός χρηματοπιστωτικών μέσων

18.   Συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....