Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

-

 

 
 

00:01 - 10/08/18

 

Fitch

Στην Fitch θα είναι σήμερα στραμμένα όλα τα βλέμματα, με το πιθανότερο σενάριο να είναι πως ο οίκος αξιολόγησης θα προχωρήσει στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά μια βαθμίδα, αλλάζοντας το outlook από θετικό σε ουδέτερο (θα ήταν καλή εξέλιξη αν κρατούσε το outlook θετικό, πόσο μάλλον αν η αναβάθμιση ήταν μεγαλύτερη, αν και δεν φαίνεται).  

Για την ιστορία να θυμίσουμε πως στην ανάλυση του μετά το Eurogroup του Ιουνίου, οι αναλυτές της Fitch είχανε αναφέρει πώς η ολοκλήρωση της τελικής αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και τα συνοδευτικά μέτρα για το χρέος βελτιώνουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του. Τα μέτρα αυτά, σημειώνει, «είναι σε γενικές γραμμές ευθυγραμμισμένα με τις προσδοκίες μας, όταν αναβαθμίσαμε το αξιόχρεο της Ελλάδα σε Β με θετικές προοπτικές τον Φεβρουάριο».

«Το ταμειακό απόθεμα ασφαλείας των 24,1 δισ. ευρώ και η επιμήκυνση των περιόδων αποπληρωμής των δανείων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατά ακόμη 10 έτη αναμένεται να στηρίξουν την πρόσβαση στις αγορές μετά το πρόγραμμα και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του χρέους προς τους ιδιώτες πιστωτές. Περιμένουμε ότι η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους θα βελτιωθεί με τα μέτρα αυτά, σε συνδυασμό με τη διατηρήσιμη αύξηση του ΑΕΠ, τους μειωμένους πολιτικούς κινδύνους, το ιστορικό των πρωτογενών πλεονασμάτων και δημοσιονομικά μέτρα που θα εφαρμοσθούν έως το 2020», σημειώνει ο οίκος.

Η ανακοίνωση του Eurogroup «είναι συνεπής με την προσδοκία μας για μία “υβριδικά καθαρή” έξοδο από το πρόγραμμα με σημαντικούς όρους πολιτικής αναφέρει ο Fitch.«Το δεύτερο κατά σειρά δημοσιονομικό πλεόνασμα της Ελλάδας πέρυσι έδειξε τη δέσμευση των Αρχών στη δημοσιονομική προσαρμογή. Το εγχώριο πολιτικό πλαίσιο έχει γίνει πιο σταθερό και η σχέση εργασίας της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους πιστωτές έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, μειώνοντας τον κίνδυνο σημαντικών αντιστροφών στις πολιτικές».

«Παρά ταύτα, οι μελλοντικές ελληνικές κυβερνήσεις πρέπει να διατηρούν πρωτογενή πλεονάσματα για ένα πολύ μεγάλο διάστημα και αυτό μπορεί να δημιουργήσει πολιτικές δυσκολίες. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες μερικές αντιστροφές πολιτικών στο μέλλον ή οι δημοσιονομικοί στόχοι να χαλαρώσουν, καθώς ο διάλογος συνεχίζεται μεταξύ της Ελλάδας και των δημόσιων πιστωτών της», σημειώνει ο Fitch.

O οίκος αναφέρει ότι η συμφωνία στο Eurogroup σημειώθηκε στο πλαίσιο ενός βελτιούμενου μακροοικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. «Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών, η βιομηχανική παραγωγή και η εύρωστη αύξηση της απασχόλησης στηρίζουν την ανάκαμψη, αν και η σφιχτή δημοσιονομική πολιτική περιορίζει την κατανάλωση των νοικοκυριών», αναφέρει ο οίκος.

Το πραγματικό ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο αυξήθηκε 2,3% σε ετήσια βάση και ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αυξήθηκε σε υψηλό επίπεδο τριών ετών στο πρώτο πεντάμηνο του έτους. Το πρωτογενές πλεόνασμα της κεντρικής κυβέρνησης στο πρώτο πεντάμηνο ήταν 1,4 δισ. ευρώ υψηλότερο του στόχου, κυρίως λόγω της υπεραπόδοσης των εσόδων και των χαμηλότερων δαπανών για δημόσιες επενδύσεις. «Ωστόσο, η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις, τις οποίες στοχεύουν να αντιμετωπίσουν οι δεσμεύσεις πολιτικής στο μετά το πρόγραμμα πλαίσιο», σημειώνει ο οίκος, ενώ προσθέτει ότι η επόμενη προγραμματισμένη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας είναι προγραμματισμένη για τις 10 Αυγούστου.

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος κατά 1 κλίμακα σε Β+ από Β θα προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch rating κατά τη νέα του αξιολόγηση για το ελληνικό αξιόχρεο την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018.

 
 
 

Τράπεζα Πειραιώς

Στα της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία χθες έκλεισε στα 2,622 ευρώ (-1,43%),  σε αυτό κυρίως που θα σταθούμε (πέραν της πρόσφατης αύξησης της short θέσης από το Lansdowne Partners (UK) LLP - στο 1,96% επί του συνόλου των μετοχών) είναι ότι η μετοχή δεν πρέπει να χάσει την επαφής με τα επίπεδα των 2,65 – 2,67 ευρώ. Και αυτό γιατί οριστική απώλεια αυτών των επιπέδων μπορεί να βάλει τη μετοχή σε νέες περιπέτειες. Και όταν μιλάμε για περιπέτειες, αναφερόμαστε σε μια πτώση τουλάχιστον μέχρι τα 2,55 – 2,56 ευρώ. Χαμηλότερα οι επόμενες στηρίξεις είναι στα επίπεδα των 2,50 – 2,51 ευρώ. Απώλεια και αυτών, το πιθανότερο είναι πως θα οδηγήσει τη μετοχή στα 2,30 – 2,31 ευρώ, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί μια πτώση ακόμη χαμηλότερα.  

Τώρα από την άλλη πλευρά, με βάση την επιστροφή και παραμονή υψηλότερα των 2,65 – 2,67 ευρώ, οι επόμενοι στόχοι είναι στα επίπεδα των 2,79 – 2,80 ευρώ, με μεγάλο στόχο τη διάσπαση των ισχυρών αντιστάσεων στα επίπεδα των 2,95 – 3,00 ευρώ. Μόνο μετά από τέτοιες διαδοχικές αντιστάσεις μπορούμε να μιλήσουμε για ριζική βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας.

 
 
 

Lamda Development

Στα 6,27 ευρώ έκλεισε η μετοχή της Lamda Development (-1,26%), με μεγάλο στόχο τις αντιστάσεις (μεγάλης σημασίας - μακροπρόθεσμες) στα επίπεδα των 6,40 – 6,50 ευρώ (δειλά - δειλά δοκιμάστηκαν τις τελευταίες ημέρες). Και λέμε μεγάλο στόχο αφού διάσπαση τους θα μας έκανε να μιλήσουμε για ουσιαστική βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας, μετά από μήνες. Με προοπτικές σε αυτό το σενάριο να μιλήσουμε για μια άνοδο, πιθανόν και υψηλότερα των 7,00 ευρώ.  

Τέλος, από την άλλη πλευρά το πλέον κρίσιμο είναι να μείνει η μετοχή της Lamda Development υψηλότερα των 6,00  - 6,10 ευρώ. Όσο η μετοχή μένει υψηλότερα τους (είχε φανεί και προσφάτως), η διαγραμματική εικόνα, τουλάχιστον παραμένει ελεγχόμενη.
 

 
 
 

ΟΤΕ

Ενδιαφέρουσα ημέρα η χθεσινή για τον ΟΤΕ, αφενός λόγω των νέων μεγάλων πακέτων που έγιναν στη μετοχή (3,66εκ μετοχές στα 11,25 ευρώ), αφετέρου λόγω της δημοσίευσης των 6μηνιαίων αποτελεσμάτων.

Ξεκινώντας με τα πακέτα, κάποιες πληροφορίες κάνουνε λόγο για placement από την DT σε ξένους θεσμικούς. Προσωπικά δεν αποκλείουμε τίποτα, θεωρώντας πάντως πως το πιθανότερο είναι να μιλάμε για πακέτα να έχουνε να κάνουνε με εσωτερικές κινήσεις μεταξύ των θυγατρικών της DT.

Τώρα όσον αφορά τα αποτελέσματα 6μήνου. Αυτά σε γενικές γραμμές ήταν ικανοποιητικά. Ωστόσο θα επαναλάβουμε αυτό το οποίο είχαμε γράψει και με τη δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων. Πως δε μπορούμε να πούμε πως στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 5,5δις ευρώ, η εισηγμένη είναι φθηνή και επενδυτική ευκαιρία.  

 
 
 

Τουρκική λίρα

Θα κλείσουμε και πάλι σήμερα με την Τουρκία και την τουρκική λίρα, η οποία πηγαίνει από το ένα ιστορικό χαμηλό στο άλλο. Και κάπως η ισοτιμία δολάριο - τουρκική λίρα βρίσκεται στο 5,4 – 5,5χ, θυμίζοντας ότι μόλις 4 χρόνια πιο πριν (2014) η ισοτιμία ήταν περίπου στο 1,8χ.  

 
 
 

-

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

Δεν υπάρχουν σημαντικά γεγονότα για σήμερα

 

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

9 Αυγ 2018 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

Τύπος

ΟΤΕ Α.Ε.

14:12:28

2.626.805

11,25

29.551.556,25

20

ΟΤΕ Α.Ε.

14:11:00

41.246

11,25

464.017,5

20

ΟΤΕ Α.Ε.

12:23:07

1.000.000

11,25

11.250.000

20

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

10:37:49

4.469

18,3443

81.980,6767

14

 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

07/08/18

Δεν βρέθηκαν γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

Λόγος υποβολής
A. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
B. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΟ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

A/Π (Φύση της Συναλλαγής)

Α. Αγορά / Απόκτηση
Π. Πώληση / Διάθεση

Παρ. (Παρατηρήσεις)

1.     Απόκτηση, διάθεση, ανοικτή πώληση, εγγραφή ή ανταλλαγή

2.     Αποδοχή ή άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών που χορηγούνται σε διευθυντικά στελέχη ή εργαζομένους και τη διάθεση μετοχών που προκύπτουν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών

3.     Ανάληψη ή άσκηση ανταλλαγής μετοχών

4.     Συναλλαγές σε παράγωγα ή συνδεόμενα με αυτά, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών που διευθετούνται σε μετρητά

5.     Σύναψη σύμβασης επί διαφοράς για χρηματοπιστωτικό μέσο του ενδιαφερόμενου εκδότη ή για δικαιώματα εκπομπής ή εκπλειστηριαζόμενα προϊόντα που βασίζονται σε αυτά

6.     Αγορά, πώληση ή άσκηση δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων και δικαιώματα αγοράς και πώλησης, και τίτλους επιλογής (warrants)

7.     Εγγραφή σε αύξηση κεφαλαίου ή έκδοση χρεωστικών τίτλων

8.     Συναλλαγές σε παράγωγα και χρηματοπιστωτικά μέσα που συνδέονται με χρεωστικούς τίτλους του εν λόγω εκδότη, περιλαμβανομένων των συμφωνιών ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης

9.     Υπό αίρεση συναλλαγές με την επέλευση των όρων και της πραγματικής εκτέλεσης των συναλλαγών

10.   Αυτόματη ή μη αυτόματη μετατροπή ενός χρηματοπιστωτικού μέσου σε άλλο χρηματοπιστωτικό μέσο, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής ομολόγων μετατρέψιμων σε μετοχές

11.   Χορήγηση ή είσπραξη χρηματικών ή άλλων δωρεών και κληρονομιών

12.   Συναλλαγές σε προϊόντα βασισμένα σε δείκτη, σε δέσμες προϊόντων και παράγωγα προϊόντα, στον βαθμό που απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

13.   Συναλλαγές σε μετοχές ή μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων (ΟΕΕ) που αναφέρονται στο άρθρο 1 της οδηγίας 2011/61/ΕΕ και του Συμβουλίου (1), εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

14.   Συναλλαγές που εκτελούνται από διαχειριστή ενός ΟΕΕ στις οποίες το πρόσωπο που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή ένα πρόσωπο που έχει στενούς δεσμούς με αυτό έχει επενδύσει, εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

15.   Συναλλαγές που εκτελούνται από τρίτους στο πλαίσιο ατομικού χαρτοφυλακίου ή εντολής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για λογαριασμό ή προς όφελος προσώπου που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή προσώπου που έχει στενούς δεσμούς με αυτό

16.   Δανειοληψία ή δανειοδοσία μετοχών ή χρεωστικών τίτλων του εκδότη ή παραγώγων ή άλλων χρηματοπιστωτικών μέσων που συνδέονται με αυτά

17.   Ενεχυρίαση ή δανεισμός χρηματοπιστωτικών μέσων

18.   Συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....