Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 
 

00:01 - 11/02/19

 

Δείχνει διάθεση …. Αλλά ….

Έστω και με αρκετά χαμηλό τζίρο (αν και αναλογικά αυξήθηκε όταν βελτιώθηκε η εικόνα), χαρακτήρα για ακόμη μια συνεδρίαση τις τελευταίες εβδομάδες έδειξε το Χ.Α. την Παρασκευή, κλείνοντας με κέρδη (649,87 μονάδες, +0,73%) οριακά χαμηλότερα των 650 μονάδων. Και είναι περιττό να αναφέρουμε πως το μεγάλο στοίχημα και για την εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα είναι να κερδηθεί οριστικά η «μάχη» με τις αντιστάσεις στις 640 – 650 μονάδες (δηλαδή να σταθεροποιηθεί ο δείκτης υψηλότερα τους). Κάτι το οποίο θα οδηγούσε την αγορά σε ένα νέο ανοδικό trend.

Και αν και το ελληνικό χρηματιστήριο είναι πάντα άρρωστο, όπως σχολιάζουμε τις τελευταίες εβδομάδες, η αγορά δείχνει διάθεση και δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχιση της βραχυπρόθεσμης αντίδρασης. Ωστόσο υπάρχουνε δύο μεγάλα αγκάθια.

Πρώτον τι θα γίνει με τι διεθνείς αγορές, μετά τα πρώτα σύννεφα την προηγούμενη Πέμπτη. Και δεύτερον, οι πιθανές αποφάσεις γύρω από τις ελληνικές τράπεζες, αν και όλα δείχνουνε πως αυτές πιθανόν θα πάνε για μετά τις εκλογές.  

 

ΓΔ

 

 
 
 

Τράπεζες

Και συνεχίζοντας με τις τράπεζες. Με όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά, αυτό που αρχίζει να διαφαίνεται είναι πως ναι μεν, στα πλαίσια μιας τελευταίας εκκαθάρισης των ισολογισμών από τα κόκκινα δάνεια, θα υπάρξουνε νέες ΑΜΚ (τουλάχιστον στις περισσότερες από αυτές). Ωστόσο και αν και τίποτα δεν είναι σίγουρο, είναι πιθανό αυτές οι εξελίξεις να πηγαίνουμε για μετά τις εθνικές εκλογές και προς τα τέλη του 2019 ή και πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2020.

 
 
 

Εθνική Τράπεζα – Εθνική Ασφαλιστική

Με τις συζητήσεις για τις τράπεζες να συνεχίζονται, ένα από τα βασικότερα θέματα που «καίει» την Εθνική Τράπεζα. Είναι τι θα γίνει με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, το σημαντικότερο προς πώληση περιουσιακό στοιχεία της τράπεζας. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, κυβέρνηση και Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκονται σε στενή επαφή.

Θυμίζουμε πως οι μέχρι τώρα προσφορές κρίθηκαν χαμηλές από τις διοίκηση της τράπεζας κάτι το οποίο είπε προσφάτως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς. Και έτσι και σύμφωνα πάντα με το σχεδιασμό της τράπεζας, η Εθνική Τράπεζα εξετάζει είτε να βρει στρατηγικό επενδυτή για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής είτε να προχωρήσει στην εισαγωγή της θυγατρικής της στο Χρηματιστήριο.

Και στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού, η Εθνική Τράπεζα έχει ζητήσει από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ (DG Comp) παράταση για να διερευνήσει και να επιλέξει τον καλύτερο τρόπο διάθεσης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Στόχος είναι να δρομολογηθεί η αξιοποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής πριν από το τέλος του 2020!!

Και το ερώτημα που υπάρχει είναι η τράπεζα λάβει την παράταση που θέλει!!

 
 
 

ΔΕΗ

Τώρα για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Που η εταιρεία ήθελε 300εκ ευρώ και τελικά δέχθηκε για μόνο προσφορά (και αυτή για τα μάτια του κόσμου από την Μυτιληναίος) ύψους 25εκ ευρώ. Είχαμε προειδοποιήσει για το αδιέξοδο στον διαγωνισμό και την στάση των επενδυτών.

Στο ρεπορτάζ τώρα, την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών μονάδων σε Μελίτη Φλώρινας και Μεγαλόπολη Αρκαδίας προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ,  Μανώλης Παναγιωτάκης.

«Πρόκειται για μία οικονομική, επιχειρηματική, συναλλαγή και δεν χρειάζεται δραματοποίηση. Ο στόχος μας να πωληθούν οι λιγνιτικές μονάδες, παραμένει» δήλωσε μετά την αποτυχία ολοκλήρωσης του σχετικού διαγωνισμού.

Ο επικεφαλής της Επιχείρησης, στο περιθώριο της ετήσιας εκδήλωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικού Ρεύματος από Φωτοβολταϊκά (ΠΟΣΠΗΕΦ), διαβεβαίωσε ότι η ΔΕΗ «πολύ σύντομα θα προχωρήσει σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού» και ότι «σύντομα θα έχουν επιλυθεί οι βασικές εκκρεμότητες».

Ερωτηθείς για το πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί η επαναπροκήρυξη, εκτίμησε ότι οι σχετικές διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι. Είμαστε σε θέση και έχουμε ξεκινήσει συγκεκριμένες ενέργειες. Με άλλο κλίμα τα πράγματα θα πάνε καλύτερα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε επιπλέον, ότι «η ΔΕΗ θέλει να πωληθούν αυτές οι μονάδες για να στραφούμε πιο αποφασιστικά προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

«Ο λιγνίτης χρειάζεται για τη χώρα, είναι απαραίτητος, αλλά δεν μπορεί και ούτε θέλει η ΔΕΗ μόνη της να διαχειρίζεται τη λιγνιτική παραγωγή. Είμαστε ευθυγραμμισμένοι, από αυτή την άποψη, με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύουμε ότι είδε ότι κάναμε ό,τι ήταν δυνατό, σε δύσκολες συνθήκες, να πωληθούν οι μονάδες» εξήγησε, μεταξύ άλλων.

Και κατέληξε: «Προφανώς δεν ήταν δυνατόν να τις χαρίσουμε ή να αποδεχτούμε όρους που κάποιοι θα έπαιρναν περισσότερα στην πορεία απ’ αυτά που θα μας έδιναν»

Πάντως εμείς είμαστε αρκετά απαισιόδοξοι για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα για το ζήτημα, με την ανησυχία συνολικά για την εταιρεία της ΔΕΗ να αυξάνεται.  

 
 
 

Μυτιληναίος

Εξαιρετική συμπεριφορά για τη μετοχή της Μυτιληναίος την προηγούμενη Παρασκευή, με κλείσιμο στα 8,82 ευρώ, +4,63%. Και οι επόμενες συνεδριάσεις θα είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες. Και αυτό γιατί αν η μετοχή καταφέρει να μείνει υψηλότερα των καθοριστικών μακροπρόθεσμων επιπέδων (από το εβδομαδιαίο διάγραμμα) 8,50 – 8,70 ευρώ, θα ανοίξει ο δρόμος πραγματικά για μια μεγάλη άνοδο της μετοχής. Μια άνοδος της μετοχής η οποία θα μπορούσε να την φέρει μέχρι και τα επίπεδα των 10,50 – 10,60 ευρώ !!! δηλαδή τα υψηλά αρκετών ετών (10 περίπου) που είναι δει η μετοχή πέρσι τον Απρίλιο και συγκεκριμένα στις 19/04.

Τώρα αν  η μετοχή δεν καταφέρει να παραμείνει υψηλότερα των 8,50 – 8,70 ευρώ, κλειδί για τη συνέχεια είναι η παραμονή υψηλότερα των 8,20 – 8,30 ευρώ. 

 

 
 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

15 Φεβ 2019 12:00: ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ (ΚΡΕΤΑ) Γενική Συνέλευση, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΚΡΗΤΗ

 

21 Φεβ 2019 00:00: ΟΤΕ Α.Ε. (ΟΤΕ) Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων,

21 Φεβ 2019 00:00: ΟΤΕ Α.Ε. (ΟΤΕ) Ετήσια Ενημέρωση Αναλυτών,

21 Φεβ 2019 00:00: ΟΤΕ Α.Ε. (ΟΤΕ) Δημοσιοποίηση Αποτελεσμάτων

 

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

8 Φεβ 2019 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

15:10:22

686.012

1,06

727.172,72

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.

14:29:55

79.696

6,25

498.100

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

13:28:51

518

22,033

11.413,094

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

12:37:43

78.000

8,54

666.120

ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

11:09:59

490.570

0,9115

447.154,555

 
 

Γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

07/02/19

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΥΓΕΙΑ Α.Ε.  [ ΥΓΕΙΑ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

B

7 Φεβ 2019

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΣΥΡΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΥΡΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

0,95

66.433

63.111,35

Πλήθος: 1
   

A

7 Φεβ 2019

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μέλος ΔΣ Εκτελεστικό

Ο Ιδιος

0,95

1.950

1.852,5

 

Λόγος υποβολής-
A. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
B. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΟ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

A/Π (Φύση της Συναλλαγής)

Α. Αγορά / Απόκτηση
Π. Πώληση / Διάθεση

Παρ. (Παρατηρήσεις)

1.     Απόκτηση, διάθεση, ανοικτή πώληση, εγγραφή ή ανταλλαγή

2.     Αποδοχή ή άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών που χορηγούνται σε διευθυντικά στελέχη ή εργαζομένους και τη διάθεση μετοχών που προκύπτουν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών

3.     Ανάληψη ή άσκηση ανταλλαγής μετοχών

4.     Συναλλαγές σε παράγωγα ή συνδεόμενα με αυτά, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών που διευθετούνται σε μετρητά

5.     Σύναψη σύμβασης επί διαφοράς για χρηματοπιστωτικό μέσο του ενδιαφερόμενου εκδότη ή για δικαιώματα εκπομπής ή εκπλειστηριαζόμενα προϊόντα που βασίζονται σε αυτά

6.     Αγορά, πώληση ή άσκηση δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων και δικαιώματα αγοράς και πώλησης, και τίτλους επιλογής (warrants)

7.     Εγγραφή σε αύξηση κεφαλαίου ή έκδοση χρεωστικών τίτλων

8.     Συναλλαγές σε παράγωγα και χρηματοπιστωτικά μέσα που συνδέονται με χρεωστικούς τίτλους του εν λόγω εκδότη, περιλαμβανομένων των συμφωνιών ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης

9.     Υπό αίρεση συναλλαγές με την επέλευση των όρων και της πραγματικής εκτέλεσης των συναλλαγών

10.   Αυτόματη ή μη αυτόματη μετατροπή ενός χρηματοπιστωτικού μέσου σε άλλο χρηματοπιστωτικό μέσο, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής ομολόγων μετατρέψιμων σε μετοχές

11.   Χορήγηση ή είσπραξη χρηματικών ή άλλων δωρεών και κληρονομιών

12.   Συναλλαγές σε προϊόντα βασισμένα σε δείκτη, σε δέσμες προϊόντων και παράγωγα προϊόντα, στον βαθμό που απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

13.   Συναλλαγές σε μετοχές ή μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων (ΟΕΕ) που αναφέρονται στο άρθρο 1 της οδηγίας 2011/61/ΕΕ και του Συμβουλίου (1), εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

14.   Συναλλαγές που εκτελούνται από διαχειριστή ενός ΟΕΕ στις οποίες το πρόσωπο που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή ένα πρόσωπο που έχει στενούς δεσμούς με αυτό έχει επενδύσει, εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

15.   Συναλλαγές που εκτελούνται από τρίτους στο πλαίσιο ατομικού χαρτοφυλακίου ή εντολής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για λογαριασμό ή προς όφελος προσώπου που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή προσώπου που έχει στενούς δεσμούς με αυτό

16.   Δανειοληψία ή δανειοδοσία μετοχών ή χρεωστικών τίτλων του εκδότη ή παραγώγων ή άλλων χρηματοπιστωτικών μέσων που συνδέονται με αυτά

17.   Ενεχυρίαση ή δανεισμός χρηματοπιστωτικών μέσων

18.   Συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....