Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 
 

00:01 - 12/12/18

 

10 και σήμερα

11 συνεδριάσεις με τη σημερινή απομένουνε πλέον για το τέλος του αρνητικού (για όλα τα χρηματιστήρια) 2018, με το ΓΔ να κάνει χθες εντελώς αθόρυβα το 6 στα 6, κλείνοντας στο χαμηλό ημέρας (635,84 μονάδες), με απώλειες 0,37%. Και κάπως έτσι και όπως συνεχώς σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες σε σχόλια του GFF, το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται στις πρώτες θέσεις με τις μεγαλύτερες απώλειες διεθνώς το 2018.

Συγκεκριμένα και 11 συνεδριάσεις πριν το τέλος του 2018, ο ΓΔ βρίσκεται στο -20,75%, με τον FTSE 25 στο -25,26%. Με απώλειες 47% ο τραπεζικός δείκτης, έχοντας χάσει τη μισή τους αξία από τις αρχές του χρόνου, σε συνέχεια και των όσων έχουνε συμβεί όλα αυτά τα τελευταία χρόνια.

Τραπεζικός Δείκτης

 
 
 

640 – 650 μονάδες

Αν και θέλουμε να ευελπιστούμε πως σύντομα η αγορά μας θα μας εκπλήξει και πάλι θετικά επιστρέφοντας υψηλότερα των 640 – 650 μονάδων, στα όρια των οποίων και πάλι βρίσκεται ο δείκτης (635,84 μονάδες, -0,37%). Δεν κρύβουμε την ανησυχία μας για την τελευταία εικόνα της αγοράς. Και κυρίως την αδυναμία ο δείκτης να παραμείνει υψηλότερα τους κατά την πρόσφατη αντίδραση. Ελπίζουμε λοιπόν πως σύντομα θα έλθει μια ισχυρή αντίδραση και η αγορά θα πάρει και πάλι τα επάνω της. Και αυτό κυρίως γιατί, παρατεταμένη παραμονή χαμηλότερα τους, θα μπορούσε να οδηγήσει την αγορά σε περιπέτειες, τουλάχιστον μέχρι τα πρόσφατα χαμηλά και πολύ ισχυρές στηρίξεις, 600 – 610 μονάδες. Και όπως και άλλη φορά έχουμε σχολιάσει, σε ένα τέτοιο πισωγύρισμα υπάρχει ανησυχία πως την επόμενη φορά οι προαναφερθείσες πολύ ισχυρές στηρίξεις θα χαθούν (οδηγώντας την αγορά σε νέα χαμηλά αρκετών μηνών).

 
 
 

Folli – Follie

Στα της Folli – Follie τώρα, κατ' αρχήν συμφωνία επετεύχθη μεταξύ του ΔΣ της Folli Follie και ομολογιούχων για «σπάσιμο» της εταιρείας σε «καλή» και «κακή», στο πλαίσιο της προσπάθειας εξυγίανσης της FF.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, η εν λόγω συμφωνία έχει επιτευχθεί με βάση τους όρους που προτείνουν οι ομολογιούχοι πιστωτές της, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο υπάρχουν κάποια «αγκάθια» που πρέπει να επιλυθούν.

Παράλληλα, εκκρεμεί και η ολοκλήρωση του οικονομικού και νομικού ελέγχου που πραγματοποιούν οι ομολογιούχοι (due dilligence), ο οποίος πάντως, σύμφωνα με πηγές, επιταχύνεται καθώς υπάρχει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών.

Η επιτάχυνση των διαδικασιών αποδίδεται από κάποιους στην ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα σε βάρος της οικογένειας Κουτσολιούτσου και άλλων επτά ατόμων που είχαν κληθεί ως ύποπτοι από τον οικονομικό εισαγγελέα για την υπόθεση της FF.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, η πρόταση των ομολογιούχων πιστωτών της εταιρείας προβλέπει τη μεταβίβαση του υγιούς μέρους του ενεργητικού της σε μια νέα μη εισηγμένη εταιρική οντότητα με αντάλλαγμα τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους των υποχρεώσεών της προς αυτούς. Η «κακή» FF θα παραμείνει εισηγμένη και θα διαχειρίζεται τα προβλήματα που δημιούργησε, ενώ η «καλή» θα συνεχίσει ως μια υγιής εταιρεία με την πρόσθετη χρηματοδότηση των 40 εκατ. ευρώ από τους πιστωτές.

Φυσικά είναι περιττό να αναφέρουμε πως οι μέτοχοι θα πάνε, όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, στην “Bad Bank” χάνοντας οριστικά τα χρήματα τους.

 
 
 

Jumbo

Και στα της Jumbo τώρα, να σημειωθεί πως αύριο Πέμπτη θα είναι κομμένη για το μέρισμα. Θυμίζουμε πως το συνολικό μέρισμα για τη χρήση είναι 0,39 ευρώ, ενώ μετά το προμέρισμα το εναπομείναν μέρισμα είναι 0,18462 Ευρώ (καθαρό μετά το φόρο) ανά μετοχή. Για την ιστορία η μετοχή έκλεισε χθες στα 13,54 ευρώ, -0,15%, με τη μετοχή από 01/01 να βρίσκεται -8,5%.

 
 
 

ΑΔΜΗΕ

Τέλος και σε ένα σύντομο σχόλιο τώρα για τον ΑΔΜΗΕ, να μείνει υψηλότερα των 1,58 – 1,60 ευρώ θα είναι το στοίχημα για τις επόμενες ημέρες (1,59 ευρώ, +0,25%), μια παραμονή η οποία θα βοηθήσει τα μέγιστα για να βελτιωθεί η διαγραμματική εικόνα και να κάνει η μετοχή της υπέρβαση, με επόμενο στόχο τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 1,70 – 1,71 ευρώ.

 
 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

 

12 Δεκ 2018 13:00: ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ (ΚΡΙ) Γενική Συνέλευση, 3o χλμ ΕΟ Σερρών - Δράμας

12 Δεκ 2018 14:00: ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ Α.Ε.Β.Ε. (ΣΠΥΡ) Γενική Συνέλευση, Μαρκόνι 5, 12242 Αιγάλεω

 

13 Δεκ 2018 00:00: JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΜΠΕΛΑ) Αποκοπή Μερίσματος,

 

14 Δεκ 2018 00:00: JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ(ΜΠΕΛΑ) Κάτοχοι Μερίσματος

 

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

11 Δεκ 2018 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

15:35:53

500.000

0,944

472.000

GRIVALIA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π.

12:17:41

2.265.940

8,5

19.260.490

JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

11:19:28

60.004

13,69

821.454,76

 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

10/12/18

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  [ ΕΧΑΕ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
  

B

10 Δεκ 2018

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

4,01

1.659

6.656,12

 

Λόγος υποβολής-
A. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
B. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΟ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

A/Π (Φύση της Συναλλαγής)

Α. Αγορά / Απόκτηση
Π. Πώληση / Διάθεση

Παρ. (Παρατηρήσεις)

1.     Απόκτηση, διάθεση, ανοικτή πώληση, εγγραφή ή ανταλλαγή

2.     Αποδοχή ή άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών που χορηγούνται σε διευθυντικά στελέχη ή εργαζομένους και τη διάθεση μετοχών που προκύπτουν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών

3.     Ανάληψη ή άσκηση ανταλλαγής μετοχών

4.     Συναλλαγές σε παράγωγα ή συνδεόμενα με αυτά, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών που διευθετούνται σε μετρητά

5.     Σύναψη σύμβασης επί διαφοράς για χρηματοπιστωτικό μέσο του ενδιαφερόμενου εκδότη ή για δικαιώματα εκπομπής ή εκπλειστηριαζόμενα προϊόντα που βασίζονται σε αυτά

6.     Αγορά, πώληση ή άσκηση δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων και δικαιώματα αγοράς και πώλησης, και τίτλους επιλογής (warrants)

7.     Εγγραφή σε αύξηση κεφαλαίου ή έκδοση χρεωστικών τίτλων

8.     Συναλλαγές σε παράγωγα και χρηματοπιστωτικά μέσα που συνδέονται με χρεωστικούς τίτλους του εν λόγω εκδότη, περιλαμβανομένων των συμφωνιών ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης

9.     Υπό αίρεση συναλλαγές με την επέλευση των όρων και της πραγματικής εκτέλεσης των συναλλαγών

10.   Αυτόματη ή μη αυτόματη μετατροπή ενός χρηματοπιστωτικού μέσου σε άλλο χρηματοπιστωτικό μέσο, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής ομολόγων μετατρέψιμων σε μετοχές

11.   Χορήγηση ή είσπραξη χρηματικών ή άλλων δωρεών και κληρονομιών

12.   Συναλλαγές σε προϊόντα βασισμένα σε δείκτη, σε δέσμες προϊόντων και παράγωγα προϊόντα, στον βαθμό που απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

13.   Συναλλαγές σε μετοχές ή μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων (ΟΕΕ) που αναφέρονται στο άρθρο 1 της οδηγίας 2011/61/ΕΕ και του Συμβουλίου (1), εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

14.   Συναλλαγές που εκτελούνται από διαχειριστή ενός ΟΕΕ στις οποίες το πρόσωπο που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή ένα πρόσωπο που έχει στενούς δεσμούς με αυτό έχει επενδύσει, εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

15.   Συναλλαγές που εκτελούνται από τρίτους στο πλαίσιο ατομικού χαρτοφυλακίου ή εντολής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για λογαριασμό ή προς όφελος προσώπου που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή προσώπου που έχει στενούς δεσμούς με αυτό

16.   Δανειοληψία ή δανειοδοσία μετοχών ή χρεωστικών τίτλων του εκδότη ή παραγώγων ή άλλων χρηματοπιστωτικών μέσων που συνδέονται με αυτά

17.   Ενεχυρίαση ή δανεισμός χρηματοπιστωτικών μέσων

18.   Συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....