Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

-

 

 
 

00:01 - 13/12/17

 

Συνεχίστηκαν τα προβλήματα

 

Άλλη μια αρκετά βαρετή συνεδρίαση με πολύ χαμηλό τζίρο και πάλι (30εκ ευρώ) είχε χθες το Χ.Α., με το ΓΔ και τον τραπεζικό δείκτη να κλείνουν με μηδενική μεταβολή. Και στα πλαίσια των εκτιμήσεων μας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, μεγάλες είναι οι πιθανότητες αυτή η εικόνα παλινδρόμησης να συνεχιστεί κατά το προσεχές διάστημα. Πάντως και την Τρίτη συνεχίστηκαν τα προβλήματα με το νέο σύστημα εντολών, με αρκετούς ξένους επενδυτές να συνεχίζουν και την Τρίτη να μην έχουνε βάθος εντολών ή τέλος πάντως να έχουν προβλήματα στην παρακολούθηση της συνεδρίασης. Και ευχόμαστε πραγματικά αυτά τα προβλήματα να τελειώσουν άμεσα.  

 

Και όσον αφορά τις τελευταίες αλλαγές, θα επαναλάβουμε και σήμερα ότι οι αλλαγές στα βήματα τιμών των μετοχών έχουν και αυτές με τη σειρά τους προκαλέσει προβλήματα στις συναλλαγές. Προσωπικά θεωρούμε ότι ανάμεσα σε άλλα, τα νέα βήματα τιμών των μετοχών αφαιρούν αρκετή από τη μεταβλητότητα του Χ.Α.          

 
 
 

 

725 – 735 μονάδες

 

Από άποψης τεχνικής ανάλυσης, το μοναδικό θετικό που είναι και ο μεγάλος στόχος αυτή τη στιγμή είναι να μείνει ο ΓΔ υψηλότερα των 725  - 735 μονάδων, η βάση για να ελπίζουμε πως αργά ή γρήγορα η αγορά θα αντιδράσει, με κίνηση και πάλι προς τις ισχυρές αντιστάσεις των 750 – 755 μονάδων (επόμενος μεγάλος στόχος).  Δεν πιστεύουμε πως άμεσα η αγορά θα κάνει την υπέρβαση, αν και για τους επόμενους μήνες παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι.

 

 
 
 

 

Χρηματιστηριακές

 

Τώρα όσον αφορά την ιστορία με την Guardian Trust, εμείς μόνο ένα σχόλιο θα πούμε για τη διοίκηση της χρηματιστηριακής. Ότι τα πάθη (κυριολεκτικά) πληρώνονται. Και όποιος πραγματικά ξέρει πρόσωπα και πράγματα στο χρηματιστηριακό κλάδο, καταλαβαίνει αμέσως τι εννοούμε. Ας αφήσουμε όμως την Guardian Trust και ας αναφθούμε γενικά στον κλάδο. Θα επαναλάβουμε λοιπόν κάτι το οποίο είχαμε γράψει πριν από λίγο καιρό στο GFF, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι όπως μαθαίνουμε. Ότι 2 λοιπόν από τις παλαιότερες χρηματιστηριακές του κλάδου (με πολύ μικρά μερίδια συναλλαγών πια) σκοπεύουν να κατεβάσουν ρολά, σε μια εποχή που οι όγκοι συναλλαγών συνεχώς μειώνονται. Και αν βάλει κανείς αυτές και γενικά τα όσα έχουνε συμβεί τα τελευταία χρόνια, θα λέγαμε ότι πολύ φοβόμαστε πως σε μερικά χρόνια δε θα υπάρχει χρηματιστηριακός κλάδος (όχι ότι τώρα υπάρχει).

 
 
 

 

EXAE

Στα της ΕΧΑΕ τώρα (κλείσιμο 4,535 ευρώ, +0,33%), η διαγραμματική εικόνα είναι αρκετά επιβαρυμένη, με ανάγκη να έχουμε άμεσα μια επιστροφή υψηλότερα των 4,60 – 4,65 ευρώ για να υπάρξει μια πρώτη βελτίωση της μετοχής. Με βάση αυτήν την παραμονή, θα τεθεί και πάλι ως στόχος οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 4,90 – 5,00 ευρώ (πολύ ισχυρές αντιστάσεις), στις οποίες θα αξιολογηθεί και πάλι η κατάσταση.  

Τώρα όσον αφορά τις στηρίξεις και ειδικά όσο η μετοχή μένει χαμηλότερα των 4,60 – 4,65 ευρώ, η κατάσταση παραμένει αρκετά επιβαρυμένη, με κίνδυνο πτώσης, αφού χαθούν και οι στηρίξεις στα 4,48 – 4,50 ευρώ, τουλάχιστον μέχρι τα πρόσφατα χαμηλά των 4,25 – 4,35 ευρώ. Ακόμη χαμηλότερα πολύ ισχυρές στηρίξεις υπάρχουν στα επίπεδα των 4,00 – 4,10 ευρώ.

 
 
 

Διεθνείς αγορές - DB

Και κλείνοντας με τις διεθνείς αγορές, στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι βασικότεροι 30 κίνδυνοι για τις διεθνείς αγορές ενόψει του 2018 που έρχεται.

 
 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

13 Δεκ 2017 11:00: ΟΜΙΛΟΣ ΙΝΤΕΑΛ Α.Β.Ε.Ε.Δ.Ε. (ΙΝΤΕΚ) Γενική Συνέλευση, ΚΡΕΟΝΤΟΣ 25 ΑΘΗΝΑ 10442

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

n.a. λόγω προβλήματος στο χρηματιστήριο

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

11/12/17

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.  [ ΟΠΑΠ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

11 Δεκ 2017

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Άλλος Διευθυντής

Ο Ιδιος

9,54

100

954

ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ  [ΦΟΥΝΤΛ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

B

11 Δεκ 2017

Α

Μετοχή

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΚΑΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΑΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Πρόεδρος ΔΣ

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

0,31

128.000

39.680

Πλήθος: 1
   

A

11 Δεκ 2017

Π

Μετοχή

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΚΑΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΑΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Πρόεδρος ΔΣ

Ο Ιδιος

0,31

126.000

39.060

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....