Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

-

 

 
 

00:01 - 14/06/18

 

Χ.Α.

Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να πει κανείς ότι υπάρχει ενθουσιασμός από τη χθεσινή άνοδο (769,68 μονάδες, +0,95%), ωστόσο μέσα σε αυτή τη μιζέρια που υπάρχει, κάθε συνεδρίαση που το χρηματιστήριο δεν κλείνει πτωτικά, αυτό είναι ένα όφελος. Και το πιο θετικό της χθεσινής συνεδρίασης ήταν αφενός ότι ο FTSE 25 δεν έχασε ισχυρές στηρίξεις (διαβάστε τη στήλη Κυνηγός) και κυρίως ότι ο τραπεζικός δείκτης, έστω και οριακά επέστρεψε υψηλότερα των 860 – 870 μονάδων (881,80 μονάδες, +3,51%), υψηλότερα των οποίων με κάθε τρόπο θα μείνει ο τραπεζικός δείκτης. Και τονίζουμε πως υπάρχει ανάγκη να μη χαθούν αυτές οι στηρίξεις, γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι τραπεζικές μετοχές (με ότι αυτό σημαίνει για το Χ.Α. συνολικά) να φύγει κάθετα χαμηλότερα.

 

 
 
 

Οργή σε ξένους επενδυτές  

Πάντως σε σχέση με αυτό το οποίο τονίζουμε τις τελευταίες εβδομάδες, αναφορικά με τη ζημία που έχει κάνει στην αγορά μας η υπόθεση της Folli – Follie. Σας πληροφορούμε πως χθες βρέθηκε στην Αθήνα εκπρόσωπος (Broker) δύο ξένων θεσμικών επενδυτών και επισκέφτηκε μεγάλη χρηματιστηριακή εταιρεία, με κάποιους να λένε πως ο συγκεκριμένος επενδυτής επιθυμεί να επισκεφτεί και τα γραφεία της FF και να μιλήσει με τη διοίκηση της εταιρείας.

 

Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει συνάντηση με τη διοίκηση της FF. Ωστόσο αυτό το οποίο γνωρίζουμε, μέσα από την χρηματιστηριακή, είναι ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν εξαιρετικά εκνευρισμένο μετά τα όσα έχουνε συμβεί (οργισμένος με λίγη δόση υπερβολής)  …… Και δικαιολογημένα θα έλεγε κανείς, επαναλαμβάνοντας πως αυτή η υπόθεση της Folli – Follie ήταν από τους βασικούς λόγους για τη μιζέρια που υπάρχει στο Χ.Α. κατά τις τελευταίες περίπου 6 εβδομάδες (από τις αρχές Μαΐου).

 
 
 

Ας ελπίσουμε!!!

Και κακά τα ψέματα βάζοντας τα όλα κάτω. Την υπόθεση της Folli – Follie, την έλλειψη ενός πειστικού growth στην οικονομία, αλλά και το μέτριο διεθνώς χρηματιστηριακό κλίμα (αν όχι κακό, δε μπορεί να πει κανείς ότι υπάρχει κάποια ιδιαίτερη άνοδος), όλα δείχνουν πως χωρίς την ύπαρξη θετικών ειδήσεων μέσα στις επόμενες εβδομάδες από το ζήτημα του χρέους, πάμε για κάτι παραπάνω από ένα μίζερο χρηματιστήριο. Μια εικόνα έχουμε πάρει κατά τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ δεν αποκλείουμε τα πράγματα να εξελιχθούν ακόμη πιο άσχημα και να δούμε τις ημέρες στην καρδιά του καλοκαιριού, τζίρους ακόμη και 15εκ ευρώ, με οριακές μεταβολές.  

 
 
 

Eurobank

Στα 0,9735 ευρώ (+4,12%) έκλεισε χθες η μετοχή της Eurobank, με τη μετοχή να συνεχίζει να έχει την καλύτερη εικόνα από τις τραπεζικές μετοχές. Διαγραμματικά η εικόνα μετά την τελευταία αντίδραση έχει βελτιωθεί αισθητά, με κλειδί την παραμονή υψηλότερα των 0,91 – 0,92 ευρώ και με βάση αυτήν την παραμονή, η μετοχή να κάνει την υπέρβαση και να διασπάσει επιτέλους τις ισχυρές αντιστάσεις στα 1,01 – 1,02 και 1,07 – 1,08 ευρώ. Φυσικά γίνεται αντιληπτό ότι για μια τέτοια υπέρβαση από την πλευρά της αγοράς, απαιτείται ένα συνολικά καλό κλίμα στο Χ.Α. Και όσο το συνολικό κλίμα δε βελτιώνεται σημαντικά,  πρώτη προτεραιότητα είναι να μείνει η μετοχή υψηλότερα των 0,91 – 0,92 ευρώ, αφού εκ νέου απώλεια αυτών των στηρίξεων μπορεί να οδηγήσει τη μετοχή, τουλάχιστον μέχρι τις στηρίξεις στα 0,80 – 0,81 ευρώ (επόμενες στηρίξεις στα 0,72 – 0,73 ευρώ).

 

 
 
 

MIG – Υγεία

Και κλείνοντας και ασχέτως αν έχουμε αρκετά αρνητική άποψη για τα οικονομικά δεδομένα της MIG, πιστεύουμε πως στην κόντρα με τον κ. Αποστολόπουλο του Ιατρικού, έχει απόλυτο δίκαιο. 100% δίκαιο.

Για την ιστορία ….

«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» λέει η MIG στον μεγαλομέτοχο του Ιατρικού Κέντρου Γ. Αποστολόπουλο, σχετικά με την αγορά του «Υγεία».

Η MIG εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το θόρυβο που έγινε τις τελευταίες ημέρες για την αγωγή της «Εταιρείας Συμμετοχών Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε.» (μετόχου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Α.Ε. κατά 39,15 %), μεταξύ άλλων και κατά της MIG.

Σύμφωνα με την MIG ο κ. Αποστολόπουλος, επέλεξε την δικαστική οδό για λόγους εντυπώσεων και τον καλεί: «Εάν το πραγματικό ενδιαφέρον της «Εταιρείας Συμμετοχών Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε.» είναι η εξαγορά του ΥΓΕΙΑ, ο δρόμος είναι πάντα ανοιχτός για την προσφορά υψηλότερου τιμήματος σε μετρητά».

Δείτε την ανακοίνωση του MIG για το ΥΓΕΙΑ

«Με αφορμή το θόρυβο που έγινε τις τελευταίες ημέρες για την αγωγή της «Εταιρείας Συμμετοχών Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε.» (μετόχου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Α.Ε. κατά 39,15 %), μεταξύ άλλων και κατά της MIG, η MIG δηλώνει:

Έχοντας αποτύχει να αποκτήσει το 30% του ΥΓΕΙΑ στην τιμή των 0,45€ και αδυνατώντας προφανώς να επανέλθει με καινούρια δημόσια πρόταση σε τιμή υψηλότερη από τα 0,92€ που έχουν ήδη προσφερθεί, η «Εταιρεία Συμμετοχών Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε.» με αβάσιμα νομικά επιχειρήματα επέλεξε την δικαστική οδό για λόγους εντυπώσεων.

Εάν το πραγματικό ενδιαφέρον της «Εταιρείας Συμμετοχών Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε.» είναι η εξαγορά του ΥΓΕΙΑ, ο δρόμος είναι πάντα ανοιχτός για την προσφορά υψηλότερου τιμήματος σε μετρητά.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα».

 
 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 
 
 

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

13 Ιουν 2018 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

16:39:11

570.659

9,6675

5.516.845,8825

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

15:17:39

50.000

18,97

948.500

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

11:38:01

429.341

9,67

4.151.727,47

JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

11:32:54

30.000

13,93

417.9

 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

11/06/18

ΤΙΤΑΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ  [ ΤΙΤΠ ΤΙΤΚ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

B

12 Ιουν 2018

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΛΛΟΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Αντιπρόεδρος ΔΣ

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

17,50

500

8.750

Πλήθος: 1
   

A

12 Ιουν 2018

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Μέλος ΔΣ Εκτελεστικό

Ο Ιδιος

22,55

16.500

372.075

 

Λόγος υποβολής
A. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
B. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΟ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

A/Π (Φύση της Συναλλαγής)

Α. Αγορά / Απόκτηση
Π. Πώληση / Διάθεση

Παρ. (Παρατηρήσεις)

1.     Απόκτηση, διάθεση, ανοικτή πώληση, εγγραφή ή ανταλλαγή

2.     Αποδοχή ή άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών που χορηγούνται σε διευθυντικά στελέχη ή εργαζομένους και τη διάθεση μετοχών που προκύπτουν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών

3.     Ανάληψη ή άσκηση ανταλλαγής μετοχών

4.     Συναλλαγές σε παράγωγα ή συνδεόμενα με αυτά, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών που διευθετούνται σε μετρητά

5.     Σύναψη σύμβασης επί διαφοράς για χρηματοπιστωτικό μέσο του ενδιαφερόμενου εκδότη ή για δικαιώματα εκπομπής ή εκπλειστηριαζόμενα προϊόντα που βασίζονται σε αυτά

6.     Αγορά, πώληση ή άσκηση δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων και δικαιώματα αγοράς και πώλησης, και τίτλους επιλογής (warrants)

7.     Εγγραφή σε αύξηση κεφαλαίου ή έκδοση χρεωστικών τίτλων

8.     Συναλλαγές σε παράγωγα και χρηματοπιστωτικά μέσα που συνδέονται με χρεωστικούς τίτλους του εν λόγω εκδότη, περιλαμβανομένων των συμφωνιών ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης

9.     Υπό αίρεση συναλλαγές με την επέλευση των όρων και της πραγματικής εκτέλεσης των συναλλαγών

10.   Αυτόματη ή μη αυτόματη μετατροπή ενός χρηματοπιστωτικού μέσου σε άλλο χρηματοπιστωτικό μέσο, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής ομολόγων μετατρέψιμων σε μετοχές

11.   Χορήγηση ή είσπραξη χρηματικών ή άλλων δωρεών και κληρονομιών

12.   Συναλλαγές σε προϊόντα βασισμένα σε δείκτη, σε δέσμες προϊόντων και παράγωγα προϊόντα, στον βαθμό που απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

13.   Συναλλαγές σε μετοχές ή μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων (ΟΕΕ) που αναφέρονται στο άρθρο 1 της οδηγίας 2011/61/ΕΕ και του Συμβουλίου (1), εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

14.   Συναλλαγές που εκτελούνται από διαχειριστή ενός ΟΕΕ στις οποίες το πρόσωπο που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή ένα πρόσωπο που έχει στενούς δεσμούς με αυτό έχει επενδύσει, εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

15.   Συναλλαγές που εκτελούνται από τρίτους στο πλαίσιο ατομικού χαρτοφυλακίου ή εντολής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για λογαριασμό ή προς όφελος προσώπου που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή προσώπου που έχει στενούς δεσμούς με αυτό

16.   Δανειοληψία ή δανειοδοσία μετοχών ή χρεωστικών τίτλων του εκδότη ή παραγώγων ή άλλων χρηματοπιστωτικών μέσων που συνδέονται με αυτά

17.   Ενεχυρίαση ή δανεισμός χρηματοπιστωτικών μέσων

18.   Συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....