Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

-

 

 
 

00:01 - 15/03/18

 

Αυτό προβληματίζει, αν και η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη

Μια νέα μίζερη συνεδρίαση είχε χθες το Χ.Α. (κλείσιμο ΓΔ στις 823,82 μονάδες, -0,66%) και αυτό που προβληματίζει περισσότερο ήταν ότι τα πρόσφατα προβλήματα της αγοράς ξεκίνησε χθες και προχθές και με το που οι βασικοί δείκτες – κυρίως ο τραπεζικός δείκτης (τη Δευτέρα και στο υψηλό ημέρας) βρέθηκαν στις πρώτες ισχυρές αντιστάσεις. Και η αλήθεια είναι ότι αυτή η εξέλιξη μας προβληματίζει, χωρίς φυσικά να είναι και το τέλος του κόσμου, αφού θα περιμένουμε να δούμε πως θα συμπεριφερθεί η αγορά κατά το προσεχές διάστημα.

Στόχος σε αυτή τη φάση, να μη χάσει ο ΓΔ την επαφή με τις 825 μονάδες, γιατί τότε δύσκολα θα αποφευχθεί μια πτώση μέχρι  τις εξαιρετικά ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 790 - 800 μονάδων (στις οποίες προσφάτως δόθηκε η αντίδραση). 

Επίσης πολύ σημαντικός στόχος, ο τραπεζικός δείκτης να προσεγγίσει και πάλι και τουλάχιστο να μη χάσει την επαφή με τις καθοριστικές αντιστάσεις στα επίπεδα των 890 – 900 μονάδων.

 

Τραπεζικός Δείκτης

 
 
 

 

Απολύτως διαχειρίσιμο το αποτέλεσμα

 

Σε ένα σύντομο σχόλιο θα πούμε και σήμερα πως η εκτίμηση μας είναι πως οι τράπεζες δε θα έχουνε πρόβλημα στο τέλος και ότι θα περάσουν τα stress tests χωρίς να προκύψει άμεσα η ανάγκη νέων ΑΜΚ. Προσωπικά και βάζοντας τα όλα κάτω καταλήγουμε πως δε θα χρειαστούν τώρα νέες ΑΜΚ, με το πιθανότερο να είναι πως αυτές θα συμβούν το 2019, στα πλαίσια ενός τελευταίου ξεκαθαρίσματος στους ισολογισμούς των τραπεζών.

 

ΥΓ: Όλα τα παραπάνω τα γράφουμε γιατί ερωτηθήκαμε τις τελευταίες ημέρες από αναγνώστες του site για το ζήτημα των stress tests. 

 
 
 

Eurobank

Στα της Eurobank τώρα και μετά από ένα 4 στα 4 που είχε κάνει η μετοχή σε μια θετική αντίδραση, με αισθητές απώλειες έκλεισε χθες η μετοχή (στα 0,79 ευρώ, -3,07%). Και αν υπάρχει ένας μεγάλος στόχος, αν θέλουμε να μιλήσουμε για πλήρη επιστροφή του θετικού σεναρίου (με τιμές στόχος - μεγαλύτερες του 1 ευρώ), αυτός είναι να διασπαστούν οριστικά οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 0,82 – 0,83 ευρώ (δοκιμάστηκαν δειλά τις τελευταίες συνεδριάσεις). Από την άλλη πλευρά και μετά την τελευταία αντίδραση, αυτό που ζητείται είναι να μη χαθούν οι πολύ ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 0,76 – 0,77 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, η πτώση θα συνεχιστεί (με επιδείνωση της διαγραμματικής εικόνας) τουλάχιστον μέχρι τις στηρίξεις στα επίπεδα των 0,695 – 0,70 ευρώ, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί και μια πτώση μέχρι τα 0,66 – 0,67 ευρώ (πολύ ισχυρές στηρίξεις), όπου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

 
 
 

Μυτιληναίος

Αν και η αγορά δε βοήθησε, μια καλή εικόνα έδειξε χθες η μετοχή του Μυτιληναίου, αν και έκλεισε σε σχετική απόσταση από το υψηλό ημέρας (στα 10,02 ευρώ, +0,50%, υψηλό ημέρας τα 10,18 ευρώ) μια εικόνα που πιστεύουμε πως θα ήταν ακόμη καλύτερη αν το κλίμα στο Χ.Α. ήταν ανοδικό. Συνολικά η διαγραμματική εικόνα του Μυτιληναίου είναι εξαιρετική (επαναλαμβάνουμε αν και δε βοηθάει η εικόνα του Χ.Α.), με επόμενο στόχο τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 10,20 – 10,30 ευρώ (υψηλά στις αρχές Φεβρουαρίου).  Και μετά από διάσπαση και αυτών των αντιστάσεων,  η μετοχή θα μπορούσε να μπει σε ένα νέο ανοδικό trend, με επόμενο στόχο τις πολύ ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 10,80 – 10,90 ευρώ, όπου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

Τώρα όσον αφορά τις στηρίξεις, το σημαντικό είναι να μείνει η μετοχή υψηλότερα των 9,90 και κυρίως των 9,60 – 9,70 ευρώ. Και όσο η μετοχή μένει υψηλότερα αυτών των επιπέδων, η θετική τάση διατηρείται.  

ΥΓ: Θυμίζουμε και το επικείμενο rebalancing των δεικτών FTSE, με τη μετοχή του Μυτιληναίου να μπαίνει στο μεγάλο δείκτη από το μεσαίο, κάτι το οποίο αναμένεται να βγάλει εισροές στη μετοχή.

 
 
 

 

Κρι – Κρί

Και θα κλείσουμε με ένα σχόλιο για μια από τις «μικρές» σοβαρές εισηγμένες που συμπαθούμε και στις οποίες είχαμε αναφερθεί αρκετές φορές, κυρίως τα προηγούμενα χρόνια και όταν η μετοχή βρισκόταν σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα. Η μετοχή του Κρι – Κρι λοιπόν, χθες βρέθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά (κλείσιμο 3,92 ευρώ, +1,29%). Δε μπορούμε να πούμε ότι στην κεφαλαιοποίηση των 130εκ ευρώ η μετοχή είναι φθηνή (ούτε βέβαια και πολύ ακριβή), το άξιζε και πολύ χαιρόμαστε. Για την ιστορία από τις αρχές του χρόνου η μετοχή βρίσκεται στο +30%, με την απόδοση σε επίπεδο 52 εβδομάδων να είναι +101%!!!!!

 
 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

15 Μαρ 2018 00:00: ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΛΛ) Ημερομηνία Καταβολής Μερίσματος,

15 Μαρ 2018 00:00: ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. (ΑΡΑΙΓ) Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων,

15 Μαρ 2018 00:00: ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. (ΑΡΑΙΓ) Δημοσιοποίηση Αποτελεσμάτων,

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

14 Μαρ 2018 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

13:30:26

100.000

9,98

998.000

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

13:03:30

100.000

10

1.000.000

 
 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

13/03/18

QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε.  [ ΚΟΥΑΛ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

13 Μαρ 2018

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αντιπρόεδρος ΔΣ

Ο Ιδιος

0,30

50.085

15.025,5

 

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  [ ΕΧΑΕ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

B

13 Μαρ 2018

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

4,96

1.129

5.601,63

 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Ε.Α.Ε.  [ ΙΑΤΡ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

13 Μαρ 2018

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Άλλη Ιδιότητα

Ο Ιδιος

1,50

3.500

5.250

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....