Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

-

 

 
 

00:01 - 15/05/18

 

Χ.Α.

Σε σχέση και με τα όσα είχαμε γράψει και τη Δευτέρα, μόνο έκπληξη δε μας προκάλεσε  η χθεσινή συμπεριφορά του χρηματιστηρίου, με χαμηλό τζίρο (36εκ ευρώ) και μια αρκετά μέτρια εικόνα σε όλο το ταμπλό. Και δεν αποκλείουμε αυτή η εικόνα παλινδρόμησης της αγοράς κοντά στα τρέχοντα επίπεδα να συνεχιστεί. Να  συνεχιστεί με σχετικά μέτριους προς χαμηλούς τζίρους και με πρώτη προτεραιότητα σε αυτή τη φάση να είναι να αποφευχθούν τα χειρότερα, δηλαδή να παραμείνει ο ΓΔ υψηλότερα των 800 – 810 μονάδων (κομβικής σημασίας στηρίξεις για την πορεία του Χ.Α. – έχει αποδειχθεί αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό). Να θυμίσουμε πως χθες το Χ.Α. έκλεισε στις 815,99 μονάδες, -0,78%, με τζίρο μόλις 36εκ ευρώ και χαμηλό ημέρας τις 808,60 μονάδες. Από τις αρχές του χρόνου το Χ.Α. βρίσκεται στο +1,70%, με την απόδοση σε επίπεδα 52 εβδομάδων να είναι για το ΓΔ μόλις 3,4%.

 

 
 
 

Χάσαμε και τις διεθνείς αγορές

Απλώς το πιο στενάχωρο της τελευταίας εικόνας του χρηματιστηρίου, στη σκιά και της υπόθεσης της Folli Follie, είναι πως η αγορά μας έχασε το όποιο θετικό momentum είχε από την ισχυρή αντίδραση του Απριλίου. Και κυρίως έχασε το τελευταίο εξαιρετικά καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές. Είναι χαρακτηριστικό πως η προηγούμενη εβδομάδα για τα χρηματιστήρια ήταν ουσιαστικά η καλύτερη εβδομάδα από το Μάρτιο. Και δυστυχώς το Χ.Α. εγκλωβισμένο στην εσωστρέφεια του έχασε αυτήν την άνοδο και κυρίως την ευκαιρία που είχε να διασπάσει οριστικά τις 850 μονάδες, κάτι το οποίο όπως έχουμε γράψει θα άνοιγε ο δρόμος για τα υψηλά στις αρχές Φεβρουαρίου, τις περίπου 800 μονάδες. 

 
 
 

Μυτιληναίος

Λόγω και της κακής εικόνας του χρηματιστηρίου, αλλά και λόγω και της τελευταίας δικαστικής περιπέτειας του κ. Ε. Μυτιληναίους (αν και εκτιμάμε ότι η υπόθεση αναφορικά με τη φερόμενη δωροδοκία Νέζη δε μπορεί να επηρεάσει την εισηγμένη), μια κακή συνεδρίαση είχε χθες η μετοχή της Μυτιληναίος, με κλείσιμο στα 9,57 ευρώ (-2,74%). Από άποψης τεχνικής ανάλυσης, οι επόμενες συνεδριάσεις είναι οριακές (τουλάχιστον για τη βραχυπρόθεσμη πορεία). Μετά λοιπόν και το χθεσινό κλείσιμο, το πρώτο ζητούμενο είναι να μείνει η μετοχή υψηλότερα των 9,55 – 9,60 ευρώ, δηλαδή στα τρέχοντα επίπεδα στα οποία βρίσκεται η μετοχή. Απώλεια αυτής της στήριξης οδηγεί τη μετοχή στα επίπεδα των 9,10 ευρώ (πολύ ισχυρή στήριξη) και 8,90 – 9,00 ευρώ (πολύ ισχυρές στηρίξεις). Και αυτές οι στηρίξεις σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαθούν αφού τότε θα μιλήσουμε για ουσιαστική επιδείνωση της διαγραμματικής εικόνας, με μια πτώση τουλάχιστον μέχρι τα χαμηλά στις αρχές Απριλίου, τα 8,40 – 8,50 ευρώ, με κίνδυνο να μιλήσουμε για ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.   

 

Τώρα με βάση την παραμονή υψηλότερα των 9,55 – 9,60 ευρώ, ο στόχος είναι να διασπαστούν οι αντιστάσεις στα 10,00 – 10,10 ευρώ, όπου πλέον θα μιλήσουμε για ένα πλήρες θετικό σενάριο, με στόχο τα 10,70 – 10,80 ευρώ.

 

 
 
 

Αττικής Δικαίωμα

Λήγει σήμερα η διαπραγμάτευση του δικαιώματος της Τράπεζας Αττικής για την ΑΜΚ, με τη μετοχή να τελειώνει χθες στα 0,301 ευρώ (-1,79%). Και αν και όλα δείχνουν πως η αύξηση έχει μεγάλες πιθανότητες να καλυφθεί (κυρίως λόγω της βοήθειας του ΕΦΚΑ που θα καλύψει τα 70εκ ευρώ – πιθανόν και με τη βοήθεια και άλλων εταιρειών όπως η ΕΥΔΑΠ – όπως είχε συμβεί στην προηγούμενη ΑΜΚ), αν και τίποτα δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, με ερωτηματικά για το μέλλον της τράπεζας.

 

Χωρίς ντε και καλά να σημαίνει κάτι. Αξίζει να αναφέρουμε πως το δικαίωμα της τράπεζα στην ΑΜΚ (ΑΤΤΔ) ολοκλήρωσε τη χθεσινή ημέρα στο κατώτερο όριο, των 0,0001 ευρώ, με συνολικές συναλλαγές 8,94εκ δικαιωμάτων (δηλαδή 894 ευρώ για να μην μπερδευόμαστε) και 9,3εκ δικαιώματα ανεκτέλεστα στα 0,0001 ευρώ. Στα 2εκ ήταν τα ανεκτέλεστα δικαιώματα στο επόμενο βήμα τιμής, στα 0,0002 ευρώ. 

 
 
 

ΕΥΔΑΠ – Τράπεζα Αττικής

Και όσον αφορά την περίπτωση της Αττικής. Και να και είμαστε σίγουρου ότι η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ θα λάβει διαφορετική απόφαση (υπό το πρίσμα της προστασίας της αρχικής επένδυσης), ελπίζουμε μέχρι την τελευταία στιγμή ότι η διοίκηση της εταιρείας δε θα πάρει απόφαση να ρισκάρει και άλλα χρήματα (συμμετέχοντας και στη νέα ΑΜΚ της ΑΤΤ, όπως είχε συμβεί την προηγούμενη φορά). Ήδη έχουν χαθεί περίπου 20εκ ευρώ. Και δεν είναι δυνατόν οι μέτοχοι μιας εισηγμένης εταιρείας (ανάμεσα στους οποίους και ξένοι θεσμικοί), να πληρώνουν τις πολιτικές αποφάσεις των διοικήσεων εισηγμένων εταιρειών.  Και φυσικά αυτό το ζήτημα, για ακόμη μια φορά μαθαίνουμε πως έχει προκαλέσει την αντίδραση συγκεκριμένων ξένων επενδυτών και κυρίως του Paulson.  

 
 
 

Coral Ομόλογο

Και σε ένα σύντομο σχόλιο για το ομόλογο της Coral, η διαπραγμάτευση του οποίου ξεκίνησε τη Δευτέρα (ΚΟΡΑ01), αυτό την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης έκλεισε στα 100,6 ευρώ (δηλαδή +0,60%), με 3.931 ομολογίες να αλλάζουν χέρι (οι 2.526 ομολογίες αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές).   

 

Γενικά θα λέγαμε ότι αναμένουμε να είναι ένα από τα ομόλογα που θα κινηθούν ήρεμα, με μικρές κατά μέσο όρο συναλλαγές.

 
 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

15 Μαϊ 2018 12:30: ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.Ε. (ΠΛΑΘ) Γενική Συνέλευση, Μαγικο Δήμου Αβδήρων Νομού Ξάνθης

15 Μαϊ 2018 00:00: ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ (ΙΚΤΙΝ) Κάτοχοι Μερίσματος,

 

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

14 Μαϊ 2018 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

11:35:57

35.000

9,76

341.600

 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

11/05/18

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Ε.Α.Ε.  [ ΙΑΤΡ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

11 Μαϊ 2018

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Πρόεδρος ΔΣ

Ο Ιδιος

1,44

1.945

2.796,05

ΚΡΙ-ΚΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΒΕΕ  [ ΚΡΙ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

11 Μαϊ 2018

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΤΣΙΝΑΒΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΤΣΙΝΑΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πρόεδρος κ Διευθ. Σύμβουλος

Ο Ιδιος

4,10

50.000

205.036

ΤΙΤΑΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ  [ ΤΙΤΠ ΤΙΤΚ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

B

11 Μαϊ 2018

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΛΛΟΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Αντιπρόεδρος ΔΣ

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

17,70

989

17.505,85

 
 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....