Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

-

 

 
 

00:01 - 17/09/18

 

Road show

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τρέχουσα εβδομάδα. Όχι γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και ελπίζουμε πάντα για μια πολύ ισχυρή αντίδραση και επιστροφή του ΓΔ υψηλότερα, τουλάχιστον, των 700 – 710 μονάδων. Αλλά γιατί ανάμεσα σε άλλα, τις επόμενες ημέρες (19-20 Σεπτεμβρίου) με τη συμμετοχή 30 εισηγμένων θα διεξαχθεί στο Λονδίνο, στο «May Fair Hotel», το 13ο επενδυτικό συνέδριο ελληνικών επιχειρήσεων (13th Annual Greek Roadshow). Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν προγραμματιστεί να λάβουν χώρα περίπου 670 κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τις εισηγμένες εταιρείες, στις οποίες θα συμμετέχουν 95 επενδυτικά funds και περίπου 130 αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων.

Οι εταιρείες που θα συμμετέχουν στο ετήσιο πλέον roadshow  είναι οι: ΑΔΜΗΕ, Aegean Airlines, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, Autohellas, Genergy Holdings, Ελλάκτωρ - ΕΛΤΕΧ Ανεμος, ΕΛΒΑΛ - ΧΑΛΚΟΡ, Eurobank, Φουρλής, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - ΤΕΡΝΑ Energy, Grivalia Properties, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ικτίνος, Intralot, Κρι Κρι, Lamda Development, Motor Oil, MLS, Μυτιληναίος Holdings, Εθνική Τράπεζα, Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΔΕΗ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν και Βιοχάλκο.

Τέλος, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 12.30, θα πραγματοποιήσει ομιλία προς τους συμμετέχοντες του συνεδρίου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 
 
 

Επιτέλους μια ισχυρή αντίδραση!!

Μετά από αρκετό καιρό, αντίδραση επιτέλους στις τράπεζες την Παρασκευή (+2,62%), αν και φυσικά μετά από την τόσο μεγάλη πτώση που έχει καταγραφεί, μόνο αρκετή δεν είναι αυτή. Και φυσικά μόνο πειστική δε χαρακτηρίζεται η φτωχή άνοδος 0,42% του ΓΔ, μετά τις απώλειες των τελευταίων ημερών. Και όλα αυτά συμβαίνουνε με το ΓΔ να βρίσκεται χαμηλότερα των 700 μονάδων, κάτι το οποίο όπως έχουμε γράψει κάνει όλο και πιο δύσκολα τα πράγματα, με τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις να είναι στις 670 και κυρίως τις 640 – 650 μονάδες. Ας ελπίσουμε λοιπόν αυτήν την εβδομάδα να υπάρξει μια πραγματικά πολύ ισχυρή αντίδραση. Και επίσης ας ελπίσουμε να επιστρέψει επιτέλους ο ΓΔ υψηλότερα των 700 – 710 μονάδων για να αποφευχθούν τα χειρότερα και η πτώση μέχρι τα επίπεδα που αναφέραμε παραπάνω.

 

 
 
 

Folli – Follie

Στα της Folli – Follie τώρα και με βάση το ρεπορτάζ, στο τέλος του μήνα αναμένεται να παραδοθούν οι εκθέσεις της Alvarez & Marsal με τον ενδελεχή έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της Folli Follie. «Οι εκθέσεις της Alvarez & Marsal αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία και στην Ernst & Young έως το τέλος του Σεπτεμβρίου και με την παράδοση των εκθέσεων στην Ernst & Young και επί τη βάσει αυτών, θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα της Ernst & Young για την ολοκλήρωση του έργου της», αναφέρει η Folli Follie στην ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο. Εξηγεί επίσης πως «η καθυστέρηση της παράδοσης των εκθέσεων της Alvarez & Marsal οφείλεται στην πολυπλοκότητα του έργου της αξιολόγησης των πιο πρόσφατων οικονομικών καταστάσεων και στον μεγάλο αριθμό των θυγατρικών στην Ασία».

Υπενθυμίζεται πως η Alvarez & Marsal διενεργεί έλεγχο (forensic evaluation) επί του οποίου θα εργαστεί η Ernst & Young για να δημοσιοποιήσει ελεγμένες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της ελληνικής εισηγμένης για το 2017. Η Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική, Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, σχετικά με την αίτησή της για τη λήψη προληπτικών μέτρων κατά το άρθρο 106α (6) του Πτωχευτικού Κώδικα, η οποία συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 12 Σεπτεμβρίου, το δικαστήριο δέχτηκε εν μέρει το αίτημα παράτασης της ισχύος της προσωρινής διαταγής, την οποία είχε λάβει στις 20 Ιουλίου, έως την έκδοση απόφασης επί της ένδικης αιτήσεως και απαγόρευσε προσωρινά: τη λήψη ή τη συνέχιση μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης εις βάρος της εταιρείας, τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων και την έκδοση προσωρινής διαταγής εις βάρος της ως εταιρείας, την εγγραφή προσημείωσης υποθήκης και της σύστασης ενεχύρου επί περιουσιακών στοιχείων της, καθώς και την εκποίηση ακινήτων αυτής και, τέλος, τη διενέργεια αντιλογισμού, συμψηφισμού, συμψηφιστικών εγγραφών, καθώς και την επιβολή μέτρων χρηματικής δέσμευσης οποιασδήποτε μορφής επί των τραπεζικών καταθέσεων και λογαριασμών της για τις απαιτήσεις που υφίστανται εναντίον της ανεξαρτήτως του χρόνου γενέσεώς τους.

Το δικαστήριο όμως απέρριψε το αίτημα παράτασης ισχύος της προσωρινής διαταγής που είχαν λάβει από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 20 Ιουλίου 2018 οι συνοφειλέτες και συνεγγυητές της εταιρείας, κ. Γεώργιος Κουτσολιούτσος και Δημήτριος Κουτσολιούτσος.

Αναφορικά με αντίστοιχες αιτήσεις που υπέβαλαν η 100% θυγατρική της «Folli Follie Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» και η κ. Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, συνεγγυήτρια της εταιρείας, οι οποίες αμφότερες υπεβλήθησαν κατά το άρθρο 106α (6) του Πτωχευτικού και συζητήθηκαν, ομοίως, κατά το ακροατήριο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική, Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία ανακοίνωσε πως το δικαστήριο δεν εξέδωσε, έως την έκδοση των αποφάσεων επί των εν λόγω ένδικων αιτήσεων, αντίστοιχη προσωρινή διαταγή.

Εμείς πάντως θα το επαναλάβουμε. Οι πληροφορίες που υπάρχουν δεν είναι καθόλου αισιόδοξες. Για την ακρίβεια και με βάση τα όσα έχουνε γραφθεί στη στήλη «Κυνηγός», οι πληροφορίες (πραγματικά ευχόμαστε να μην επιβεβαιωθούνε) μιλάμε για μαύρη τρύπα πολλών εκ ευρώ.

 
 
 

ΕΥΑΠΣ

Πληροφορίες για τα μεσοπρόθεσμα σχέδια του ταμείου αποκρατικοποιήσεων έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Και όσον αφορά την ΕΥΑΠΣ, προβλέπεται να πωληθεί το 24% που παραμένει στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ το 51% ανήκει στο Υπερταμείο, οι πηγές του ΤΑΙΠΔΕΔ σημείωναν ότι "τα εγχειρήματα που έχουν διαχείριση πακέτου μειοψηφίας από τη φύση τους είναι δύσκολα και προβληματικά", ανεξάρτητα από το αν τα υπόλοιπα μερίδια ανήκουν στο Υπερταμείο ή όχι. Πρόσθεταν ότι έτσι και αλλιώς το ΤΑΙΠΕΔ έχει ένα μικρό ποσοστό της ΕΥΑΘ, που δεν είναι προτεραιότητα, γι΄αυτό και δεν αναμένονται εξελίξεις σε αυτό το πεδίο πριν από το πρώτο τρίμηνο του 2019. "Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ένα μικρό ποσοστό, ή θα καταφέρει να το πουλήσει ή θα πάει όλο στο Υπερταμείο. Το βάρος πέφτει τότε όλο στο Υπερταμείο, που έχει ένα mandate, έναν ρόλο στο να βελτιώσει οργανογραμματικά τις υπό διαχείριση εταιρείες του" παρατηρούσαν, ενώ πρόσθεταν ότι μια λύση για μικρά ποσοστά εταιρειών θα ήταν και η διάθεσή τους μέσω χρηματιστηρίου.

 
 
 

ΟΛΘ

Αν και τέτοιες συμφωνίες από αρχικό στάδιο μέχρι να προχωρήσουνε, ειδικά όταν εμπλέκονται ελληνικές επιχειρήσεις σηκώνουν μεγάλη συζήτηση. Από τις ενδιαφέρουσες ειδήσεις των τελευταίων ημερών ήταν η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ αμερικανικού Πανεπιστημίου Rutgers, ένα από τα παλαιότερα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης των ΗΠΑ, με τον ΟΛΘ, στα πλαίσια της 83ης ΔΕΘ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, που υπεγράφη παρουσία του γενικού προξένου των ΗΠΑ, Γκρέγκορι Φλέγκερ (Gregory Pfleger) και ενεργοποιείται άμεσα (μέσα στο 2018), πρόκειται να αναπτυχθούν κοινές ερευνητικές προσπάθειες των δύο εταίρων, με πρώτο ίσως πρακτικό αποτέλεσμα στο κομμάτι της αέριας ρύπανσης των λιμένων, όπως γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Θεοφάνης (ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ).

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια της τελετής υπογραφής του μνημονίου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ επισήμανε μεταξύ άλλων πως είναι πολύ σημαντικό ότι κατά ευτυχή συγκυρία η ελληνοαμερικανική αυτή συνεργασία συμπίπτει με ένα ακόμη μεγάλο εκπαιδευτικό πρότζεκτ στον αγροτοβιομηχανικό και αγροδιατροφικό τομέα, που χρηματοδοτείται με ένα πολύ σημαντικό ποσό από το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος". "Είναι εξαιρετική αυτή η συγκυρία, για να συνεργαστούν τα δυο προγράμματα και να βγουν και άλλα, στους τομείς των logistics, των μεταφορών και της διαχείρισης λιμενικών υποδομών" σημείωσε.

Ο κ.Μάχερ, από την πλευρά του, αφού τόνισε ότι το Κέντρο που εκπροσωπεί συνιστά consοrtium των οκτώ κορυφαίων πανεπιστημίων των ΗΠΑ στην έρευνα μεταφορών στην περιοχή του Νιου Τζέρσι και της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης, επισήμανε τον ισχυρά αναπτυξιακό ρόλο των λιμένων παγκοσμίως.

ΗΠΑ: 926 λιμάνια ή 26% της συνολικής οικονομίας

"Οι θαλάσσιες μεταφορές είναι συνιστώσα-κλειδί για τις εθνικές μας οικονομίες και λιμάνια όπως αυτό της Θεσσαλονίκης είναι σημαντικά τόσο για την περιφερειακή οικονομία όσο και συνολικά για την εθνική οικονομία της Ελλάδας. Στις ΗΠΑ έχουμε χονδρικά 926 λιμάνια κι ο όγκος των εργασιών που διέρχεται από αυτά είναι σχεδόν 4,7 τρισ. δολάρια κάθε χρόνο, δηλαδή 26% της συνολικής μας οικονομίας. Άρα, το να διατηρήσουμε την καλή κατάσταση αυτών των λιμανιών, των υποδομών τους, είναι στρατηγική και προτεραιότητα- κλειδί για τη χώρα μας και δυστυχώς σε κάποιες από τις περιοχές που συνδέονται με τη συντήρηση των λιμενικών συστημάτων, βραδυπορούμε" σημείωσε και πρόσθεσε ότι για αυτό οι ερευνητικές συνεργασίες είναι πολύ σημαντικές.

"Προσβλέπουμε ανυπόμονα σε αυτή τη συνεργασία με τον δρα Θεοφάνη, την ομάδα του και τον ΟΛΘ, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα λιμάνια παγκοσμίως στον χώρο των θαλάσσιων μεταφορών, όπως στους τομείς της διακίνησης φορτίων και εμπορευμάτων, της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων των λιμανιών, της ανθεκτικότητας και της ανάπτυξης τεχνολογιών και καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων".

 
 
 

-

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

17 Σεπ 2018 00:00: ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΜΟΤΟ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

17 Σεπ 2018 00:00: ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ Α.Ε.Β.Ε. (ΧΑΙΔΕ) Επιστροφή Κεφαλαίου,

 

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

14 Σεπ 2018 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.

17:07:15

814.661

0,5985

487.574,6085

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

16:52:13

250.000

1,93

482.500

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

16:47:08

250.000

1,93

482.500

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.

16:08:34

500

6,37

3.185

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.

15:43:21

3.186

6,151

19.597,086

ΟΤΕ Α.Ε.

15:15:32

87.000

10,665

927.855

ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

15:14:30

623.112

1,245

775.774,44

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

11:16:06

95.000

19,3

1.833.500

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

11:15:32

30.000

19,3

579.000

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

11:15:01

25.000

19,3

482.500

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

11:14:26

34.000

19,3

656.200

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

11:13:50

76.000

19,3

1.466.800

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

11:13:14

30.000

19,3

579.000

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

11:12:42

17.700

19,3

341.610

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

11:12:02

34.100

19,3

658.130

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

11:11:26

29.000

19,3

559.700

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

11:10:28

21.000

19,3

405.300

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

11:09:47

28.200

19,3

544.260

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

11:09:13

23.000

19,3

443.900

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

11:08:37

34.000

19,3

656.200

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

11:07:51

130.000

19,3

2.509.000

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

11:07:02

60.000

19,3

1.158.000

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

11:06:29

60.000

19,3

1.158.000

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

11:05:20

173.000

19,3

3.338.900

ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

10:54:37

331.152

1,2415

411.125,208

 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

13/09/18

BRIQ PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π.  [ ΜΠΡΙΚ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

13 Σεπ 2018

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΦΕΣΣΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΦΕΣΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Πρόεδρος ΔΣ

Ο Ιδιος

1,89

5.200

9.804,9

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε.  [ ΒΙΟΤ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

13 Σεπ 2018

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΜΑΥΡΟΣΚΟΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΑΥΡΟΣΚΟΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Διευθ. Σύμβουλος

Ο Ιδιος

0,11

60.000

6.780

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  [ ΕΧΑΕ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

B

13 Σεπ 2018

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΥΖΩΗΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

4,26

7.750

33.050,78

 
 

Λόγος υποβολής-
A. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
B. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΟ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

A/Π (Φύση της Συναλλαγής)

Α. Αγορά / Απόκτηση
Π. Πώληση / Διάθεση

Παρ. (Παρατηρήσεις)

1.     Απόκτηση, διάθεση, ανοικτή πώληση, εγγραφή ή ανταλλαγή

2.     Αποδοχή ή άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών που χορηγούνται σε διευθυντικά στελέχη ή εργαζομένους και τη διάθεση μετοχών που προκύπτουν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών

3.     Ανάληψη ή άσκηση ανταλλαγής μετοχών

4.     Συναλλαγές σε παράγωγα ή συνδεόμενα με αυτά, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών που διευθετούνται σε μετρητά

5.     Σύναψη σύμβασης επί διαφοράς για χρηματοπιστωτικό μέσο του ενδιαφερόμενου εκδότη ή για δικαιώματα εκπομπής ή εκπλειστηριαζόμενα προϊόντα που βασίζονται σε αυτά

6.     Αγορά, πώληση ή άσκηση δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων και δικαιώματα αγοράς και πώλησης, και τίτλους επιλογής (warrants)

7.     Εγγραφή σε αύξηση κεφαλαίου ή έκδοση χρεωστικών τίτλων

8.     Συναλλαγές σε παράγωγα και χρηματοπιστωτικά μέσα που συνδέονται με χρεωστικούς τίτλους του εν λόγω εκδότη, περιλαμβανομένων των συμφωνιών ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης

9.     Υπό αίρεση συναλλαγές με την επέλευση των όρων και της πραγματικής εκτέλεσης των συναλλαγών

10.   Αυτόματη ή μη αυτόματη μετατροπή ενός χρηματοπιστωτικού μέσου σε άλλο χρηματοπιστωτικό μέσο, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής ομολόγων μετατρέψιμων σε μετοχές

11.   Χορήγηση ή είσπραξη χρηματικών ή άλλων δωρεών και κληρονομιών

12.   Συναλλαγές σε προϊόντα βασισμένα σε δείκτη, σε δέσμες προϊόντων και παράγωγα προϊόντα, στον βαθμό που απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

13.   Συναλλαγές σε μετοχές ή μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων (ΟΕΕ) που αναφέρονται στο άρθρο 1 της οδηγίας 2011/61/ΕΕ και του Συμβουλίου (1), εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

14.   Συναλλαγές που εκτελούνται από διαχειριστή ενός ΟΕΕ στις οποίες το πρόσωπο που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή ένα πρόσωπο που έχει στενούς δεσμούς με αυτό έχει επενδύσει, εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

15.   Συναλλαγές που εκτελούνται από τρίτους στο πλαίσιο ατομικού χαρτοφυλακίου ή εντολής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για λογαριασμό ή προς όφελος προσώπου που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή προσώπου που έχει στενούς δεσμούς με αυτό

16.   Δανειοληψία ή δανειοδοσία μετοχών ή χρεωστικών τίτλων του εκδότη ή παραγώγων ή άλλων χρηματοπιστωτικών μέσων που συνδέονται με αυτά

17.   Ενεχυρίαση ή δανεισμός χρηματοπιστωτικών μέσων

18.   Συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....