Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 
 

00:01 - 18/03/19

 

Να μείνει υψηλότερα των 700 – 710 μονάδων …

Να μείνει υψηλότερα των 700 – 710 μονάδων, αυτό θα είναι το μεγάλο στοίχημα για την αγοράς μας κατά την τρέχουσα εβδομάδα, μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών (έκλεισε την Παρασκευή 722,12 μονάδες, +0,31%).

Και εν μέσω αισιοδοξίας  για την πορεία της αγοράς, εννοείται ότι μετά από μια τόσο μεγάλη άνοδο, κανείς δε μπορεί να αποκλείσει, ανά πάσα στιγμή ένα profit taking. Και γενικά μια παλινδρόμηση της αγοράς, στα πλαίσια και των όσων είχανε γίνει στην αγορά τις πρώτες 2 εβδομάδες του Μαρτίου.  Μένοντα όμως υψηλότερα των 700 – 710 μονάδων. Η βελτίωση συνεχίζεται και ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε ένα νέο ράλι, με επόμενο στόχο τις 740 μονάδες (και βλέπουμε).

 

 
 
 

Τράπεζες

Επιθετικότερη στρατηγική μείωσης των «κόκκινων» δανείων υιοθετούν οι τράπεζες, υπό το βάρος του τεράστιου αποθέματος που διαθέτουν, αλλά και υπό την πίεση του SSM. Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα προσδιοριστούν οι νέοι στόχοι μείωσης των «κόκκινων» δανείων από τις ελληνικές τράπεζες και θα υποβάλουν τα σχέδιά τους στον SSM.

Πληροφορίες της «Ν» αναφέρουν ότι οι στόχοι αυτοί θα είναι πιο φιλόδοξοι σε σχέση με τους προηγούμενους που κατατέθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι νέοι, φιλόδοξοι στόχοι των τραπεζών συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων και ό,τι προβλέπεται από το addendum για τα νέα «κόκκινα» δάνεια, εκείνα δηλαδή που δημιουργήθηκαν από τον Απρίλιο του 2018. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο πλαίσιο των σχεδιασμών του, υποδέχεται τραπεζίτες και συζητά για τα πλάνα τους σε σχέση με τα «κόκκινα» δάνεια.

Τα προηγούμενα σχέδια των τραπεζών προέβλεπαν μία μείωση των NPEs κατά 50 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2021, κάτι που θα οδηγήσει τα «κόκκινα» δάνεια από 82 σε 32 δισ. ευρώ. Και αυτός ο στόχος ήταν αρκετά φιλόδοξος, σημειώνουν Έλληνες τραπεζίτες, επισημαίνοντας πως είναι δύσκολο, αν όχι πολύ δύσκολο, μια απομείωση «κόκκινων» δανείων περισσότερο από 3 δισ. ευρώ το τρίμηνο.

Άλλωστε σημασία δεν έχει μόνον να απομακρυνθούν τα «κόκκινα» δάνεια από τους ισολογισμούς των τραπεζών, αλλά πώς θα γίνει η απομάκρυνσή τους ώστε να μην αυξηθούν περαιτέρω οι προβλέψεις και απομειώσουν περισσότερο τα κεφάλαια των πιστωτικών ιδρυμάτων. Είναι βέβαιο πως κάποια κεφάλαια από την εφαρμογή των παραπάνω φιλόδοξων σχεδίων θα απαιτηθούν. Το θέμα είναι πόσα θα είναι τα κεφάλαια αυτά.

Απ' όλες τις συστημικές τράπεζες μόνον η Eurobank  ανακοίνωσε μείωση 10 δισ. ευρώ για το 2019, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της.

Για τις άλλες τράπεζες εκτιμάται πως σαφή εικόνα δεν θα υπάρξει μέχρι το τέλος του μήνα, δηλαδή πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τραπεζών, που όμως συμπίπτει περίπου και με την ανακοίνωση των νέων στόχων στον SSM.

 
 
 

Τραπεζικός Δείκτης

Πολύ ενδιαφέρουσα θα χαρακτηρίζαμε τη συνεδρίαση του τραπεζικού δείκτη την Παρασκευή. Ειδικότερα, ο δείκτης έκλεισε τελικά με οριακά κέρδη 0,44% (στις 584,65 μονάδες), αν και κατά τη διάρκεια της ημέρας είχε βρεθεί πολύ υψηλότερα (περίπου +3%), με υψηλό ημέρας τις 596,06 μονάδες. Και θυμίζουμε πως μετά την πρόσφατη διάσπαση των 550 – 555 μονάδων, ως μεγάλος στόχος έχουνε τεθεί οι αντιστάσεις στις 600 – 610 μονάδες. Αντιστάσεις οι οποίες σε ένα βαθμό θεωρούμε πως έχουνε πλέον προσεγγιστεί. Αντιστάσεις στις οποίες δεν αποκλείουμε όπως έχουμε γράψει ένα profit taking, λόγω και της σημασίας τους. Σε κάθε περίπτωση, το μόνο σίγουρο είναι πως η μεταβλητότητα θα χτυπήσει κόκκινο.

 

 
 
 

Γεκτερνα – Μέτκα …..

Σε μια ενδιαφέρουσα επιχειρηματική είδηση τώρα. Μια είδηση που αφορά το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων ετών, που θα γίνει με συγχρηματοδότηση, η Γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας, κόστους 1,51δις ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Ενδιαφέρον παρουσιάζει πως αν και τον προηγούμενο Σεπτέμβριο είχαν αναδειχθεί ως υποψήφιοι ανάδοχοι τρία σχήματα: ΤΕΡΝΑ ΑΕ - VINCI-SIEMENSAG “TVS”, J+P ΑΒΑΞ ΑΕ- GHELLASpA –ALSTOMTRANSPORTS.A. και ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – ANSALDOSTPS.p.A – HITACHIRAILITALYSPA, τα οποία έπρεπε να καταθέσουν μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου φάκελο με τεχνικές και οικονομικές προσφορές για τον διαγωνισμό «ΓΡΑΜΜΗ 4 – ΤΜΗΜΑ Α΄, ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ – ΓΟΥΔΗ». Τελικά μόνο δύο σχήματα κατέθεσαν φάκελο με το σχήμα στο οποίο συμμετέχει ο όμιλος της Γεκτερνα να εξηγεί τους λόγους που δεν κατέθεσε φάκελο.

Συγκεκριμένα, η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η Τέρνα, μέσω επιστολής τους στην Αττικό Μετρό, εκφράζει την ανησυχία της ότι είναι σημαντικές οι δικαστικές εκκρεμότητες γύρω από τον διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να είναι επισφαλής η συνέχισή του, χωρίς πρώτα να ξεκαθαρίσουν όλα τα ανοικτά «μέτωπα». Υπενθυμίζεται ότι για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό αναμένονται αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας επί δύο προσφυγών που έχει καταθέσει η ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου. Στην πρώτη ζητεί την ακύρωση απόφασης με την οποία αποκλείστηκε η ίδια από τη συνέχεια του διαγωνισμού για λόγους τεχνικής επάρκειας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, μία από τις εταιρείες που συμμετέχει στην κοινοπραξία της ΜΕΤΚΑ, φέρεται να μη διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία σε έργα μετρό σε αστικό περιβάλλον, παρά μόνο σε περιαστικό. Στη δεύτερη, η ΜΕΤΚΑ ζητεί τον αποκλεισμό των υπολοίπων συμμετεχόντων, λόγω της συμμετοχής τους στην υπόθεση του «καρτέλ» των εργολάβων, βάσει σχετικής έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Παράλληλα, επί του ζητήματος της ορθής ή μη συμμετοχής σε διαγωνισμούς, εταιρειών που ενεπλάκησαν στην εν λόγω υπόθεση, εκκρεμεί κι άλλη μία προσφυγή στο ΣτΕ, που αφορά το έργο Ακτιο-Αμβρακία.

Στελέχη της ΤΕΡΝΑ ανέφεραν στην «Κ» ότι είναι πολύ υψηλή η αβεβαιότητα που επικρατεί για την τύχη του διαγωνισμού, ενώ εκκρεμούν τόσες υποθέσεις και ταυτόχρονα πολύ υψηλό το ρίσκο της αποκάλυψης της προσφοράς της εταιρείας, χωρίς αντίκρισμα. Εν ολίγοις, η διοίκηση της εταιρείας προτίμησε να ρισκάρει τη μη συμμετοχή της στον διαγωνισμό, από το να «ανοίξει τα χαρτιά» της και στη συνέχεια ο εν λόγω διαγωνισμός να ακυρωθεί και να επαναληφθεί, κάτι διόλου απίθανο. Αν για παράδειγμα, το ΣτΕ δικαιώσει την ΜΕΤΚΑ στο σκέλος που αφορά τον αποκλεισμό της, τι θα πράξει η Αττικό Μετρό, διερωτώνταν χθες στελέχη του κλάδου; Οπως εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θεωρεί ότι οι πιθανότητες ακύρωσης του διαγωνισμού και επανάληψής του είναι περισσότερες από εκείνες της συνέχισής του χωρίς προσκόμματα.

Για τους λόγους αυτούς, άλλωστε, είχε αποφασιστεί προ δύο εβδομάδων η χορήγηση νέας παράτασης στον διαγωνισμό της Αττικό Μετρό. Στο μεσοδιάστημα μέχρι και χθες, κανένα από τα εν λόγω θέματα δεν ξεκαθάρισε, ενώ μάλιστα προστέθηκε ένας ακόμα παράγοντας αβεβαιότητας, καθώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέδωσε την πολυαναμενόμενη απόφασή της για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του «καρτέλ», που δεν δέχθηκαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία διευθέτησης. Σε αυτήν επιβάλλονται πρόστιμα και γίνεται λόγος εμπλοκής και για εταιρείες που βρίσκονται στον διαγωνισμό για τη νέα γραμμή 4.

Η χάραξή του εκτείνεται από την περιοχή του Αλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι μέχρι το Γουδί και υπάγεται στα διοικητικά όρια των Δήμων Αθήνας, Γαλατσίου, Καισαριανής και Ζωγράφου. Η νέα γραμμή έχει μήκος περίπου 12,8 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει 15 νέους υπόγειους σταθμούς: (Αλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδί). Η περίοδος κατασκευής είναι οκτώ χρόνια.

 
 
 

Folli – Follie  

Διαβάζουμε πως με αγωνία αναμένονται τα αποτελέσματα της έκθεσης για το μέλλον της Folli – Follie. Προσωπικά πάντως θα σας λέγαμε πως δεν έχουμε και τόσο μεγάλη αγωνία. Και αυτό γιατί εξακολουθούμε να έχουμε την ίδια άποψη (από την πρώτη στιγμή). Πως εδώ που φθάσαμε, πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο να σωθεί η εταιρεία. Ότι τέλος πάντων υπάρχει και είναι αληθινό από αυτό που λέγεται FF Group.  Και συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως μετά από μια εκκαθάριση κάποιων περιουσιακών στοιχείων  (με σκοπό να πάρουν κάποια χρήματα οι ομολογιούχοι). Η εταιρεία θα κατεβάσει οριστικά ρολά.

 
 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 
 

18 Μαρ 2019 00:00: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΕΧΑΕ) Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων,

18 Μαρ 2019 00:00: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΕΧΑΕ) Δημοσιοποίηση Αποτελεσμάτων,

18 Μαρ 2019 11:00: ΚΕΡΑΜΕΙΑ-ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΚΕΡΑΛ) Γενική Συνέλευση, NEA ΕΛΒΕΤΙΑ ΤΕΡΜΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(ΕΝΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΔΡΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ)

18 Μαρ 2019 00:00: ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ (ΜΟΗ) Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων,

18 Μαρ 2019 00:00: ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ (ΜΟΗ) Δημοσιοποίηση Αποτελεσμάτων,

 

19 Μαρ 2019 11:00: MERMEREN KOMBINAT A.D. PRILEP (ΜΕΡΚΟ) Γενική Συνέλευση, ΠΡΙΛΕΠ

19 Μαρ 2019 00:00: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΕΧΑΕ) Ετήσια Ενημέρωση Αναλυτών,

19 Μαρ 2019 15:00: BRIQ PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. (ΜΠΡΙΚ) Γενική Συνέλευση, Αργυρουπόλεως 2Α, Καλλιθέα

19 Μαρ 2019 12:30: ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.Ε. (ΠΛΑΘ) Γενική Συνέλευση, Μαγικο Δήμου Αβδήρων Νομού Ξάνθης

19 Μαρ 2019 00:00: FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΦΡΛΚ) Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων,

19 Μαρ 2019 00:00: FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΦΡΛΚ) Δημοσιοποίηση Αποτελεσμάτων,

 

20 Μαρ 2019 00:00: FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΦΡΛΚ) Ετήσια Ενημέρωση Αναλυτών,

 

21 Μαρ 2019 00:00: ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΜΟΤΟ) Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων,

21 Μαρ 2019 00:00: ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΜΟΤΟ) Δημοσιοποίηση Αποτελεσμάτων,

21 Μαρ 2019 00:00: AUTOHELLAS AΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΟΤΟΕΛ) Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων,

21 Μαρ 2019 00:00: AUTOHELLAS AΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΟΤΟΕΛ) Δημοσιοποίηση Αποτελεσμάτων,

 

22 Μαρ 2019 00:00: BRIQ PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. (ΜΠΡΙΚ) Αποκοπή Μερίσματος,

 

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

15 Μαρ 2019 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

17:10:31

594.166

1,4

831.832,4

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

14:51:17

19.753

8,8515

174.843,6795

ΟΤΕ Α.Ε.

13:45:03

54.511

11,035

601.528,885

ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

12:22:56

220.000

1,385

304.700

ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ

11:18:43

25

4,52

113

 
 

Γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

14/03/19

M.L.S. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.  [ ΜΛΣ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

14 Μαρ 2019

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΚΑΜΑΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΜΑΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πρόεδρος κ Διευθ. Σύμβουλος

Ο Ιδιος

5,17

1.550

8.019,12

 

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΥΓΕΙΑ Α.Ε.  [ ΥΓΕΙΑ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

B

14 Μαρ 2019

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΣΥΡΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΥΡΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

0,95

10.844

10.301,8

 

Λόγος υποβολής-
A. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
B. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΟ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

A/Π (Φύση της Συναλλαγής)

Α. Αγορά / Απόκτηση
Π. Πώληση / Διάθεση

Παρ. (Παρατηρήσεις)

1.     Απόκτηση, διάθεση, ανοικτή πώληση, εγγραφή ή ανταλλαγή

2.     Αποδοχή ή άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών που χορηγούνται σε διευθυντικά στελέχη ή εργαζομένους και τη διάθεση μετοχών που προκύπτουν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών

3.     Ανάληψη ή άσκηση ανταλλαγής μετοχών

4.     Συναλλαγές σε παράγωγα ή συνδεόμενα με αυτά, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών που διευθετούνται σε μετρητά

5.     Σύναψη σύμβασης επί διαφοράς για χρηματοπιστωτικό μέσο του ενδιαφερόμενου εκδότη ή για δικαιώματα εκπομπής ή εκπλειστηριαζόμενα προϊόντα που βασίζονται σε αυτά

6.     Αγορά, πώληση ή άσκηση δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων και δικαιώματα αγοράς και πώλησης, και τίτλους επιλογής (warrants)

7.     Εγγραφή σε αύξηση κεφαλαίου ή έκδοση χρεωστικών τίτλων

8.     Συναλλαγές σε παράγωγα και χρηματοπιστωτικά μέσα που συνδέονται με χρεωστικούς τίτλους του εν λόγω εκδότη, περιλαμβανομένων των συμφωνιών ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης

9.     Υπό αίρεση συναλλαγές με την επέλευση των όρων και της πραγματικής εκτέλεσης των συναλλαγών

10.   Αυτόματη ή μη αυτόματη μετατροπή ενός χρηματοπιστωτικού μέσου σε άλλο χρηματοπιστωτικό μέσο, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής ομολόγων μετατρέψιμων σε μετοχές

11.   Χορήγηση ή είσπραξη χρηματικών ή άλλων δωρεών και κληρονομιών

12.   Συναλλαγές σε προϊόντα βασισμένα σε δείκτη, σε δέσμες προϊόντων και παράγωγα προϊόντα, στον βαθμό που απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

13.   Συναλλαγές σε μετοχές ή μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων (ΟΕΕ) που αναφέρονται στο άρθρο 1 της οδηγίας 2011/61/ΕΕ και του Συμβουλίου (1), εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

14.   Συναλλαγές που εκτελούνται από διαχειριστή ενός ΟΕΕ στις οποίες το πρόσωπο που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή ένα πρόσωπο που έχει στενούς δεσμούς με αυτό έχει επενδύσει, εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

15.   Συναλλαγές που εκτελούνται από τρίτους στο πλαίσιο ατομικού χαρτοφυλακίου ή εντολής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για λογαριασμό ή προς όφελος προσώπου που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή προσώπου που έχει στενούς δεσμούς με αυτό

16.   Δανειοληψία ή δανειοδοσία μετοχών ή χρεωστικών τίτλων του εκδότη ή παραγώγων ή άλλων χρηματοπιστωτικών μέσων που συνδέονται με αυτά

17.   Ενεχυρίαση ή δανεισμός χρηματοπιστωτικών μέσων

18.   Συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....