Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 19/01/17

 

Αυτό το λένε όλο και περισσότεροι ξένοι επενδυτές

Με το σενάριο των εκλογών να είναι πάντα στο πρόγραμμα, αυτό που κρατάμε είναι ότι όλο και περισσότεροι ξένοι επενδυτές λένε στις αναλύσεις τους αυτό το οποίο έχουμε γράψει εδώ και αρκετό καιρό. Ότι αν και πάντα μια εκλογική αναμέτρηση ενέχει κινδύνους και υπάρχει αβεβαιότητα (με κίνδυνο να μην μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση), εντούτοις αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είναι διαφορετικά γιατί αυτή τη φορά δεν υπάρχει μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση να έρχεται από πίσω, με μεγάλες πιθανότητες η επόμενη κυβέρνηση να είναι μάλιστα καλύτερη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Morgan Stanley στην τελευταία της ανάλυση έγραψε ότι η πολιτική αστάθεια στη χώρα παραμένει ένας αρνητικός παράγοντας, με τη δημοτικότητα της κυβέρνησης να φθίνει και τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Αυτό όμως σύμφωνα με τους αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας δεν θα είναι αρνητική εξέλιξη για την αγορά, καθώς η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα υπέρ της Ευρώπης, υπέρ της αγοράς και υπέρ των επιχειρήσεων. Και αυτό το τελευταίο είναι κάτι το οποίο λέγεται από όλο και περισσότερους επενδυτές.

 
 
 

Εξαιρετικά πιθανό το «βάλτωμα» ….

Οφείλουμε πάντως να ομολογήσουμε ότι βλέποντας όλα τα δεδομένα που υπάρχουν (μάλλον οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές θα κρατήσουν αρκετές εβδομάδες – μήνες) και με αστάθμητο πάντα παράγοντα την πορεία των διεθνών αγορών (μεγάλη πηγή ανησυχίας ο Τράμπ – εννοείται ρευστό πάντα το σκηνικό στην Ευρώπη) δεν αποκλείουμε το Χ.Α. κάπου εδώ και πέριξ των τρεχόντων επιπέδων να «βαλτώσει», πιθανόν και για αρκετές εβδομάδες. Να θυμίσει σε ένα βαθμό αυτό το οποίο έγινε το καλοκαίρι, αλλά και για αρκετές εβδομάδες το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.  Πιθανή δηλαδή μια κίνηση μεταξύ των 620 – 650 μονάδων, με χαμηλούς τζίρους …. κτλ …..

 
 
 

Εθνική Τράπεζα…

Στα της τεχνικής ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας τώρα, με φόντο και τη συνολική εικόνα της αγοράς, «μάχη» να επιστρέψει και πάλι υψηλότερα των 0,244 – 0,245 ευρώ και εν συνεχεία υψηλότερα των 0,249 – 0,251 (πολύ σημαντικές αντιστάσεις - κλείσιμο 0,241 ευρώ, +0,42%) δίνει η μετοχή. Σημειώνεται ότι αυτή η κίνηση θα ήταν η βάση για το θετικό σενάριο το οποίο κάνει λόγο για μια κίνηση μέχρι τα επίπεδα των 0,278 – 0,28 ευρώ. Με δεδομένο και το κλίμα που υπάρχει και όσο η μετοχή δεν επιστρέφει υψηλότερα των 0,244 - 0,245 ευρώ, ανά πάσα στιγμή η μετοχή μπορεί να κινηθεί μέχρι τις επόμενες στηρίξεις στα επίπεδα των 0,222 – 0,223 ευρώ (πολύ ισχυρές στηρίξεις), στηρίξεις οι οποίες δε θα πρέπει να χαθούν αφού τότε η κατάσταση θα περιπλέκονταν αρκετά, με μια πτώση τουλάχιστον μέχρι τα επίπεδα των 0,199 – 0,20 ευρώ.

 
 
 

ΟΠΑΠ

Στα του ΟΠΑΠ τώρα, αρχικά ας κρατήσουμε ότι το τελευταίο pull – back της μετοχής ήλθε ακριβώς με την προσέγγιση των αντιστάσεων στα επίπεδα των 8,80  - 9,00 ευρώ (κάτι για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει). Η προσοχή πλέον στρέφεται στις ισχυρές στηρίξεις στα τρέχοντα επίπεδα των 8,35 – 8,40 ευρώ (κλείσιμο 8,40 ευρώ), ενώ απώλεια και αυτών των στηρίξεων οδηγεί τη μετοχή στα επίπεδα των 8,00 – 8,10 ευρώ, στηρίξεις οι οποίες σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χαθούν, αφού τότε υπάρχει κίνδυνος σημαντικής επιβάρυνσης της διαγραμματικής εικόνας. Από την άλλη πλευρά και με βάση τη διατήρηση των παραπάνω στηρίξεων, ο στόχος είναι η προσέγγιση και πάλι των αντιστάσεων στα 8,80 – 9,00 ευρώ, οι γνωστές εξαιρετικά ισχυρές αντιστάσεις, όπου θα επαναξιολογηθεί και πάλι η κατάσταση.

 
 
 

ΔΕΗ

Ξεκινώντας με το ρεπορτάζ της ΔΕΗ και έχοντας προειδοποιήσει εδώ και καιρό για μια σειρά κινδύνων που υπάρχουν για την εταιρεία (με φόντο και τα λογική του κρατισμού), δε μπορούμε να μην αναφερθούμε στο τελευταίο ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο η ΔΕΗ τίθεται επί της ουσίας υπό την κηδεμονία των τραπεζών, με την εταιρεία να πρέπει να εκχωρήσει στις τράπεζες απαιτήσεις έναντι εταιρικών πελατών της και πρόσθετες διασφαλίσεις, ύψους 300 εκατ. ευρώ τουλάχιστον, προκειμένου να πουλήσει το 51% του ΑΔΜΗΕ με τις διαδικασίες του νόμου Σκουρλέτη! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τελευταίων δύο ημερών, στη συμβιβαστική αυτή φόρμουλα κατέληξαν οι εκπρόσωποι του δημοσίου, των τραπεζών και της ΔΕΗ, μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις που συνεχίζονταν μέχρι και χθες το απόγευμα, για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε μετά την παρέμβαση των τραπεζών και να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες απόσχισης του ΑΔΜΗΕ.

ΔΕΗ (2)

Στα της τεχνικής ανάλυσης της μετοχής τώρα, το σκηνικό είναι κάτι παραπάνω από γνωστό. Όπως και εδώ και αρκετές εβδομάδες – μήνες, αν υπάρχει ένας στόχος αυτός είναι η διάσπαση των ισχυρών αντιστάσεων στα 2,95 – 3,00 ευρώ (κλείσιμο στα 2,8 ευρώ, -1,37%, υψηλό ημέρας τα 3,01 ευρώ). Αυτή είναι η πρώτη βασική προϋπόθεση για καλύτερες ημέρες στη μετοχή. Από την άλλη πλευρά, η βάση για να μην υπάρξει σημαντική επιδείνωση της εικόνας είναι η παραμονή υψηλότερα των 2,80 - 2,82 ευρώ, αφού απώλεια αυτών των στηρίξεων μπορεί να βάλει τη μετοχή σε πραγματικά μεγάλες περιπέτειες. 

 
 
 

Ιχθυοκαλλιέργειες

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στην τελική ευθεία μπαίνει η πώληση δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιχθυκαλλιέργειας στην Ελλάδα, των «Νηρέα» και «Σελόντα». Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, οι πιστώτριες τράπεζες θα αποφασίσουν τον τρόπο πώλησης τους μέχρι τέλη Μαρτίου. Σύμβουλοι πώλησης έχουν αναλάβει οι Lazard, PwC και Alvarez and Marshall, που μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να παρουσιάσουν το master plan του project. Υπάρχει, όντως, ξένο ενδιαφέρον, το οποίο αναμένεται να εκδηλωθεί άμεσα. Φυσικά να τονίσουμε ότι οι μέτοχοι των εταιρειών θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, αφού πολλές φορές αυτές οι διαδικασίες συνδυάζονται με ΑΜΚ, πιθανόν και με παραιτήσεις παλαιών μετόχων.

 
 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένα γεγονότα για σήμερα

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

18 Ιαν 2017 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.

16:33:06

72.046

5,38

387.247,25

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

13:33:32

1.500.000

0,245

368.250

Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.

12:59:07

108.435

5,37

581.753,775

 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

17/01/17

ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.  

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

17 Ιαν 2017

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΡΟΖΑΚΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΡΟΖΑΚΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

Δ/ντης Οικονομικών Υπηρεσιών

Ο Ιδιος

2,00

10.000

20.000

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....