Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

-

 

 
 

00:01 - 24/11/17

 

FTSE 25 – Αλλαγές στους δείκτες

 

Ας ξεκινήσουμε με τις τελευταίες αλλαγές στον FTSE 25 που ανακοινώθηκαν χθες. Λοιπόν ΕΥΔΑΠ και ΤΕΝΕΡΓ μπαίνουνε στον δείκτη, ενώ αντίστροφα διαγράφονται από αυτόν οι μετοχές του Ελλάκτωρα, της Fourlis και της Attica Bank, έχοντας προειδοποιήσεις για αυτές τις αλλαγές εδώ και καιρό (κυρίως για την είσοδο της ΕΥΔΑΠ και την αφαίρεση της μετοχής της Αττικής, του Ελλάκτωρα, αλλά και της Fourlis). Όλες οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου 2017.

 

Δείτε αναλυτικά όλες τις αλλαγές στο επισυναπτόμενο αρχείο.

 

 

Εξαμηνιαία Αναθεώρηση Δεικτών Αγοράς Μετοχών του Χ.Α.

 

Δείτε αναλυτικά όλες τις αλλαγές στο   επισυναπτόμενο αρχείο.

 
 
 

 

Τζίρος

 

Όσον αφορά τη χθεσινή εξαιρετικά βαρετή συνεδρίαση, εμείς θα μείνουμε κυρίως στον εξαιρετικά χαμηλό τζίρο, μόλις 28εκ ευρώ. Και θα επισημάνουμε και κάτι. Ότι σε ακόμη μια αργία της Wall Street, ο τζίρος ήταν εξαιρετικά χαμηλός, απόδειξη της συμμετοχή των επενδυτών εξ’ Αμερικής στις συναλλαγές στο Χ.Α. Και δεν είναι μόνο το Χ.Α. που σε ημέρες αργίας των ΗΠΑ (και αντίστοιχα της Βρετανίας) που οι συναλλαγές μειώνονται.

 
 
 

 

ΕΛΠΕ

 

Για τρίτη συνεχή χρονιά τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) των ΕΛΠΕ θα κινηθούν σε ιστορικό υψηλό, ξεπερνώντας τα 800 εκατ. ευρώ, ανέφερε στην ομιλία του στο συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017» του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) ο πρόεδρος του Ομίλου Ευστάθιος Τσοτσορός, τονίζοντας ότι μετά τη διεθνή συγκριτική αξιολόγηση των επιδόσεων της τριετίας, ο Όμιλος συμπεριλήφθηκε στις 100 κορυφαίες ενεργειακές εταιρείες παγκοσμίως (TOP 100 GLOBAL ENERGY LEADRES), σύμφωνα με την κατάταξη της Reuters Thomson για το 2017.

 

Ο κ. Τσοτσορός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις έρευνες υδρογονανθράκων, σημειώνοντας ότι είναι καθοριστικής σημασίας για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας και την ενίσχυση της ενεργειακής της ασφάλειας, ενώ ενδεικτικό των προσδοκιών είναι το ενδιαφέρον που έχουν δείξει κατά την τελευταία διετία διεθνείς ενεργειακοί Όμιλοι, εγνωσμένου κύρους.

 

Στους στόχους του ομίλου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η ενεργή παρουσία στο εγχείρημα Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων, με την επίτευξη διεθνών συνεργασιών με κορυφαίους ενεργειακούς ομίλους, όπως η Exxon, η Total, η Edison, η περαιτέρω ανάπτυξη των συνεργασιών σε ζητήματα ασφάλειας, τεχνολογίας, τεχνογνωσίας, προμηθειών και εμπορίας, η σταθεροποίηση και ενίσχυση της κερδοφορίας, καθώς και η αύξηση των μεριδίων στην εγχώρια αγορά, αλλά και στη Ν.Α Ευρώπη, όπου διατίθεται το 56% της ετήσιας παραγωγής.

 

Αναφερόμενος στο ελληνικό ενεργειακό σύστημα, ο πρόεδρος της ΕΛΠΕ επισήμανε ότι την περίοδο της κρίσης, 2008-2015, η συνολική εγχώρια κατανάλωση μειώθηκε κατά 23,4%, αλλά το ενεργειακό μίγμα μετασχηματίστηκε αδύναμα, αφού διατηρήθηκε η κυριαρχία των ορυκτών καυσίμων στο 85,14% (23% λιγνίτης, 51,2% πετρέλαιο, 10,98% Φ.Α.), ενώ η σπουδαιότητα της αύξησης της συμμετοχής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε ποσοστό 11,37% περιορίστηκε από το γεγονός ότι περισσότερο από το 1/3 της συνολικής κατανάλωσης από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αφορούσε σε στερεά βιομάζα και το 18,89% σε υδροηλεκτρική ενέργεια. Επιπλέον δε – και το πλέον σημαντικό – ήταν το γεγονός ότι αποδείχθηκε ιδιαίτερα προβληματική η ανορθολογική ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς βασίστηκε σε ένα πλαίσιο παράλογων επιδοτήσεων.

 
 
 

 

ΔΕΗ

 

Σε ένα σύντομο σχόλιο για τη ΔΕΗ και παρά τη χθεσινή πτώση (2,08 ευρώ, -1,89%) θα σταθούμε στη συνεχή βελτίωση που υπάρχει στη διαγραμματική εικόνα της μετοχής. Και αν και κανείς δε μπορεί να εμπιστεύεται τη μετοχή (για τους γνωστούς λόγους), θα λέγαμε ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, ειδικά στην περίπτωση που το κλίμα στην αγορά γίνει ελαφρώς καλύτερο. Ειδικότερα, το ζητούμενο σε αυτήν την περίπτωση είναι να παραμείνει η μετοχή υψηλότερα των 1,95 – 2,00 ευρώ και με βάση αυτήν την παραμονή η μετοχή είναι ικανή ανά πάσα στιγμή να κινηθεί προς αισθητά υψηλότερα επίπεδα, ακόμη και μέχρι τα επίπεδα των 2,55 – 2,60 ευρώ, όπου βρίσκονται οι επόμενες πολύ ισχυρές αντιστάσεις.  

 

 
 
 


Folli – Follie

 

Άθλια θα χαρακτηρίζαμε τη συμπεριφορά της μετοχής της Folli – Follie για ακόμη μια συνεδρίαση χθες (14,90 ευρώ, -5,10%), με την εταιρεία πλέον να κινδυνεύει πλέον να χάσει και την κεφαλαιοποίηση του 1δις ευρώ (με το χθεσινό κλείσιμο στα 975εκ ευρώ). Από τις αρχές του χρόνου η μετοχή καταγράφει απώλειες 22,52%, από τις μεγαλύτερες απώλειες από τις μετοχές του FTSE 25. Από άποψης τεχνικής ανάλυσης η εικόνα προβληματίζει όλο και πιο πολύ, με το ζητούμενο να είναι να έχουμε σύντομα μια αντίδραση και επιστροφή υψηλότερα των 15,40 - 15,60 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση όλα δείχνουν ότι η μετοχή δύσκολα θα αποφύγει μια πτώση μέχρι τις στηρίξεις στα επίπεδα των 14,00 και κυρίως των 13,00 – 13,10 ευρώ.

 

 

Folli – Follie (2)

 

Και ψάχνοντας να βρούμε τους λόγους αυτής της πτώσης κατά τους τελευταίους μήνες, θα μπορούσαμε να πούμε πολλά. Το βασικότερο είναι ότι εδώ και αρκετούς μήνες είναι φανερό ότι υπάρχει πωλητής μεγάλος ξένος επενδυτής. Δεύτερον και μετά την τελευταία εικόνα, σίγουρα πλέον υπάρχει ένας συνδυασμός κερδοσκοπίας, αλλά και προεξόφλησης της διαγραφής της μετοχής από τον MSCI (ασχέτως αν αυτή δεν έγινε στην τελευταία αναθεώρηση – είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να συμβεί στην επόμενη, ειδικά αν συνεχίσει έτσι η μετοχή). Προσωπικά όμως δεν ξέρουμε μήπως συμβαίνει κάτι άλλο. Μήπως υπάρχει σενάριο η εταιρεία να φύγει από τη χώρα, μεταφέροντας την έδρα της εκτός Ελλάδας. Δεν είναι ότι γνωρίζουμε κάτι. Είναι μια σκέψη που έχουμε, αν και κυρίως πιστεύουμε πως η πτώση οφείλεται στους λόγους που αναφέραμε παραπάνω και όχι στις σκέψεις μας ότι η εταιρεία θα αποχωρήσει από την Ελλάδα.  

 
 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

24 Νοε 2017 13:00: ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. (ΠΛΑΚΡ) Γενική Συνέλευση, Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου

24 Νοε 2017 10:00: ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Ε.Α.Ε. (ΙΑΤΡ) Γενική Συνέλευση, Μαρούσι Αττικής, Διστόμου 1 Αίθουσα Συνεδριάσεων, κτίριο Ε΄

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

23 Νοε 2017 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

17:19:50

50.000

10,00

500.000

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ

16:54:17

90.800

2,00

182.054

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

12:02:18

100.000

10,00

1.000.000

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

11:32:54

250.000

10,00

2.500.000

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

11:32:32

150.000

10,00

1.500.000

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

22/11/17

Δεν βρέθηκαν γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....