Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 25/01/17

 

Στόχος και πάλι η επιστροφή υψηλότερα των 650 – 655 μονάδων ….

Επιτέλους αντίδραση θα λέγαμε για τη χθεσινή άνοδο (χωρία φυσικά η αγορά να εντυπωσιάζει), με το ΓΔ να κλείνει στις 646,51 μονάδες, +1,13% και με το στόχο αν θέλουμε να μιλήσουμε για περαιτέρω βελτίωση της εικόνας να είναι η εκ νέου επιστροφή υψηλότερα των 650 – 655 μονάδων, με στόχο ακόμη υψηλότερα τις αντιστάσεις του ΓΔ στα επίπεδα των 690 – 700 μονάδων.  Βέβαια με την αβεβαιότητα να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, η πρώτη προτεραιότητα θα λέγαμε να αποφευχθούν τα χειρότερα, δηλαδή να μείνει η αγορά υψηλότερα των 630 - 635 μονάδων.

 
 
 

Παλινδρόμηση και πάλι σύντομα;

Αν και σε καμία περίπτωση δεν αποκλείουμε μια θετική ή αρνητική έκπληξη (ευχόμαστε φυσικά το πρώτο), εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η αγορά κατά τις επόμενες εβδομάδες να συνεχίζει να παλινδρομεί, σε ένα σχετικά στενός εύρος τιμών, με χαμηλό κατά μέσο όρο τζίρο. Μια κίνηση για παράδειγμα της αγοράς μεταξύ των 630 – 635 και 655 – 660 μονάδων κατά τους επόμενους μήνες, σε καμία περίπτωση δε θα μας εκπλήξει. Επί της ουσίας να επαναληφθεί αυτό το οποίο έγινε για αρκετό καιρό (τους προηγούμενους μήνες) μεταξύ των 550 και 590 μονάδων. Φυσικά τα όσα γράφουμε παραπάνω δε μπορεί να πει κανείς ότι είναι ένα καταστροφικό σενάριο, εντούτοις σίγουρα αν συνέβαινε αυτό θα ήταν μια βαρετή περίοδος για το Χ.Α., με επιπτώσεις και στον έτσι και αλλιώς δοκιμαζόμενο χρηματιστηριακό κλάδο (λόγω των χαμηλών τζίρων).  

 
 
 

Τράπεζες

Στα των τραπεζών τώρα και σύμφωνα με την τελευταία ειδησεογραφία, την Ελλάδα αναμένεται να επισκεφτεί στις αρχές Μαρτίου η επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM) της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί προκειμένου να έχει συναντήσεις με τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας και τις ηγεσίες των συστημικών τραπεζών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένα θέμα που αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει μέχρι την επίσκεψη της κ. Νουί στην Αθήνα είναι οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών. Ο SSM ήδη ζήτησε με επιστολές του την αντικατάσταση κάποιων μελών από τα ΔΣ των Eurobank, Εθνική και Πειραιώς κρίνοντας ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, ενώ σύντομα  θα φανεί το τι θα γίνει με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Πειραιώς και με το θέμα του προέδρου της Εθνικής.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, η Ντανιέλ Νουί θα πραγματοποιήσει τον καθιερωμένο απολογισμό δράσης του SSM σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες και θα παρουσιάσει στις ελληνικές αρχές τους στόχους για το 2017.

Επισημαίνεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο της εφαρμογής της εθνικής στρατηγικής για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, προχώρησε, σε συνεργασία με τα πιστωτικά ιδρύματα και τον SSM, στον καθορισμό επιχειρησιακών στόχων σχετικά με τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων για την περίοδο 2016 - 2019. Θυμίζουμε ότι αυτό που προβλέπεται είναι η μείωση του συνολικού αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά περίπου 40% μέχρι το τέλος του 2019 ή 38 δισ. ευρώ σε απόλυτα μεγέθη.

 
 
 

Τράπεζα Πειραιώς

Μετά από ένα σερί πτωτικών συνεδριάσεων, μια πρώτη αντίδραση είχαμε χθες για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, με κλείσιμο στα 0,20 ευρώ (+3,63%), μια αντίδραση η οποία θυμίζουμε ότι ξεκίνησε κοντά στις ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 0,189  - 0,192 ευρώ. Ελπίζοντας ότι η αντίδραση θα συνεχιστεί, οι στόχοι διαδοχικά είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 0,209 – 0,211 ευρώ, 0,216 – 0,217 ευρώ και 0,222 – 0,223 ευρώ (gap από την πρώτη ημέρα της πρόσφατης πτώσης). Στο θετικό σενάριο επιτυχούς διάσπασης όλων αυτών των αντιστάσεων, το κλίμα θα βελτιωθεί σημαντικά, με προοπτική κίνησης στις ισχυρές αντιστάσεις στα 0,249 – 0,251 ευρώ, όπου θα επαναξιολογούνταν η κατάσταση.

 
 
 

Folli Follie

Επικίνδυνες θα χαρακτηρίζαμε τις επόμενες συνεδριάσεις για τη μετοχή της Folli – Follie, με τη μετοχή να κλείνει χθες στα 18,22 ευρώ (+0,61%), τη συνολική τεχνική εικόνα να επιδεινώνεται, με ανάγκη η μετοχή να μείνει υψηλότερα των 17,90 – 18,10 ευρώ. Σε αντίθετη περίπτωση και απώλεια αυτών των στηρίξεων, η εικόνα θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο με κίνδυνο πτώσης μέχρι τα επίπεδα των 15,00 – 15,20 ευρώ. Από την άλλη πλευρά και στην προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας, ο πρώτος στόχος είναι η επιστροφή υψηλότερα των 18,50 - 18,60 ευρώ (μεγάλης σημασίας στηρίξεις), με επόμενο στόχο τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 19,10  - 19,20 ευρώ. Επιστροφή υψηλότερα και αυτών των αντιστάσεων, θα ήταν ένα μεγάλο βήμα για την ουσιαστική βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας, με επόμενο στόχο σε αυτό το σενάριο τις αντιστάσεις στα 21,10 – 21,20 ευρώ (ισχυρές αντιστάσεις).

 
 
 

Βρετανία – BREXIT  

Και κλείνοντας με τη διεθνή ειδησεογραφία και όπως έγινε γνωστό χθες, το Ανώτατο δικαστήριο της Μ. Βρετανίας, αποφάσισε, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβώνας, χωρίς να έχει προηγηθεί η έγκριση του Κοινοβουλίου.  Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Τζίνα Μίλερ, την ιδρύτρια της οργάνωσης People’s Foundation που έφερε την υπόθεση στα δικαστήρια. ADVERTISING«Σήμερα με πλειοψηφία 8 -3 το Ανώτατο Δικαστήριο, αποφασίζει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ενεργοποιήσει το Αρθρο 50 χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου,» δήλωσε ο Λόρδος Νιουμπέργκερ. Η απόφαση αυτή θεωρείται πλήγμα για την Τερέζα Μέι, η κυβέρνηση της οποίας επέμενε ότι έχει την απόλυτη εξουσία για να εκκινήσει τη διαδικασία του Brexit. Ο γενικός εισαγγελέας Τζέρεμι Ράιτ, δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι απογοητευμένη, αλλά θα σεβαστεί και θα ακολουθήσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Και ξανά-θέτουμε εμείς το ερώτημα. Είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος το BREXIT θα γίνει; Το πιθανότερο εδώ που βρισκόμαστε, αλλά δεν αποκλείουμε η όλη υπόθεση να πάρει αναβολή αρκετών ετών ακόμη και να πάμε σε ένα δημοψήφισμα, για παράδειγμα στις αρχές καλοκαιριού του 2018.

 
 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένα γεγονότα για σήμερα

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

24 Ιαν 2017 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

GRIVALIA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π.

17:04:14

49.000

8,11

397.390

ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

10:30:55

200.000

1,85

370.000

 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

23/01/17

BYTE COMPUTER Α.Β.Ε.Ε.  

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

23 Ιαν 2017

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΒΥΖΑΝΤΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΟΓΕΩΡΓΗΣ

ΒΥΑΖΝΤΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Πρόεδρος κ Διευθ. Σύμβουλος

Ο Ιδιος

0,28

1.780

494,86

1

Είδος συναλλαγής:  Aπόκτηση, διάθεση, ανοικτή πώληση, εγγραφή ή ανταλλαγή

 

1.780

494,86

KLEEMANN HELLAS A.B.E.E.

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

B

23 Ιαν 2017

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΚΟΥΚΟΥΝΤΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΟΥΚΟΥΝΤΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Διευθ. Σύμβουλος

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

2,02

45.732

92.378,64

1

Είδος συναλλαγής:  Aπόκτηση, διάθεση, ανοικτή πώληση, εγγραφή ή ανταλλαγή

 

45.732

92.378,64

Λόγος υποβολής
A. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
B. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΟ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....