Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 
 

00:01 - 26/11/18

 

Όλοι πλήττονται

Όπως σημειώνεται και στην στήλη «Κυνηγός», με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τρέχουσα εβδομάδα και κυρίως η Παρασκευή όπου θα υα λάβει χώρα το μεγάλος μέρος της αναδιάρθρωσης των δεικτών. Από αυτά που παρουσιάζουνε μεγάλο ενδιαφέρον πως είναι από τις λίγες φορές που ουσιαστικά από το rebalancing πλήττονται σχεδόν όλες οι μετοχές του FTSE 25.

Οι 3 τράπεζες για το γνωστό λόγο της διαγραφής τους από το μεγάλο δείκτη της Morgan Stanley. Οι 5 μετοχές που παραμένουνε στο δείκτη γιατί (έστω και οριακά) θα δούμε τα ποσοστά των σταθμίσεων τους να μειώνονται (λόγω της μείωσης της συνολικής στάθμισης της Ελλάδας). Και επίσης πλήττονται όλες οι υπόλοιπες μετοχές οι οποίες βρίσκονται στον MSCI Small Cap, αφού με την είσοδο των τραπεζών στο δείκτη, βλέπουνε τα ποσοστά τους να μειώνονται και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό (ήδη σε αρκετές από αυτές αυτή η πτώση προεξοφλείται κατά την τελευταία εβδομάδα).

 
 
 

 

4η συνεδρίαση στα όρια…

 

Πέραν του εξαιρετικά χαμηλού τζίρου των μόλις 17εκ ευρώ της Παρασκευής (σε μια ημέρα που ήταν ημιαργία στη Wall Street), αυτό που θα κρατήσουμε είναι πως ο ΓΔ έκλεισε για 4η συνεδρίαση στα όρια των 600 – 610 μονάδων (έστω και αν επέστρεψε οριακά υψηλότερα των 600 μονάδων – στις 602,60 μονάδες, +0,65%). Και με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στις διεθνείς αγορές (των οποίων η εικόνα μας ανησυχεί πάρα πολύ), δε κρύβουμε ότι θα μας ανησυχούμε πάρα πολύ, να μην καταφέρει ο ΓΔ να επιστρέψει καθαρά υψηλότερα των 600 – 610 μονάδων.

 

 
 
 

ΕΛΠΕ

Στα των ΕΛΠΕ τώρα, θα υπερβούν τα 900 εκατομμύρια ευρώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων των Ελληνικών Πετρελαίων το 2018 (EBITDA), ενώ αν οι αγορές δεν είχαν δυσκολέψει στο τέλος, θα ξεπερνούσαν το 1 δισ. ευρώ, επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ευστάθιος Τσοτσορός, μιλώντας στο συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο στόχος των ΕΛΠΕ, όπως είπε, είναι η ανταγωνιστική, εξωστρεφής, καινοτόμος και βιώσιμη ανάπτυξη. «Αν είσαι ανταγωνιστικός και εξωστρεφής θα ζήσεις, αν δεν μπορείς δεν θα ζήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η προσπάθεια του ομίλου δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι στη χώρα μας ισχύουν οι περιβαλλοντικοί περιορισμοί που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ανταγωνιστές σε γειτονικές χώρες δραστηριοποιούνται με λιγότερο πιεστικούς όρους.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο αβέβαιο και ασταθές περιβάλλον που διαμορφώνεται διεθνώς. Ανέφερε ως παράδειγμα τις σχέσεις του ομίλου με το Ιράν προς το οποίο, είπε, υπήρχε ένα σημαντικό χρεωστικό υπόλοιπο και με τις πρόσφατες εξελίξεις ο όμιλος είναι, μεν, υποχρεωμένος να διακόψει τη συνεργασία, αλλά είχε ήδη προβλέψει μία τέτοια πιθανή εξέλιξη και είχε σχεδιάσει τον τρόπο αντιμετώπισης.

Στο ίδιο συνέδριο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης, παρουσίασε το πρόγραμμα επενδύσεων του Διαχειριστή με έμφαση στις διασυνδέσεις των νησιών. Το 2020, όπως είπε, θα υπάρξει η πλήρης απεξάρτηση των περισσότερων νησιών των Κυκλάδων από τους πετρελαϊκούς σταθμούς. Την ίδια χρονιά θα ολοκληρωθεί η πρώτη, "μικρή" διασύνδεση της Κρήτης μέσω Πελοποννήσου, οι συμβάσεις για την κατασκευή της οποίας θα υπογραφούν την ερχόμενη Τρίτη στην Κίσσαμο.

Για τη "μεγάλη" διασύνδεση (Αττική - Ηράκλειο) τόνισε ότι την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, είναι έτοιμη η αναλυτική έρευνα βυθού και είναι σε τελικό στάδιο η μελέτη για τη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της Κρήτης μετά την ολοκλήρωση των δύο διασυνδέσεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, Μιχάλης Φιλίππου, παρουσίασε τα βήματα για τη μετάβαση στο νέο μοντέλο της αγοράς ενέργειας (target model) το 2019.

 
 
 

Ιντραλότ

Στα 0,529 ευρώ (+1,54) έκλεισε την Παρασκευή η μετοχή της Ιντραλότ, η οποία συνεχίζει εδώ και μήνες να έχει μια εξαιρετικά κακή χρηματιστηριακή εικόνα. Είναι χαρακτηριστικό πως από 01/01 η μετοχή βρίσκεται στο -53,27%, με τις απώλειες από τα υψηλά του Φεβρουαρίου και τα 1,48 ευρώ να είναι 64,3%. Και το ακόμη πιο χαρακτηριστικό είναι πως τις τελευταίες ημέρες, η μετοχή βρίσκεται σε νέα, διαδοχικά, ιστορικά χαμηλά. Και αυτό τα λέει όλα.

Εμείς πάντως θα επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά, πως χωρίς να έχουμε το παραμικρό με την εταιρεία, η οικονομική της κατάσταση είναι τουλάχιστον οριακή, με ανοιχτά όλα τα σενάρια κατά τους επόμενους μήνες.

 
 
 

Wall Street

Και θα κλείσουμε με ένα ενδιαφέρον στατιστικό από τη Wall Street. Ένα στατιστικό που δείχνει το μέγεθος της πτώσης των αμερικανικών μετοχών κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό πως οι 5 τεχνολογικοί κολοσσοί (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google), από τα προ μηνών υψηλά, έχουνε δει την κεφαλαιοποίηση τους να μειώνεται κατά 800δις δολάρια!!! Για την ιστορία και το ιστορικό υψηλό των 8.133 μονάδων, ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 14,7%.  

 

 
 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

26 Νοε 2018 12:00: QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. (ΚΟΥΕΣ) Γενική Συνέλευση, Αργυροθπόλεως 2Α, Καλλιθέα

26 Νοε 2018 00:00: GRIVALIA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. (ΓΡΙΒ) Δημοσιοποίηση Εννιαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

26 Νοε 2018 00:00: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΕΧΑΕ)Δημοσιοποίηση Εννιαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

 

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

23 Νοε 2018 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΟΤΕ Α.Ε.

13:19:18

50.000

10,05

502.500

 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

22/11/18

ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε  [ ΠΕΤΡΟ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

22 Νοε 2018

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Αντιπρόεδρος ΔΣ

Ο Ιδιος

6,58

3.000

19.740

 
 

Λόγος υποβολής-
A. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
B. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΟ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

A/Π (Φύση της Συναλλαγής)

Α. Αγορά / Απόκτηση
Π. Πώληση / Διάθεση

Παρ. (Παρατηρήσεις)

1.     Απόκτηση, διάθεση, ανοικτή πώληση, εγγραφή ή ανταλλαγή

2.     Αποδοχή ή άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών που χορηγούνται σε διευθυντικά στελέχη ή εργαζομένους και τη διάθεση μετοχών που προκύπτουν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών

3.     Ανάληψη ή άσκηση ανταλλαγής μετοχών

4.     Συναλλαγές σε παράγωγα ή συνδεόμενα με αυτά, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών που διευθετούνται σε μετρητά

5.     Σύναψη σύμβασης επί διαφοράς για χρηματοπιστωτικό μέσο του ενδιαφερόμενου εκδότη ή για δικαιώματα εκπομπής ή εκπλειστηριαζόμενα προϊόντα που βασίζονται σε αυτά

6.     Αγορά, πώληση ή άσκηση δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων και δικαιώματα αγοράς και πώλησης, και τίτλους επιλογής (warrants)

7.     Εγγραφή σε αύξηση κεφαλαίου ή έκδοση χρεωστικών τίτλων

8.     Συναλλαγές σε παράγωγα και χρηματοπιστωτικά μέσα που συνδέονται με χρεωστικούς τίτλους του εν λόγω εκδότη, περιλαμβανομένων των συμφωνιών ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης

9.     Υπό αίρεση συναλλαγές με την επέλευση των όρων και της πραγματικής εκτέλεσης των συναλλαγών

10.   Αυτόματη ή μη αυτόματη μετατροπή ενός χρηματοπιστωτικού μέσου σε άλλο χρηματοπιστωτικό μέσο, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής ομολόγων μετατρέψιμων σε μετοχές

11.   Χορήγηση ή είσπραξη χρηματικών ή άλλων δωρεών και κληρονομιών

12.   Συναλλαγές σε προϊόντα βασισμένα σε δείκτη, σε δέσμες προϊόντων και παράγωγα προϊόντα, στον βαθμό που απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

13.   Συναλλαγές σε μετοχές ή μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων (ΟΕΕ) που αναφέρονται στο άρθρο 1 της οδηγίας 2011/61/ΕΕ και του Συμβουλίου (1), εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

14.   Συναλλαγές που εκτελούνται από διαχειριστή ενός ΟΕΕ στις οποίες το πρόσωπο που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή ένα πρόσωπο που έχει στενούς δεσμούς με αυτό έχει επενδύσει, εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

15.   Συναλλαγές που εκτελούνται από τρίτους στο πλαίσιο ατομικού χαρτοφυλακίου ή εντολής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για λογαριασμό ή προς όφελος προσώπου που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή προσώπου που έχει στενούς δεσμούς με αυτό

16.   Δανειοληψία ή δανειοδοσία μετοχών ή χρεωστικών τίτλων του εκδότη ή παραγώγων ή άλλων χρηματοπιστωτικών μέσων που συνδέονται με αυτά

17.   Ενεχυρίαση ή δανεισμός χρηματοπιστωτικών μέσων

18.   Συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....