Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 
 

00:01 - 28/01/19

 

6 στα 6 …..

Χωρίς να εντυπωσιάζει κανέναν και το κλίμα στις διεθνείς αγορές να είναι πάντα (κατά μέσο όρο) εξαιρετικό. Το 6 στα 6 έκανε την Παρασκευή το Χ.Α., κλείνοντας με οριακά κέρδη 0,15%, στις 633,32 μονάδες. Και φυσικά όσον αφορά το ΓΔ ο στόχος είναι να διασπαστούν, επιτέλους, οι ισχυρές αντιστάσεις στις 640 – 650 μονάδες (ανάμεσα σε άλλα για να συμβεί αυτό απαιτείται και αύξηση του τζίρου).

Σε κάθε περίπτωση, σε καμία περίπτωση δε θα θέλαμε να δούμε για ακόμη μια φορά την αγορά. Να πηγαίνει σε αυτές τις ισχυρές αντιστάσεις και να γυρίζει και πάλι τις ισχυρές στηρίξεις στις 600 -  610 μονάδες. Και αυτό γιατί την επόμενη φορά φοβόμαστε πως αυτές οι στηρίξεις θα χαθούνε, με ότι αυτό σημαίνει.

 

 
 
 

FTSE 25

Στα θετικά της συνεδρίαση της Παρασκευής. Ότι ο FTSE 25, κάνοντας και αυτός το 6 στα 6, συνεχίζει να παραμένει υψηλότερα των  1.640 – 1.650 μονάδων (έκλεισε στις 1.685,85 μονάδες, +0,02%). Και όπως έχουμε γράψει. Μια τέτοια παραμονή μπορεί ανά πάσα στιγμή να οδηγήσει την αγορά σε ένα ράλι. Ένα ράλι ακόμη και 15% - 20%, αν και ξέρουμε πως αυτό ακούγεται αρκετά αισιόδοξο όταν μιλάμε για το ταλαίπωρο ελληνικό χρηματιστήριο.

 

 
 
 

ΔΕΗ

Στα της ΔΕΗ τώρα. Στο ΑΜΠΕ μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Παναγιωτάκης.

Ειδικότερα, η ΔΕΗ πωλεί τις λιγνιτικές μονάδες συμμορφούμενη με τις αποφάσεις των κοινοτικών οργάνων, αλλά δεν πρόκειται να τις ξεπουλήσει, επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης , αναφορικά με την αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας. 

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ σημειώνει ότι η απαξίωση των μονάδων από ορισμένες πλευρές δεν εδράζεται σε καμία απολύτως βάση και προφανώς αποσκοπεί σε δημιουργία διαπραγματευτικού κλίματος ενώ υπογραμμίζει ότι οι διαδικασίες από πλευράς ΔΕΗ για την πώληση ολοκληρώθηκαν έγκαιρα και με επαγγελματικό τρόπο.

Αναλυτικά, στην τοποθέτησή του για το θέμα της αποεπένδυσης ύστερα από σχετική ερώτηση, ο κ. Παναγιωτάκης επισημαίνει τα εξής:

«Όπως έχω δηλώσει κατ΄ επανάληψη η πώληση των λιγνιτικών μονάδων, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, είναι μία διαδικασία πολύπλοκη που απαιτεί επίλυση πολλών προβλημάτων και διευθέτηση σημαντικών εκκρεμοτήτων που επηρεάζουν την έκβαση του εγχειρήματος ουσιαστικά. Αναφέρομαι μεταξύ άλλων στα γνωστά θέματα των ΑΔΙ και του κόστους προμήθειας λιγνίτη στον ΑΗΣ Μελίτης, για τα οποία απαιτούνται ακόμη περαιτέρω ενέργειες. 

Για το λόγο αυτό όπως γνωρίζετε είχα θέσει εξ αρχής δημόσια αλλά και επίσημα στους αρμόδιους Κοινοτικούς Θεσμούς ζήτημα επανακαθορισμού του χρονοδιαγράμματος ώστε οι προσφορές να κατατεθούν προς το τέλος Φεβρουαρίου, παρά το γεγονός -το υπογραμμίζω ιδιαίτερα αυτό- ότι από πλευράς ΔΕΗ όλη η τυπική διαδικασία που της αναλογούσε έχει γίνει χωρίς ούτε μια ημέρα καθυστέρηση και με άψογο επαγγελματικά τρόπο.

Πρόσφατα, με τις αποχωρήσεις του προσωπικού με συνταξιοδότηση και μεταθέσεις στη ΔΕΗ και στο ΔΕΔΔΗΕ, δημιουργήθηκαν νέα οικονομικά δεδομένα στις δύο υπό παραχώρηση θυγατρικές, Μεγαλόπολη και Μελίτη.

Με την παράταση που δόθηκε μετά από κοινή απόφαση με το Υπουργείο, πρώτον οι υποψήφιοι επενδυτές θα έχουν το χρόνο να αξιολογήσουν με ασφάλεια τα νέα αυτά δεδομένα, και δεύτερον ευελπιστούμε ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στα δύο εκκρεμούντα θέματα, ΑΔΙ και τροφοδοσία Μελίτης.

Με την ευκαιρία αυτή τονίζω ότι οι προς παραχώρηση μονάδες είναι κερδοφόρες και έχουν μεγάλη αξία για την στήριξή του συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας και την ασφάλεια εφοδιασμού. Κατά συνέπεια η απαξίωσή τους από ορισμένες πλευρές δεν εδράζεται σε καμία απολύτως βάση και προφανώς αποσκοπεί σε δημιουργία διαπραγματευτικού κλίματος.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχω δηλώσει εξ αρχής η ΔΕΗ πωλεί τις μονάδες συμμορφούμενη με τις αποφάσεις των κοινοτικών οργάνων, αλλά δεν πρόκειται να τις ξεπουλήσει!».

----------------------

Προσωπικά πάντως θα επαναλάβουμε πως η χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας είναι εξαιρετικά σοβαρή. Και μπορεί η εταιρεία να διαβεβαιώνει πως το υπόλοιπο των 350εκ ευρώ που οφείλει η εταιρεία στο πλαίσιο της λήξης ομολόγου το Μάιο είναι εξασφαλισμένο (διαβεβαίωση για αυτό υπάρχει και από την S&P). Ωστόσο οι πληροφορίες που υπάρχουνε είναι ότι οι επενδυτές είναι αρκετά αρνητικοί να επενδύσουν στην εταιρεία. Θυμίζουμε πως η εταιρεία, ήδη από το Σεπτέμβριο έχει αναθέσει σε ξένο επενδυτικό οίκο να κάνει τις επαφές με επενδυτές. Προσωπικά πάντως και το έχουμε γράψει, θεωρούμε ότι πολύ δύσκολα η εταιρεία θα επιτύχει κόστος δανεισμού στο 5%, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η διοίκηση της εταιρείας.  Μάλιστα κάποιες πληροφορίες κάνουνε λόγο για απρόθυμους επενδυτές και κάποιους άλλους οι οποίοι ζητάνε επιτόκιο ακόμη και άνω του 10%.

 
 
 

Τιτάνας

Το πρωί της Δευτέρας αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την δημόσια πρόταση της Τιτάν (τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφαμε το σχόλιο – μεσημέρι Κυριακής – δεν υπήρχε κάτι τέτοιο). Οι πληροφορίες οι οποίες υπήρχανε μέσα στο «ΣΚ» ήτανε πως το αποτέλεσμα ήταν οριακό, με το ποσοστό συμμετοχή στον κοινό τίτλο (στον προνομιούχο η δημόσια πρόταση επέτυχε) να διαμορφώνεται στο 89 με 92% και όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά. Προσωπικά πάντως θα επαναλάβουμε πως σε περίπτωση που η εταιρεία οριακά δεν καταφέρνει να επιτύχει το 90% που απαιτείται. Τότε είμαστε σίγουροι πως θα δοθεί μια παράταση μερικών ημερών και το θέμα, έστω και με μια καθυστέρηση κάποιων εβδομάδων, θα κλείσει θετικά. Θεωρούμε πως ο σχεδιασμός της εταιρείας δε θα κολλήσει στο 1%, εφόσον το ποσοστό συμμετοχής είναι οριακά χαμηλότερο του 90%. 

 
 
 

Διεθνείς αγορές

Και κλείνοντας με τις διεθνείς αγορές. Να σημειωθεί πως η προηγούμενη ήταν μια ακόμη εξαιρετική εβδομάδα για τα διεθνή χρηματιστήρια. Η συνολική κεφαλαιοποίηση αυξήθηκε κατά 600δις δολάρια και διαμορφώνεται πλέον στα 73,87τρις δολάρια….

 
 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

30 Ιαν 2019 13:00: ΛΙΒΑΝΗΣ ΑΕ(ΛΙΒΑΝΓενική Συνέλευση, Σόλωνος 98, 10680, Αθήνα.

 

 

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

25 Ιαν 2019 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

PROFILE A.E.B.E. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

16:04:45

70

1,52

106,4

FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

15:49:55

2.457

4,52

11.105,64

GRIVALIA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π.

15:34:21

40.000

8,5

340.000

ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

15:17:25

55.000

7,26

399.300

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

14:33:30

300.000

1

300.000

M.L.S. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.

10:40:16

100.000

4,56

456.000

 
 

Γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

24/01/19

EPSILON NET Α.Ε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ  [ ΕΠΣΙΛ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

24 Ιαν 2019

Α

Μετοχή

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΜΙΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΙΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πρόεδρος κ Διευθ. Σύμβουλος

Ο Ιδιος

1,22

300

366

 

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΥΓΕΙΑ Α.Ε.  [ ΥΓΕΙΑ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

B

24 Ιαν 2019

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΣΥΡΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΥΡΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

0,95

58.496

55.571,2

 

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε.  [ ΜΙΝΟΑ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

B

24 Ιαν 2019

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

GRIMALDI EMANUELE

GRIMALDI GUIDO

Πρόεδρος ΔΣ

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

2,40

1.882

4.516,8

 

Λόγος υποβολής-
A. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
B. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΟ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

A/Π (Φύση της Συναλλαγής)

Α. Αγορά / Απόκτηση
Π. Πώληση / Διάθεση

Παρ. (Παρατηρήσεις)

1.     Απόκτηση, διάθεση, ανοικτή πώληση, εγγραφή ή ανταλλαγή

2.     Αποδοχή ή άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών που χορηγούνται σε διευθυντικά στελέχη ή εργαζομένους και τη διάθεση μετοχών που προκύπτουν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών

3.     Ανάληψη ή άσκηση ανταλλαγής μετοχών

4.     Συναλλαγές σε παράγωγα ή συνδεόμενα με αυτά, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών που διευθετούνται σε μετρητά

5.     Σύναψη σύμβασης επί διαφοράς για χρηματοπιστωτικό μέσο του ενδιαφερόμενου εκδότη ή για δικαιώματα εκπομπής ή εκπλειστηριαζόμενα προϊόντα που βασίζονται σε αυτά

6.     Αγορά, πώληση ή άσκηση δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων και δικαιώματα αγοράς και πώλησης, και τίτλους επιλογής (warrants)

7.     Εγγραφή σε αύξηση κεφαλαίου ή έκδοση χρεωστικών τίτλων

8.     Συναλλαγές σε παράγωγα και χρηματοπιστωτικά μέσα που συνδέονται με χρεωστικούς τίτλους του εν λόγω εκδότη, περιλαμβανομένων των συμφωνιών ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης

9.     Υπό αίρεση συναλλαγές με την επέλευση των όρων και της πραγματικής εκτέλεσης των συναλλαγών

10.   Αυτόματη ή μη αυτόματη μετατροπή ενός χρηματοπιστωτικού μέσου σε άλλο χρηματοπιστωτικό μέσο, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής ομολόγων μετατρέψιμων σε μετοχές

11.   Χορήγηση ή είσπραξη χρηματικών ή άλλων δωρεών και κληρονομιών

12.   Συναλλαγές σε προϊόντα βασισμένα σε δείκτη, σε δέσμες προϊόντων και παράγωγα προϊόντα, στον βαθμό που απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

13.   Συναλλαγές σε μετοχές ή μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων (ΟΕΕ) που αναφέρονται στο άρθρο 1 της οδηγίας 2011/61/ΕΕ και του Συμβουλίου (1), εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

14.   Συναλλαγές που εκτελούνται από διαχειριστή ενός ΟΕΕ στις οποίες το πρόσωπο που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή ένα πρόσωπο που έχει στενούς δεσμούς με αυτό έχει επενδύσει, εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

15.   Συναλλαγές που εκτελούνται από τρίτους στο πλαίσιο ατομικού χαρτοφυλακίου ή εντολής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για λογαριασμό ή προς όφελος προσώπου που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή προσώπου που έχει στενούς δεσμούς με αυτό

16.   Δανειοληψία ή δανειοδοσία μετοχών ή χρεωστικών τίτλων του εκδότη ή παραγώγων ή άλλων χρηματοπιστωτικών μέσων που συνδέονται με αυτά

17.   Ενεχυρίαση ή δανεισμός χρηματοπιστωτικών μέσων

18.   Συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....