Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

-

 

 
 

00:01 - 30/11/17

 

Τραπεζικός Δείκτης

 

Με μεγάλα κέρδη 6,5% έκλεισαν χθες οι τράπεζες, προσφέροντας μια σημαντική ανακούφιση μετά τα τελευταία προβλήματα και με την ελπίδα όλων να είναι ότι η καλή εικόνα θα συνεχιστεί. Να θυμίσουμε αρχικά ότι η πρόσφατη αντίδραση των τραπεζών ξεκίνησε στις στηρίξεις που συνεχώς αναφέραμε στο GFF των 610 – 620 μονάδων, στηρίξεις τις οποίες δε θα θέλαμε να δούμε να δοκιμάζει και πάλι ο δείκτης κατά τους επόμενους μήνες. Στα πιο φρέσκα όμως και μετά τη χθεσινή μεγάλη άνοδο, ο στόχος πλέον είναι ο τραπεζικός δείκτης να διασπάσει τις πολύ ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 745 – 755 μονάδων, κάτι το οποίο θα ήταν ένα μεγάλο βήμα για τη βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας. Τώρα στο σενάριο της αδυναμίας επιστροφής υψηλότερα των προαναφερθέντων επιπέδων, το πιο βασικό είναι να μείνει ο δείκτης υψηλότερα των 690 – 700 μονάδων, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, με επιστροφή της μιζέριας και πιθανόν μια εκ νέου πτώση του δείκτη μέχρι τις πολύ ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 610 – 620 μονάδων.  

 

 
 
 

 

Alpha Bank

 

Στα 1,66 ευρώ (+3,23%) έκλεισε χθες η μετοχή της Alpha Bank (μακριά από το υψηλό ημέρας), με τις επόμενες συνεδριάσεις όπως είναι λογικό να αναμένονται με πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Το επόμενο στοίχημα για τη μετοχή είναι η διάσπαση των αντιστάσεων στα επίπεδα των 1,60 – 1,62 ευρώ. Αυτή η κίνηση θα είναι ένας πρώτος μεγάλος στόχος από εδώ και πέρα, μια κίνηση σημαντική για τη βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας. Επόμενος στόχος οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 1,66 – 1,67 ευρώ, η διάσπαση των οποίων θα μας έκανε να μιλήσουμε για ένα μεγάλο βήμα στην προσπάθεια βελτίωσης της διαγραμματικής εικόνας, με επόμενο στόχο τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 1,87 – 1,90 ευρώ, όπου θα εξεταστούν τα συνολικά δεδομένα.

 

 
 
 

 

Folli – Follie

 

Μετά από καιρό και μεγάλα προβλήματα, αντίδραση χθες για τη μετοχή της Folli – Follie (15,65 ευρώ, +4,96%, υψηλό ημέρας 15,80 ευρώ). Με τη διαγραμματική εικόνα να παραμένει πλήρως αρνητική, το μόνο σίγουρο είναι ότι η χθεσινή αντίδραση δεν αρκεί και αυτό που χρειάζεται για να μιλήσουμε για μια πρώτη βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας είναι μια επιστροφή υψηλότερα των 16,00  - 16,10 ευρώ. Υψηλότερα και εφόσον η μετοχή καταφέρει να επιστρέψει υψηλότερα των 16,10 ευρώ, ο επόμενος στόχος θα τεθεί στα επίπεδα των 17,15 – 17,25 ευρώ. Και με βάση αυτήν την επιστροφή ο επόμενος στόχος είναι οι αντιστάσεις στα 18,10 – 18,20 ευρώ. 

 

Τώρα αν δεν υπάρξει σύντομα μια αντίδραση υψηλότερα των 16,10 ευρώ, η εικόνα θα παραμείνει προβληματική, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να χαθούν οι μέτριες στηρίξεις στα 14,50 – 14,70 ευρώ και η μετοχή να κινηθεί μέχρι τις πολύ ισχυρές στηρίξεις στα 13,00 – 13,50 ευρώ, όπου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

 

 
 
 

 

Ελλάκτωρ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι με δεδομένα και τα χρηματοοικονομικά προβλήματα του ομίλου, μια αρκετά αρνητική εξέλιξη είναι η επερχόμενη διαγραφή της εταιρείας από τον FTSE 25 (effective από 18/12). 

Αν και η μετοχή κατά τις τελευταίες ημέρες αντέδρασε (έκλεισε χθες στα 1,60 ευρώ, +5,26%), η πρώτη προτεραιότητα σε αυτή τη φάση είναι να αποφευχθούν τα χειρότερα, κάτι το οποίο έχει να κάνει με την παραμονή υψηλότερα των 1,45 – 1,47 ευρώ (στα οποία βρίσκεται και ο ΑΜΟ 200 ημερών) ή στη χειρότερη περίπτωση να μη χαθούν κατά το προσεχές διάστημα οι πολύ ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 1,34 – 1,36 ευρώ. Μια τέτοια διπλή απώλεια θα ήταν πολύ αρνητική εξέλιξη, με κίνδυνος πτώσης μέχρι τα επίπεδα των 1,10 ευρώ, για να μη μιλήσουμε για ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.

Τώρα όσο η μετοχή μένει υψηλότερα των 1,45 – 1,47 ευρώ η διαγραμματική εικόνα παραμένει θετική, με πρώτο στόχο την οριστική διάσπαση των αντιστάσεων στα επίπεδα των 1,55 – 1,60 ευρώ (στα όρια των οποίων έκλεισε χθες η μετοχή), μια διάσπαση η οποία θα μπορούσε να φέρει η μετοχή ακόμη και μέχρι τα επίπεδα των 1,82 – 1,83 ευρώ. Επαναλαμβάνουμε πάντως ότι με δεδομένη την επερχόμενη διαγραφή της μετοχής από τον FTSE 25, το πρώτο μέλημα είναι να αποφευχθεί το αρνητικό σενάριο που περιγράψαμε παραπάνω. 

 
 
 

 

EXAE

 

Και σε ένα σύντομο σχόλιο και μεταξύ σοβαρού και αστείου ξέρεται ποιό μπορεί να ήταν το θετικό της χθεσινής ημέρας. Ότι επανεμφανίστηκαν οι αγοραστές και στη μετοχή της ΕΧΑΕ (4,56 ευρώ, +2,93%). Και το λέμε αυτό γιατί στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι πολλές φορές αυτή η μετοχή είναι σηματωρός για τη συνολική πορεία της αγοράς. Τα βλέμματα λοιπόν και στην ΕΧΑΕ σήμερα, αν και μέχρι νεοτέρας παραμένουμε πάντα επιφυλακτικοί για το Χ.Α..

 
 
 

 

Ευρωζώνη

 

Και κλείνοντας από την διεθνή ειδησεογραφία και την ευρωζώνη να κρατήσουμε ένα ενδιαφέρον στοιχείο. Ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Οκτώβριο έφθασε στο υψηλότερο σημείο από το 2000 κάτι το οποίο ομολογουμένως είναι εντυπωσιακό, ειδικά για μια ευρωζώνη που οι συζητήσεις αναφορικά με το πότε θα διαλυθεί (με λίγο δόση υπερβολής) κρατάνε όλα αυτά τα χρόνια. Και αναφερόμαστε για ακόμη μια φορά στην ευρωζώνη γιατί είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία δείχνουν μιας συνεχώς μεγάλη βελτίωση, σε κόντρα με τα όσα πιστεύουν οι περισσότεροι.

 

 
 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

 

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 
 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

27/11/17

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....