Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

…. Μόνο με συνολική συμφωνία θα πειστούν οι επενδυτές  & Η σημασία των 655 - 660 μονάδων..

00:01 - 09/03/17

 

Με κέρδη  αλλά χωρίς να εντυπωσιάζει (φάνηκε και από το χαμηλό ημέρας) έκλεισε χθες το Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται για ακόμη μια φορά τους τελευταίους μήνες στις εξαιρετικά σημαντικές και ισχυρές αντιστάσεις των 650 – 660 μονάδων. Αν και ποτέ δεν πρέπει να θεωρείται τίποτα δεδομένα στα χρηματιστήρια, είναι σχεδόν ξεκάθαρο ότι κανείς σοβαρός επενδυτής (από αυτούς που μπορούνε να κινήσουν μια αγορά) δε μπορεί αυτή τη στιγμή να πειστεί και να παίξει το πολύ καλό σενάριο. Δεν φαίνεται όπως έχουμε γράψει να υπάρχει σε αυτή τη φάση το πολύ κακό σενάριο, με τους πάντες να κρατάνε χαμηλούς τόνους και τη διαπραγμάτευση να σέρνεται μέχρι πιθανόν το καλοκαίρι, εντούτοις και για τη διάσπαση των 650 – 660 σίγουρα απαιτούνται πολύ θετικές ειδήσεις και αυτό δε φαίνεται αυτή τη στιγμή. Και έτσι όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε στο “μεγάλο consolidation” με την αγορά να σέρνεται για εβδομάδες – μήνες, κινούμενη σε ένα σχετικά στενό εύρος τιμών και με το τζίρο να είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Η σημασία των 660 – 662 μονάδων…

Και σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ένα πρόσφατο σχόλιο μας για τη σημασία των 600 - 662 μονάδων, με μια διαφορετική προσέγγιση τεχνικής ανάλυσης.

Για την ακρίβεια, με τη μεθοδολογία των Fibonacci και με επίπεδα αναφοράς τα υψηλά του Μαρτίου του 2014 (περίπου 1.370 μονάδες) και τα χαμηλά πριν από ένα χρόνο (Φεβρουάριος 2016, 430 μονάδες), τα επίπεδα των 660 – 662 μονάδων είναι μια εξαιρετικά σημαντική μακροπρόθεσμη αντίσταση – για την ακρίβεια η πρώτη μακροπρόθεσμη τάση στο συνολικό trend.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι διαδοχικές αποτυχημένες προσπάθειες (είχαν προσεγγιστεί και πρόσφατα) διάσπασης των 655 - 660 μονάδων θα δημιουργούσε ανησυχία, με πιθανότητες η αγορά σταδιακά να κινηθεί εκ νέου μέχρι τα επίπεδα των 590  - 600 μονάδων, τα οποία σχεδόν δοκιμάστηκαν προσφάτως. Και επιπλέον μια δεύτερη αποτυχία διάσπασης αυτών των αντιστάσεων θα μπορούμε να χαρακτηριστεί σε ένα βαθμό ως “double top”, με ανησυχία μήπως την επόμενη φορά ο ΓΔ όχι μόνο προσεγγίσει τις 590 – 600 μονάδες, αλλά και τις χάσει (το χειρότερο σενάριο που μπορούμε να φανταστούμε αυτή τη στιγμή).

Από την άλλη βέβαια πλευρά και πάντα με βάση την εν λόγω προσέγγιση τεχνικής ανάλυσης, οριστική διάσπαση των 660 – 662 μονάδων θα μπορούσε να βάλει την αγορά σε ένα νέο ανοδικό trend, με επόμενο μακροπρόθεσμο στόχο τα επίπεδα των 800 – 810 μονάδων!!! με την μέσο – μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς να βελτιώνεται ακόμη περισσότερο.  Φυσικά για μια τέτοια κίνηση χρειάζονται θετικές ειδήσεις από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....