Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τραπεζικός Δείκτης: Δύσκολα δε θα βρεθεί στις 610 – 620 μονάδες. Το ερώτημα είναι τι θα κάνει μετά από εκεί;

00:01 - 16/11/17

 

 

Αποτυχημένη προσπάθεια για μια ισχυρή αντίδραση είχαμε χθες για τις τραπεζικές μετοχές, ισχυρή αντίδραση που απαιτείται άμεσα για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

 

Και ποιά είναι τα χειρότερα σε αυτή τη φάση; Ο τραπεζικός δείκτης να υποχωρήσει μέχρι τις ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 610 – 620 μονάδων (κλείσιμο χθες στις 667,84 μονάδες, +0,21%, χαμηλό ημέρας οι 650, 69 μονάδες). Και η αλήθεια είναι ότι αν και βραχυπρόθεσμα μπορεί και κυρίως ευχόμαστε να υπάρξει μια ισχυρή αντίδραση, με τις ενδείξεις που υπάρχουν φαίνεται δύσκολο ότι τα προβλήματα των τελευταίων εβδομάδων δε θα συνεχιστούν και ότι οι τράπεζες δε θα υποχωρήσουν τουλάχιστον στις στηρίξεις στις 610 – 620 μονάδες (τραπεζικός δείκτης).

 

Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε αυτά τα επίπεδα η πτώση θα ολοκληρωθεί. Και αυτό γιατί απώλεια τους μαζί με απώλεια των στηρίξεων στις 570 – 575 μονάδων θα μπορούσε να οδηγήσει τον τραπεζικό δείκτη σε νέα ιστορικά χαμηλά, αισθητά χαμηλότερα των 400 μονάδων!!!! Τώρα για να αρχίσουμε να μιλάμε για βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας, το πρώτο που απαιτείται είναι μια ισχυρή αντίδραση της τάξης περίπου 10% και μια πρώτη επιστροφή υψηλότερα των 740 – 745 μονάδων (οι πρώτες πολύ ισχυρές αντιστάσεις του τραπεζικού δείκτη).

 

Αποδόσεις των τραπεζικών μετοχών

 

Και σε αυτό το σημείο ας ρίξουμε και μια ματιά στις αποδόσεις των τραπεζών από 01/01, με την απόδοση του ΓΔ από 01/01 να είναι +11,68% και τον τραπεζικό δείκτη να βρίσκεται πλέον στο -20,30%.

 

Σημειώνεται πως η εικόνα δύο ταχυτήτων μεταξύ των τραπεζών που έχουμε δει όλη τη χρονιά συνεχίζεται, με την Τράπεζα Πειραιώς να καταγράφει μεγάλες απώλειες, όπως και η μετοχή της Alpha Bank. Παρά τη μεγάλη πτώση από τα υψηλά τους στα μέσα του καλοκαιριού, από τις αρχές του χρόνου πολύ καλύτερη σε σχέση με τις άλλες δύο είναι η εικόνα της ETE αλλά και της Eurobank.

 

Να σημειωθεί και κάτι άλλο. Ότι πλέον καμία τραπεζική μετοχή δε βρίσκεται σε θετικό πρόσημο.

 

Ειδικότερα, οι αποδόσεις των τραπεζών από 01/01 είναι οι ακόλουθες:

 

Τράπεζα Πειραιώς: -47,85%

Alpha Bank: -22,10%

Eurobank: -10,85%

ΕΤΕ: -2,42%

 

Τραπεζικός Δεκτης

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....