Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 01/03/18

 

 

Εξαιρετικά θετική είδηση

Όπως πάντως και αν το δει κανείς, θεωρούμε ότι η χθεσινή ημέρα είχε μια αρκετά θετική είδηση. Αναφερόμαστε στην περαιτέρω άρση των capital controls, με τη χθεσινή ημέρα να είναι ένα σημαντικό βήμα για την πλήρη άρση των capital controls, τα οποία δυστυχώς βασανίζουν τις ζωές μας από το εφιαλτικό για τη χώρα και την ελληνική οικονομία πρώτο εξάμηνο του 2015. Και δεν αναφερόμαστε στην αύξηση του ορίου αναλήψεων στα 2.300 ευρώ, αλλά στην απελευθέρωση του ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών (επιτέλους θα λέγαμε). Mια απόφαση την οποία προσωπικά χαρακτηρίζουμε ως το μεγάλο βήμα για την πλήρη άρση των capital controls. Αν το σκεφτεί κανείς, θα δει ότι ουσιαστικά κάποιος καταθέτης έχει τη δυνατότητα μέσα σε μόλις μερικούς μήνες να βγάλει από το σύστημα πραγματικά πολύ μεγάλα ποσά (138.000 ευρώ το χρόνο, 11.500 το μήνα, αν έχει τραπεζικό λογαριασμό σε 5 τράπεζες).

 
 
 

Ανασχηματισμός - Κουβέλης

Και φυσικά δε μπορούμε να μην κάνουμε ένα σχόλιο για το χθεσινό «φοβερό» ανασχηματισμό. Όχι φυσικά ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό, αλλά ομολογουμένως την επιστροφή του Φ. Κουβέλη στην κυβέρνηση δεν την περιμέναμε. Και κάπως έτσι ο κ. Κουβέλης γίνεται ένα από τα ελάχιστα πρόσωπα τα οποία έχουνε συμμετάσχει σε περισσότερες από μια μνημονιακές κυβερνήσεις.

Και μένουμε στον κ. Κουβέλη, αφού όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, θεωρούμε πως με τη στάση του έχει ιστορική – ευθύνη για τις πολιτικές περιπέτειες της Ελλάδας τα χρόνια των μνημονίων. Αφενός λόγω του «ύποπτου» τρόπου (έχουν ακουστεί πάρα πολλά) με τον οποίο αποχώρησε από την μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜ.ΑΡ. Αφετέρου και κυρίως, γιατί ο κ. Κουβέλης αρνήθηκε να αποδεχθεί την πρόταση να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα τέλη του 2014 και η χώρα οδηγήθηκε σε μια πολιτική κρίση και στο εφιαλτικό πρώτο εξάμηνο του 2015, το οποίο κορυφώθηκε με τα capital controls. Αν ο κ. Κουβέλης δεν είχε αποχωρήσει από την κυβέρνηση και κυρίως αν είχε αποδεχθεί τη θέση του πρόεδρου της Δημοκρατίας (και είχε καθυστερήσει η πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά), σήμερα τα πράγματα στη χώρα θα ήταν πολύ καλύτερα. Μπορεί σε κάποιους αυτό να ακούγεται κάπως υπερβολικό, ωστόσο έτσι απλά είναι τα πράγματα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτός ο ανασχηματισμός είχε κάτι από αυτό που λέμε. Αντί αυτή η χώρα να πηγαίνει καλύτερα, πηγαίνει προς τα πίσω ("επίσημα" ήταν ένας ανασχηματισμός με μοναδικό κριτήριο να μην υπάρξει η παραμικρή αναστάτωση στο εσωτερικό της κυβέρνησης Σύριζα - ΑΝ.ΕΛ).

Και για να μην ξεχνιόμαστε, θυμίζουμε και ένα παλαιότερο twit του κ. Κουβέλη. Το σχόλια δικά σας.

 
 
 

 

Ακριβώς έτσι είναι

Και με αφορμή την υπόθεση της επιδότησης ενοικίου των βουλευτών του Συρίζα, θα λέγαμε πως το παρακάτω σκίτσο του Αρκά είναι ότι καλύτερο έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό. Λέει τεράστιες αλήθειες για τη λογική που έχουμε σε αυτή τη χώρα.  Και  μυαλό δε βάζουμε θα προσθέταμε.

 
 
 

Αντικειμενικές

Και σε ένα σύντομο σχόλιο και από την τελευταία ειδησεογραφία, ας κρατήσουμε αυτό το οποίο έλεγε χθες ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος ότι «το πιο δύσκολο τεχνικό θέμα, από τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης του προγράμματος, είναι η θέσπιση των νέων αντικειμενικών αξιών». Οι αρμόδιοι υπουργοί και οι εκπρόσωποι των δανειστών ανταλλάσσουν απόψεις, για το πώς θα προχωρήσει πιο γρήγορα αυτό το ζήτημα, δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, έπειτα από τη συνάντηση με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Σταύρος Κοντονής έδωσε στοιχεία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς- μία από τις δύο εκκρεμότητες για να κλείσει και τυπικά η τρίτη αξιολόγηση. «Πάμε πολύ καλύτερα στο γεωγραφικό κριτήριο», ανέφερε ο ανώτατος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ.

 
 
 

Η απλή αναλογική

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» … Με τον ανασχηματισμό έρχεται και η απλή αναλογική για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είτε παραμείνει στη θέση του στο υπουργείο Εσωτερικών είτε όχι ο Π. Σκουρλέτης, η εντολή από το Μαξίμου έχει ήδη δοθεί και μέσα στον Μάρτιο (και προπαντός πριν από το Πάσχα) θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η απλή αναλογική για τις εκλογές δημάρχων, περιφερειαρχών και δημοτικών/περιφερειακών συμβούλων. Πρόκειται για να νομοθέτημα στο οποίο η κυβέρνηση θα δώσει όλη την προσοχή της με προσπάθεια να ψηφιστεί με την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή, ώστε να ισχύσει η απλή αναλογική από τις προσεχείς εκλογές. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτό που έως τώρα προκρίνει ο κ. Τσίπρας είναι οι εθνικές εκλογές να γίνουν μαζί με τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....