Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 01/08/18

 

Έξοδος στις αγορές: Προσπαθούν να βρουν θετικές ειδήσεις

Ξεκινώντας με το τελευταίο ρεπορτάζ, στην σκιά των όσων τραγικών συνέβησαν και με την κυβέρνηση να προσπαθεί να μετριάσει όσο το δυνατόν τις αντιδράσεις που υπάρχουν από την αχαρακτήριστη στάση της καθ΄ όλη τη διάρκεια της τελευταίας κρίσης των πυρκαγιών. Το Μέγαρο Μαξίμου αναζητεί μια σειρά θετικών ειδήσεων, για να μετριάσει τις κοινωνικές αντιδράσεις. Και σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην αναζήτηση αυτή, υψηλά στη λίστα εμφανίζεται μια νέα έξοδος της χώρας στις αγορές, σε συνδυασμό με το επερχόμενο τέλος του τρέχοντος προγράμματος προς τα τέλη Αυγούστου. Και με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, αλλά και όπως όλα δείχνουν, εφόσον οι συνθήκες στην αγορά το επιτρέπουν (το πιθανότερο), η κυβέρνηση επισπεύδει μια νέα έξοδο στις αγορές μέσα στον Αύγουστο.

 
 
 

ΔΝΤ

Να κάνουμε και ένα σχόλιο για την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ. Θα λέγαμε πως αυτή ήταν σχεδόν ακριβώς στα όρια των όσων αναμέναμε και είχαμε γράψει. Θετικά σε γενικές γραμμές σχόλια για το βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο προφίλ χρέους. Μεγάλες επιφυλάξεις για το χρέος μακροπρόθεσμα, κυρίως λόγω της αβεβαιότητας επίτευξης υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και της συνέχισης από τη χώρας μας των μεταρρυθμίσεων.

 
 
 

Μαθαίνω στου κασίδη το κεφάλι

Και πάμε τώρα σε αυτήν την απίστευτη κυβέρνηση. Χθες λοιπόν είχαμε μια από τις «ενδιαφέρουσες» δηλώσεις της χρονιάς. Ίσως και των τελευταίων 3 ετών που είναι κυβέρνηση ο Σύριζα. Αυτή ήλθε από τον κ. Βερναδάκη ο οποίος είπε το απίστευτο για τον πρωθυπουργό της χώρας:

“Μην χτυπάτε τον Τσίπρα, είναι μόνο 44 ετών”.

Και επειδή λοιπόν ο κ. Τσίπρας είναι μόνο 44 ετών, δεν πειράζει ας καταστρέψει τη χώρα …. προσθέτουμε εμείς. Κάπως έτσι, ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Βαρουφάκη τίναξαν τις ελληνικές τράπεζες και την ελληνική οικονομία το πρώτο εξάμηνο του 2015. Τότε θα μας πείτε ήταν μόνο 41 ετών. Ήταν ακόμη μικρότερος, άρα δεν πειράζει. Απόλυτα δικαιολογημένα έγινε ότι έγινε και έφθασε μια χώρα κράτους μέλους της ευρωζώνης να έχει πολίτες στις ουρές των τραπεζών!!

Συμπέρασμα. Μέχρι ο Τσίπρας να γίνει 55 με 60 ετών, η Ελλάδα μπορεί και να μην υπάρχει. Γιατί μόνο παίζοντας μαθαίνει κανείς. Ή όπως λέει μια άλλη παροιμία. «Μαθαίνω στου κασίδη το κεφάλι».

ΥΓ: Και όπως εύστοχα έγραψαν σε σχόλια τους οι χρήστες στο Twitter. Φανταστείτε να έλεγαν κάτι αντίστοιχο συνεργάτες του Μακρόν που είναι μόνο 41 ετών ....

 
 
 

Οικονομία

Επιστρέφοντας στα της οικονομίας, ας κρατήσουμε πως με βάση τα τελευταία στοιχεία, μειωμένα κατά 400-500 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2017 αναμένεται να είναι τα έσοδα που θα εισρεύσουν φέτος στα κρατικά ταμεία από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί για την ώρα οι φόροι που έχουν βεβαιωθεί μείον τις επιστροφές τους ανέρχονται σε 2,8δις ευρώ, ενώ πέρυσι είχαν βεβαιωθεί 3,5δις ευρώ.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, το ποσό των 2,8δις ευρώ μπορεί να ανέλθει, στην ιδανική περίπτωση, τα 3,1δις ευρώ, καθώς υπολείπονται τα στοιχεία περίπου 150.000 φορολογικών δηλώσεων, παραμένοντας και πάλι κάτω από τα περυσινά επίπεδα. Και σύμφωνα πάντα με το τελευταίο ρεπορτάζ, ι βασικός λόγος είναι πως τα εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών έχουν μειωθεί μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών από τα εισοδήματά τους που μειώνει το φορολογητέο εισόδημα.

 
 
 

Στα... κλεφτά η επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) μία ολόκληρη εβδομάδα μετά την έναρξη της φονικής πυρκαγιάς αλλά και μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες για την κυβέρνηση με τις οποίες επιβεβαιώνεται ότι γνώριζαν πως υπήρχαν νεκροί όταν έγινε η σύσκεψη του Συντονιστικού το βράδυ της Δευτέρας πήρε την («τολμηρή» κατά πολλούς) απόφαση να βρεθεί... μυστικά στις πληγείσες περιοχές. 

*** 

Ηταν μια επίσκεψη που διοργανώθηκε και εκτελέστηκε αποκλειστικά από τον κ. Τσίπρα (και από τους λεγόμενους επικοινωνιολόγους του) υπό άκρα μυστικότητα προκειμένου να μην κινητοποιηθούν όσοι κάτοικοι έχουν παραμείνει στην περιοχή προσπαθώντας να σώσουν ό,τι απέμεινε από τα σπίτια τους. Και κυρίως διοργανώθηκε με αυτόν τον μυστικό τρόπο (που δεν ταιριάζει σε Πρωθυπουργό, και μάλιστα αριστερό) ώστε να μην επαναληφθούν οι σκηνές με τη λαϊκή οργή του κόσμου που δέχθηκε ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος. Πήρε λοιπόν μαζί του ένα τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ, χωρίς όμως να συνοδεύεται από δημοσιογράφο, και πήγε πολύ πρωί στις καμένες περιοχές, την ώρα που δεν κυκλοφορούσε ο κόσμος. Είναι, αυτό της ΕΡΤ, το μοναδικό τηλεοπτικό συνεργείο που εμπιστεύεται ο κ. Τσίπρας (με τη βοήθεια του οποίου μαγνητοσκοπεί τα διαγγέλματά του και τα περίφημα βιντεάκια του Πρωθυπουργού με τον γενικό τίτλο «ήταν δίκαιο, έγινε πράξη» στα οποία δίνει εικόνα η Ζωή Χαλιδιά). Πάμε όμως πίσω στην «κλεφτή» επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Μάτι.

***

Εχοντας στο πλευρό του τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ρωτούσε να μάθει από τους συντονιστές που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή λεπτομέρειες σχετικά με τα σημεία διαφυγής που υπήρχαν προς τη θάλασσα ενώ ζήτησε να παραμείνει υψηλό το φρόνημα όσων παραμένουν στο σημείο για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....