Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 01/10/18

 

Επικίνδυνο (αν δεν υπάρχει συνεννόηση)

Ξεκινώντας με το τελευταίο ρεπορτάζ, όπως δήλωναν κυβερνητικά στελέχη το πιθανότερο είναι πως δε θα περιληφθεί η μείωση των συντάξεων από 1.1.2019 στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατατίθεται σήμερα. Και σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς τη σχετική συνεννόηση με τους θεσμούς.

Στην κυβέρνηση επικρατεί έντονος προβληματισμός για την πορεία των συζητήσεων με τους θεσμούς για το θέμα των συντάξεων, καθώς – σε αντίθεση με όσα αφήνει να διαρρεύσουν - οι συζητήσεις ούτε προχωρημένες είναι, ούτε σε καλό κλίμα διεξάγονται (σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ).

Τώρα, εμείς με αφορμή τα σενάρια να μην περιληφθεί η μείωση των συντάξεων από 1.1.2019 στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού, μόνο ένα πράγμα μπορούμε να πούμε. Προσοχή λίγο και σοβαρότητα. Γιατί όπως άπειρες φορές έχουμε γράψει, δεν κρύβουμε την ανησυχία μας πως προεκλογικά, ήμαστε ικανοί ως χώρα να τινάξουμε την «μπάνκα» στον αέρα.

 
 
 

Εικόνες από το μέλλον

Και θέλετε να σας αποδείξουμε γιατί είμαστε ανήσυχοι. Αξίζει κανείς το δημοσίευμα της El Pais, 15-16 περίπου χρόνια μετά το ξέσπασμα της αρχικής κρίσης, με τίτλο: «Η Αργεντινή πιάνει πάλι πάτο». Και δεν κρύβουμε την ανησυχία μας ότι με την ανοησία που μας βαράει ως χώρα. Σε 15 – 16 χρόνια, δηλαδή το έτος 2026 !!!! θα βλέπουμε παρόμοια δημοσιεύματα για τη χώρα μας. Γιατί απλά συνεχίζουμε να μην βάζουμε μυαλό σε αυτή τη χώρα. Και όσο δε βάζουμε μυαλό, ναι μεν θα έχουμε κάποιες αναλαμπές ως οικονομία. Ωστόσο επί της ουσίας θα παραμένουμε στην εντατική και κατά καιρούς θα αντιμετωπίζουμε, άλλοτε μικρότερες και άλλοτε μεγαλύτερες, κρίσεις.

 
 
 

Σαφές το μήνυμα

Και σε σχέση με τα παραπάνω, νομίζουμε πως σαφές είναι το μήνυμα που έστειλε η Moody’s στη χώρα μας, λέγοντας σε ανάλυση της πως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος η Ελλάδα να κινδυνεύσει με υποβάθμιση, εφόσον αρχίσει η αθέτηση των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει ως χώρα (με αφορμή τη συζήτηση για τις περικοπές στις συντάξεις). Και όπως γράψαμε και παραπάνω, η κυβέρνηση θα πρέπει (ειδικά προεκλογικά) να είναι απίστευτα προσεκτική, αφού ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει σε αναζωπύρωση της κρίσης. Και δεν κρύβουμε πως πολύ φοβόμαστε πως θα συμβεί αυτό, με την κυβέρνηση στο δρόμο προς τις εκλογές σχεδόν να αδιαφορεί για το τι θα παραδώσει στην επόμενη κυβέρνηση!!!

 
 
 

Απαράδεκτοι…..

Τώρα στο απίστευτο, παγκοσμίων, διαστάσεων σκάνδαλο της Folli – Follie. Με πολύ ενδιαφέρον διαβάσαμε τη συνέντευξη του κ. Κουτσολιούτσου, ο οποίος δήλωσε πλήρη άγνοια για τις χαοτικές διαφορές που αποκάλυψε η έκθεση της Alvarez & Marsal στα οικονομικά στοιχεία του ομίλου στην Ασία, λέγοντας πως υπεύθυνο είναι ο πατέρας του.

Λίγο λοιπόν έλλειψε ο κ. Κουτσολιούτσος να ρίξει την ευθύνη στους χιλιάδες των μικρομετόχων και επενδυτών, κατηγορώντας τους πως έχουν την ευθύνη για το σκάνδαλο. Περιμένει τώρα ο κ. Κουτσολιούτσος να πιστέψουμε πως δεν είναι ιδέα για το τι γίνεται στην εταιρεία του, με την οικογένεια Κουτσολιούτσων, από την αρχή της ιστορίας, να έχουν επιδείξει μια απαράδεκτη στάση.

 
 
 

Σωστό και αυτό

Ενδιαφέρουσα ήταν η δήλωση την οποία έκανε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επιρρίπτοντας βαριές ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς των ελεγκτικών αρχών στην υπόθεση της Folli Follie. Και όπως είπε, αντί η κυβέρνηση να λάβει μέτρα, επιβράβευσε τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας διορίζοντάς τον στο Υπερταμείο!!!!

Και δυστυχώς αυτή η παρατήρηση του ήταν εξαιρετικά εύστοχη.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....