Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 01/12/17

 

 

Με τέτοια μέτρα αυξάνονται οι πιθανότητες για εκλογές το Σεπτέμβριο του 2018….

 

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, οι οποίες ουσιαστικά επιβεβαιώνονται από την ίδια την κυβέρνηση, νωρίτερα για τις αρχές του 2019 έρχεται το μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου. Και μάλιστα όπως μαθαίνουμε αυτό δε θα είναι το μοναδικό μέτρο που θα έλθει νωρίτερα και τις αρχές του 2019. Και αν κανείς τα βάλει κάτω θα δει ότι αυτή η εξέλιξη αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες η κυβέρνηση και ο Α. Τσίπρας να πάει σε πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2018 ή το αργότερο στο τέλος του 2018 (για να συμπέσει μαζί και με το κοινωνικό μέρισμα του 2018, αν βέβαια μπορεί να υπάρχει τέτοιο λόγω και του πολύ πιο δύσκολου στόχου για το πλεόνασμα – μάλιστα ο Σύριζα θα λέει – εμείς σας δώσαμε κοινωνικό μέρισμα, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ όχι).

 

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πουλήσει μετά το καλοκαίρι το τέλος του μνημονίου (λέμε τώρα). Πιθανόν μια ρύθμιση του ελληνικού χρέους την οποία θα έχει πάρει η Ελλάδα το καλοκαίρι του 2018 (αν και προσωπικά κρατάμε επιφυλάξεις για αυτό) και θέλοντας να προλάβει τις εξελίξεις (δηλαδή τα νέα μέτρα στις αρχές του 2019), ο Α. Τσίπρας το φθινόπωρο του 2018 θα πάει σε εκλογές, τις οποίες και φυσικά θα χάσει, αν και πιθανόν με αισθητά μικρότερη διαφορά από το να πάει σε εκλογές το 2019, έχοντας αποτύχει να δώσει κοινωνικό μέρισμα και έχοντας αναγκαστεί στις αρχές του 2019 να πάρει και άλλα μέτρα.   

 
 
 

 

Θα επαναλάβουμε την ανησυχία μας

 

Επαναλαμβάνουμε πάντως για ακόμη μια φορά την ανησυχία μας. Μην έχοντας την παραμικρή εμπιστοσύνη τον Σύριζα και τον Α. Τσίπρα, ανησυχούμε για το τι θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα τους μήνες πριν τις εκλογές (για παράδειγμα μαζικούς διορισμούς κτλ). Η αλήθεια είναι ότι πολλά μπορούν να δυο τα μάτια μας, μέχρι και την πλήρη εκτροπή του προγράμματος, με την επόμενη κυβέρνηση να παραλαμβάνει μια πολύ δύσκολη κατάσταση, πιθανόν και με ανάγκη υπογραφής νέου μνημονίου.

 

Βέβαια υπάρχει μια μικρή δικλίδα ασφαλείας. Ότι αν θέλει η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές το Σεπτέμβριο έχοντας κλείσει τη συμφωνία και έχοντας πάρει το πράσινο φως από τους δανειστές για κάποια μορφή ρύθμισης του χρέους ….. Όχι μόνο δε θα έχει κάνει παρατράγουδα, αλλά και θα έχει φροντίσει να έχει πάρει ότι περισσότερο από τους ξένους, έχοντας ακολουθήσει τις οδηγίες τους.

 

Σε κάθε περίπτωση για τίποτα δε μπορεί να είναι κανείς σίγουρος, με όλα να δείχνουν ότι το 2018 θα είναι μια ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά. Ειλικρινά θα θέλαμε να δούμε πότε επιτέλους θα ηρεμήσουμε σε αυτή τη χώρα και θα πούμε ότι έχουμε πραγματικά επιστρέψει στην ομαλότητα.   

 
 
 

 

Το καλύτερο ανέκδοτο

 

Σύμφωνα με το τελευταία ρεπορτάζ, προθεσμία επτά μηνών έχει η κυβέρνηση προκειμένου να αποκομματικοποιήσει το Δημόσιο. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, εργαλείο για την αποκομματικοποίηση των όρων επιλογής στελεχών στη δημόσια διοίκηση είναι οι προκηρύξεις επιτελικών θέσεων μέσω ΑΣΕΠ και όχι η επιλογή τους από το εκάστοτε κυβερνών κόμμα, μαζί και το ΣΥΡΙΖΑ.

 

 Ο νέος τρόπος επιλογής στελεχών στο Δημόσιο έχει θεσπισθεί από τη σημερινή κυβέρνηση  από το Φεβρουάριο του 2016 (νόμος 4369/2016)  και πρέπει πλέον χωρίς άλλη καθυστέρηση να εφαρμοστεί  μέχρι τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.

 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα όσα σημειώνονται παραπάνω είναι μια ομολογουμένως εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Είναι μια εξέλιξη στην προσπάθεια η χώρα μας να γίνει πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα και επιτέλους να εφαρμοστούν στο ελληνικό δημόσιο όσο ισχύουν στις προοδευμένες χώρες της Ευρώπης εδώ και αρκετά χρόνια. Και θα λέγαμε ότι για κάποια τέτοια μέτρα θα πρέπει να ήμασταν χαρούμενοι που υπάρχει η εποπτεία των ξένων. Υπάρχει το μνημόνιο αν το θέλετε.

 

Προσωπικά όμως δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι σε αυτή τη χώρα θα καταφέρουμε να αποκομματικοποιήσουμε το δημόσιο. Πιστεύουμε πως για ακόμη μια φορά κοροϊδεύουμε τους ξένους και στην ουσία τους ίδιους τους εαυτούς μας. Τους κοροϊδεύουμε, όπως τους κοροϊδεύουμε με τα κλειστά επαγγέλματα, τα οποία όλο ανοίγουν από την αρχή της κρίσης και όλο κλειστά είναι. Το ίδιο θα γίνει και με το δημόσιο. Δήθεν θα πάρουμε μια σειρά μέτρων να αποκομματικοποιήσουμε το δημόσιο, αλλά επί της ουσίας δε θα αλλάξει τίποτα. Ότι δηλαδή γίνεται εδώ και δεκαετίες. Και μόλις μας αφήσουν λίγο χαλαρά οι δανειστές, αμέσως θα κάνουμε τα ίδια και πιθανόν χειρότερα την επόμενη φορά, γιατί ανάμεσα σε άλλα έχει πέσει και πείνα.

 
 
 

 

Και ο Ρουβίκωνας αλωνίζει ….

 

Και την ώρα που στη χώρα συμβαίνουν πολλά και περίεργα (όπως πάντοτε στην Ελλάδα), ο Ρουβίκωνας συνεχίζει να αλωνίζει. Χθες λοιπόν ήταν σειρά της «ομάδας των επαναστατών» να μπουν (στις 12:00 το μεσημέρι) στα κεντρικά της ΔΕΗ επί τις οδού Αριστείδου.

 

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ομάδα σε κείμενο που ανήρτησε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου «Το ρεύμα, όπως και το νερό, δεν είναι εμπόρευμα. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δε θα έπρεπε να το στερείται κανένα νοικοκυριό.»

 

Είναι περιττό να σας πούμε ότι μόνο στη μοναδική περίπτωση της Ελλάδας θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μόνο στη χώρα μας, θα μπορούσε μια αναρχική ομάδα να μπαίνει, να σπάει κτλ …. Χωρίς να συλλαμβάνεται κανείς.

 
 
 

 

Περι­μένοντας τον Ερντογάν

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …  Λέω, δεν μπορεί, αφού τόσοι και τόσοι ανακοίνωσαν ότι «κλείδωσε» η ημερομηνία της επίσκεψης του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτογραφία) στην Αθήνα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, η Προεδρία της Δημοκρατίας (που τον προσκάλεσε) σίγουρα θα έχει ετοιμάσει το επίσημο πρόγραμμα. Ξέρετε εσείς, αυτό με το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, με τους καλεσμένους (που θα έχει ενδιαφέρον ποιοι θα είναι), εάν ο κ. Ερντογάν έρθει μόνος του ή με τη σύζυγό του, εάν θα πάει στην Ακρόπολη ή στο Μουσείο της Ακρόπολης, τι δώρο θα του κάνουν, εάν θα καλέσουν στο Προεδρικό Μέγαρο το Λύκειο Ελληνίδων (όπως έκαναν τελευταίως με τους Ομπάμα και Μακρόν) και κυρίως αν θα πάει ή όχι τη Θράκη (που τόσο πολύ το θέλει). Ετσι απευθύνθηκα στην Προεδρία της Δημοκρατίας να μάθω τι θα γίνει με τον κ. Ερντογάν στην Αθήνα, αλλά η απάντηση που έλαβα με έβαλε σε υποψίες...

nnn 

Μου είπαν λοιπόν (από τα πιο επίσημα χείλη) ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος δεν έχει αποστείλει (έως την Τετάρτη το βράδυ) την επίσημη πρόσκληση προς τον τούρκο πρόεδρο για να επισκεφθεί τη χώρα. Και χωρίς να προσκληθεί επισήμως δεν έρχεται. Είναι, βλέπετε, και αυτά τα πρωτόκολλα που υπάρχουν, που πρέπει να τηρούνται. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται να έρθει, τη στιγμή μάλιστα που τόσο στην Αγκυρα (βλέπε δηλώσεις τούρκου πρωθυπουργού) όσο και στην Αθήνα (βλέπε δηλώσεις Νίκου Τόσκα) έχουν... φιξάρει και τις ημερομηνίες. Αλλά όμως γιατί ο Πρ. Παυλόπουλος δεν αποστέλλει ακόμα την επίσημη πρόσκληση, ώστε να τελειώσει το όλο ζήτημα και να αρχίσουν να κάνουν το πρόγραμμα της επισκέψεως;

nnn

Η απάντηση που μου δόθηκε (πάλι από επίσημα χείλη) είναι ότι δεν έχουν ακόμα επιλυθεί όλες οι εκκρεμότητες της επίσκεψης και για αυτές εργάζεται πυρετωδώς ο διπλωματικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, πρέσβης Καλπαδάκης με τον αντίστοιχό του στην τουρκική Προεδρία της Δημοκρατίας. Και ποιες είναι αυτές οι εκκρεμότητες; ρώτησα με ενδιαφέρον. Δεν είπαν, παρά μόνον ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα πάει ή όχι στη Θράκη και τι είδους θέματα θα μπουν στην ατζέντα των συζητήσεων ανάμεσα στον τούρκο πρόεδρο και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....