Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 02/03/18

 

 

Ενδιαφέρουσα άποψη

 

Θα ξεκινήσουνε με μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα άποψη την οποία είπε χθες η Moodys, διαμέσου στελέχους της. Αναφορές οι οποίες γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέρουσες αν σκεφτεί κανείς ότι είμαστε σε μια εποχή όπου η συζήτηση για την «προληπτική γραμμή» προκαλεί μεγάλες εντάσεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά στις σχέσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Ειδικότερα και «καθαρή έξοδος» και προληπτική γραμμή… Μια άλλη διάσταση έδωσε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s σχετικά με την επόμενη ημέρα του προγράμματος. Ειδικότερα, μιλώντας αποκλειστικά στη Ναυτεμπορική ο επικεφαλής του Moody’s για την Ευρώπη Colin Ellis διευκρινίζει τον τρόπο με τον οποίο ο οίκος προσέγγισε τον όρο «καθαρή έξοδο» στην τελευταία του αξιολόγηση για την Ελλάδα: «Μια προληπτική πιστωτική γραμμή δεν σημαίνει ότι το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας δεν θα έχει εφαρμοστεί με επιτυχία. Άλλωστε, υπάρχουν σαφή ζητήματα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα που θα πάρει καιρό για να αντιμετωπιστούν».

Και για ακόμη μια φορά, εμείς θα σχολιάσουμε πως υπάρχει ανάγκη η κυβέρνηση να ακούσει τις φωνές πλήθους αναλυτών και οικονομολόγων του εξωτερικού, οι οποίοι επί της ουσίας μιλάμε για την ανάγκη η χώρα να έχει την επομένη της λήξης του τρέχοντος προγράμματος, το μαξιλαράκι της προληπτικής γραμμής.

Για την ιστορία, η  Moody’s κινήθηκε σαφώς στη λογική της αποδραματοποίησης μιας ενδεχόμενης πιστοληπτικής γραμμής για την Ελλάδα μετά τον Αύγουστο 2018 και πάνω σε αυτήν τη βάση διατυπώνει με αστερίσκους θετικές εκτιμήσεις για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η προδιαγραφή που έθεσε ο υψηλόβαθμος παράγοντας του οίκου για μια νέα αναβάθμιση της Ελλάδας: «Εάν εκτελεστούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις πέρα από το πρόγραμμα προσαρμογής οι οποίες, με τη σειρά τους, θα οδηγήσουν σε διατηρήσιμη ισχυρότερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη και σε μια ταχύτερη πτώση του δείκτη δημόσιου χρέους».

Ο ίδιος διασκεδάζει τυχόν ανησυχίες για την επίτευξη των οικονομικών στόχων από ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, δεδομένου ότι «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερή και υψηλή στήριξη στα κόμματα που τάσσονται υπέρ της συνέχισης της συμμετοχής στη ζώνη του ευρώ».

 
 
 

 

 

Από τους πιο εκνευριστικούς του Σύριζα

Με αφορμή και το χθεσινό μίνι – ανασχηματισμό και ακούγοντας τις τελευταίες του δηλώσεις, θα σας πούμε ποιό στέλεχος της κυβέρνησης Σύριζα – ΑΝ.ΕΛ μας εκνευρίζει περισσότερο. Ο κ. Κουρουμπλής. Γιατί αυτό; Γιατί είναι κάτι περισσότερο από εκνευριστικό να ακούει κανείς τον κ. Κουτρουμπλή, έναν καθαρό «ΠΑΣΟΚΟ» των προηγούμενων δεκαετιών, να μιλάει ως ο καινούργιος πολιτικός και το νέο αίμα στη βουλή. Για όλα υπάρχει ένα όριο, αν και όπως φαίνεται για πολλούς από τους “πατέρες αυτού του έθνους” και πολλά στελέχη της κυβέρνησης, έχει χαθεί κάθε όριο.  

 
 
 

 

Η Νέα Ελλάδα

Όπως φαίνεται όριο δεν υπάρχει και για τον κ. Πολάκη, τουλάχιστον αν ισχύουν τα όσα διαβάσαμε στην εφημερίδα Δημοκρατία. Ειδικότερα, από ιδιοκτήτης συνοικιακού βουλκανιζατέρ αναβαθμίστηκε στη θέση του αντιπροέδρου του νοσοκομείου της Σαντορίνης ο έμπιστος συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, Χαράλαμπος Πανοτόπουλος, μηχανικός μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, με μισθό 3.897 ευρώ τον μήνα ή 46.000 ευρώ τον χρόνο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», ο κ. Πανοτόπουλος, είναι πτυχιούχος του τμήματος Μηχανολογίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Πειραιά. Επίσης ως επαγγελματίας μηχανικός μοτοσικλετών, το 2012, πριν ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, διατηρούσε συνεργείο βουλκανιζατέρ στην Ηλιούπολη. Όταν ο Παύλος Πολάκης αναλαμβάνει την θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015, ο κ. Πανοτόπουλος ως στενός συνεργάτης του, τον ακολουθεί στο πολιτικό του γραφείο. Στις 27 Ιανουαρίου του 2016 και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έναν χρόνο στην κυβέρνηση, με Κοινή Υπουργική απόφαση, καθορίζεται ο μισθός του αντιπροέδρου του νοσοκομείου Θήρας στο ποσό των 3.897.07 ευρώ τον μήνα ή 46.000 ευρώ τον χρόνο.  Στις 9 Ιανουαρίου του 2018, ο στενός συνεργάτης του Παύλου Πολάκη, διορίζεται στην θέση του αντιπροέδρου του νοσοκομείου Σαντορίνης με κοινή υπουργική απόφαση Ξανθού – Πολάκη – Τζακαλώτου, η οποία αναρτάται στη Δια@υγεια. 

Τα σχόλια δικά σας…

 
 
 

 

Σκόπια

Πολλά σχόλια υπήρχαν χθες στα ελληνικά ΜΜΕ, για το γεγονός ότι τα Σκόπια αποκαθήλωσαν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το κεντρικό αεροδρόμιο. Και αναρωτιόμαστε τώρα εμείς.  Ας υποθέσουμε ότι κλείνει το ζήτημα της ονομασίας, αρκετά πιθανό αν και όχι βέβαιο (περίπου 50-50% οι πιθανότητες). Τα Σκόπια με το νέο σύνθετο όνομα που περιλαμβάνει το Μακεδονία μπαίνει στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Και αναρωτιόμαστε τώρα εμείς. Δηλαδή τα Σκόπια σε μερικά χρόνια δε μπορούνε να ξαναβάλουν το άγαλμα στο αεροδρόμιο, στις πλατείες και γενικά όπου άλλου θέλουν. Τι θα τους κάνουμε;  Απλά η τότε ελληνική κυβέρνηση θα στείλει μια έγγραφη διαμαρτυρία (και αν γίνει αυτό). Τι άλλο μπορεί να κάνει η κυβέρνηση; Και μην κοροϊδευόμαστε μάλλον αυτό θα συμβεί. Τα Σκόπια θα κάνουν τώρα κάποιες μικρές υποχωρήσεις, θα πάρουν το σύνθετο όνομα το οποίο στη συνέχεια θα γίνει καθαρή Makedonia. Και όποια σύμβολα αφαιρούνται σήμερα, υπό μια άλλη μελλοντική κυβέρνηση θα επιστρέψουν και πιθανόν ακόμη πιο προκλητικά.  

 
 
 

 

Προτίμησε τον Τσίπρα

Τα παρακάτω έγραψε η στήλη Μικροπολιτικά των Νέων … Πράκτοράς μου στις Βρυξέλλες με πληροφόρησε για μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση που έλαβε χώρα χθες εκεί με θέμα την ενεργειακή αναβάθμιση περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο τρεις επιλεγμένες περιοχές θα χρηματοδοτηθούν από τον ευρωπαϊκό κορβανά προκειμένου σταδιακά να περάσουν από την παραγωγή λιγνίτη στη χρήση πιο φιλικών προς το περιβάλλον μορφών ενέργειας, χωρίς να διαταραχθεί η οικονομική ζωή τους. Εκπρόσωποί τους, λοιπόν, κλήθηκαν να ενημερώσουν τα αρμόδια όργανα για τα ζητήματα που απασχολούν τις περιφέρειές τους και να συζητήσουν τα επόμενα βήματά τους. Ανάμεσα στις τρεις περιοχές που έχουν επιλεγεί είναι και μια ελληνική: η Δυτική Μακεδονία. Στο μίτινγκ ήταν παρών και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επίτροπος Ενέργειας Μάρος Σέφκοβιτς. Οπως και ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο οποίος πήγε, μαθαίνω, προετοιμασμένος μαζί με την ομάδα του. Ο μόνος που δεν έκρινε απαραίτητο να δώσει το «παρών» ήταν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης. Να σας θυμίσω εδώ ότι μιλάμε για τον ίδιο περιφερειάρχη ο οποίος είχε παίξει σε εκείνο το σποτάκι του Μαξίμου που ενημέρωνε το πανελλήνιο για την αναβάθμιση της Δυτικής Μακεδονίας. Η δικαιολογία που δόθηκε εκ μέρους του ήταν, μου είπε η πηγή μου, πως θα συναντούσε τον Αλέξη Τσίπρα. Οχι, μπράβο. Γιατί να τρέχεις στις παγωμένες Βρυξέλλες με μείον οκτώ βαθμούς Κελσίου για να εξασφαλίσεις χρήμα, όταν μπορείς να δεις τον αρχηγό του κόμματος σου; 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....