Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 02/07/18

 

 

Πολύ μας φοβίζει τι ακριβώς έχει συμφωνήσει

 

Θέλουμε να είναι είμαστε ειλικρινείς. Βλέποντας αυτές τις αγκαλιές Τσίπρα με τη Μέρκελ αρχίζουμε να αγχωνόμαστε αναφορικά με τι μπορεί να έχει (μυστικά) συμφωνήσει ο έλληνας πρωθυπουργός με τη γερμανίδα καγκελάριο για το μεταναστευτικό. Και βλέποντας και τις εξαγγελίες για τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά, ο προβληματισμός μας μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.

 

Αυτό όμως που μας ανησυχεί περισσότερο είναι ότι βλέπουμε έναν έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος στην προσπάθεια του να κρατηθεί πολιτικά στη ζωή, δίνει στους ξένους ότι του ζητήσουν. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ξένοι φαίνεται να «λατρεύουν» τον έλληνα πρωθυπουργό.

 

Και για όποιον πιστεύει πως αυτά που γράφουμε περιέχουν εμπάθεια. Παραπέμπουμε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό. Με έναν Α. Τσίπρα ο οποίος επί της αρχής αποδέχονταν ότι του πρότειναν οι ξένοι και ειδικά οι γερμανοί, αποφάσεις οι οποίες αποφεύχθηκαν την τελευταία στιγμή λόγω του βέτο της Ιταλίας. Ασχέτως πάντως των τελικών ανακοινώσεων και με βάση τα όσα γράψαμε παραπάνω, ειλικρινά δεν ξέρουμε τι μπορεί να έχει συμφωνήσει ο έλληνας πρωθυπουργός με την Α. Μέρκελ.  Και αυτός είναι ο λόγος που ανησυχούμε πάρα πολύ.

 
 
 

Ίσως και το πιο σημαντικό

Ας αναφερθούμε τώρα στην τελευταία έκθεση του ΔΝΤ και στην αναφορά η οποία υπάρχει πως η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις. Ο κ. Ντόλμαν αναφέρθηκε στο υψηλό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, την ανάγκη να αρθούν οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων, αλλά και τη γήρανση του πληθυσμού. Και θα σταθούμε σε αυτό το τελευταίο, με γνωστή την ανησυχία μας για τις επιπτώσεις στη χώρα μας και την ελληνική οικονομία από τις δημογραφικές εξελίξεις. Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, ο πληθυσμός θα μειώνεται με ρυθμό 1% ετησίως, κάτι που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την ανάπτυξη και επιβάλλει τη βελτίωση της παραγωγικότητας. Επαναλαμβάνουμε πως μιλάμε για μια ετήσια μείωση του πληθυσμού κατά 1%. Δηλαδή σωρευτικά, το 2038, δηλαδή σε 20 χρόνια, η χώρα θα έχει 20% μικρότερο πληθυσμό. Και σε μια χώρα με τέτοια μείωση πληθυσμού, περιμένει κανείς ως χώρα και ελληνική οικονομία να προκόψουμε;

 
 
 

 

Το γνωστό ανούσιο επικοινωνιακό παιχνίδι

 

Τι πρωί του Σαββάτου δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ. Μια ανούσια ανακοίνωση θα λέγαμε, αφού εδώ και χρόνια βλέπουμε παρόμοιες λίστες, με ονόματα που είναι γνωστά και χρήματα που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ουσιαστικά ανείσπρακτα. Δεν είναι κακό να δίνονται στην δημοσιότητα τέτοιες λίστες. Αλλά επί της ουσίας είναι χωρίς κανένα νόημα.

 
 
 

 

Ο οξυγονοκολλητής πρωθυπουργός

 

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …. Λέω σήμερα να αρχίσω με το παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής, για να δείτε ότι ορισμένοι από αυτούς που καθορίζουν τις τύχες μας δεν είναι καθόλου ευγενείς προς τους ομολόγους τους. Σε μια κρίσιμη συνεδρίαση ανακαλύφθηκε ότι υπάρχουν ευρωπαίοι πρωθυπουργοί πρώην... οξυγονοκολλητές, πυροσβέστες και καθηγητές Νομικής. Ευτυχώς ο δικός μας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είναι μηχανικός, απόφοιτος ΕΜΠ, και δεν χρειάστηκε να πάρει μέρος στη διαμάχη των πρωθυπουργών Ιταλίας και Βουλγαρίας (για το Μεταναστευτικό)...

 

nnn

 

Σύμφωνα, λοιπόν, με την αγγλική εφημερία «The Guardian», κάποια στιγμή οι τόνοι ανέβηκαν πολύ και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Κόντε επικαλέστηκε την ιδιότητα του καθηγητή της Νομικής για να διαμαρτυρηθεί για τον τρόπο εργασίας που ακολουθείται στις Συνόδους Κορυφής. «Είμαι καθηγητής Νομικής» φέρεται να είπε ο ιταλός πρωθυπουργός.

 

nnn

 

«Κι εγώ ήμουν πυροσβέστης, αλλά αυτός δεν είναι σωστός τρόπος διαπραγμάτευσης» ήταν η απάντηση του βούλγαρου πρωθυπουργού, με τον σουηδό ομόλογό τους Λεβέν να προσθέτει ότι ο ίδιος ήταν οξυγονοκολλητής... εκφράζοντας έτσι και αυτός τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο ο Κόντε προσπαθούσε να στηρίξει τα επιχειρήματά του.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....