Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 03/01/17

 

ΔΝΤ

Με αφορμή τα τελευταία ρεπορτάζ για τον πιθανό ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, εμείς θα επαναδιατυπώσουμε την άποψη την οποία έχουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ότι το ΔΝΤ θα μείνει στην παρούσα φάση στο πρόγραμμα με το ρόλο συμβούλου και σε δεύτερη φάση θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα, με το μερίδιο του χρέους του να εξαγοράζεται από τον ESM και το ταμείο αποχωρεί οριστικά από το πρόγραμμα.    

 
 
 

Όλα δείχνουν ότι θα κλείσει η αξιολόγηση…

Και φυσικά ένα είναι το πολύ μεγάλο ερώτημα το οποίο υπάρχει. Πότε αυτή αξιολόγηση θα κλείσει, αν βεβαίως συμβεί αυτό και δε οδηγηθούμε σε μια νέα οικονομική κρίση (όπως πιστεύουν οι περισσότεροι). Φυσικά η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι δύσκολη, αν και προσωπικά συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι είναι προς όφελος όλων των πλευρών να μην υπάρξει αδιέξοδο και να κλείσει η αξιολόγηση προς τα τέλη του Φεβρουαρίου. Ασχέτως όμως της γνωστής μας προσωπικής εκτίμησης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν και υπάρχουν αρκετά αγκάθια και σε κάποιες περιπτώσεις σημαντικά, οι διαπραγματεύσεις, ειδικά μετά και την τελευταία επιστολή Τσακαλώτου, βρίσκονται και πάλι σε καλό δρόμο με το πιθανότερο σενάριο να είναι η επίτευξη συμφωνίας.

 
 
 

Αρκετά δεν είναι αυτά;

Αν και όπως είχαμε γράψει προσφάτως, με αφορμή τη δημοσίευση των «πόθεν έσχες», δε μας αρέσουν οι λαϊκισμοί με τα πόσα χρήματα – περιουσία έχει ένας βουλευτής, εντούτοις δεν κρύβουμε ότι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και η ελληνική οικονομία και με βάση τα παρακάτω στοιχεία, θεωρούμε ότι οι αμοιβές των ελλήνων βουλευτών βρίσκονται σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αμοιβές των ελλήνων βουλευτών είναι αρκετά υψηλότερες από αυτές των κυπρίων συναδέλφων τους, όπως και των ισπανών και των πορτογάλων. Και πέραν της Ελλάδας και με δεδομένα τα προβλήματα της Ιταλίας (αν και είναι η τρίτη οικονομία στην ευρωζώνη), αρκετά υψηλές θα λέγαμε ότι είναι και οι αμοιβές των ιταλών βουλευτών, οι οποίοι εμφανίζονται να είναι οι πιο υψηλόμισθοι.  

 
 
 

Δε σώζεται αυτή η χώρα …

…. και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε την είδηση ότι με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων απαντούν οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ στην απόφαση που έλαβε πριν μια εβδομάδα η γενική συνέλευση των μετόχων για την διανομή κερδών προηγούμενων χρήσεων, ύψους 40 εκατ. ευρώ. Και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με τον τρόπο αυτό κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους εναντίον της απόφασης που χαρακτηρίζουν λεηλασία των αποθεματικών της επιχείρησης.

Αναρωτιόμαστε τώρα εμείς. Υπάρχει άλλη δυτική χώρα στην οποία οι υπάλληλοι μιας ανωνύμου εταιρείας θα αντιδρούσαν στη διανομή μερίσματος στους μετόχους (που στην τελική βασικός μέτοχος είναι το δημόσιο με 60%);

Μερικά πράγματα είναι απίστευτα και για αυτό αυτή η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε κρίση εδώ και 6 χρόνια.

Και να ρωτήσουμε και κάτι άλλο. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας γιατί δεν έδειξαν τον ίδιο ζήλο όταν η εταιρεία εξαναγκάστηκε από την κυβέρνηση να συμμετέχει στην ΑΜΚ της Αττικής και 20εκ ευρώ έκαναν καπνό; Την απάντηση την ξέρουν όλοι. Γιατί τότε τα χρήματα πήγαιναν για να στηρίξουμε τα δικά μας παιδιά. Τα παιδιά των κομμάτων και του κρατισμού.

 
 
 

Κόμμα πολιτικών... αστέγων

Τα παρακάτω έγραφε προσφάτως ο «Βηματοδότης» … Νέο κόμμα στον χώρο της Κεντροαριστεράς; Το έψαξα και σας δίνω την περίληψη: Οχι! απαντούν οι συντελεστές της προσπάθειας. Αλλά πρόκειται για ένα νέο, ενωμένο προοδευτικό κίνημα που θα μιλήσει στο 30% των ελλήνων πολιτών που αισθάνονται πολιτικά άστεγοι.

nnn

Μετά από πολλές απόπειρες ο χρόνος, λένε, είναι σωστός μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει ως εθνικολαϊκιστικό κατασκεύασμα της κρίσης, η δε ΝΔ αναδιοργανώνεται στα πρότυπα του παρελθόντος.

nnn

Η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Γιάννης Ραγκούσης αλλά και ο Γ. Μεϊμάρογλου δουλεύουν πάνω σε ένα σχέδιο μιας πρόσκλησης για μια ιδρυτική συντακτική συνέλευση (κάτι σαν το Επινέ της Γαλλίας) με διαδικασία εκλογής αρχηγού από τη βάση με πειστικό σχέδιο για αλλαγή πλεύσης της χώρας και θα το παρουσιάσουν στις 15 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Στόχος όχι ένα κόμμα μπαλαντέρ του ενδιάμεσου χώρου αλλά ο άλλος Πόλος.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....