Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 03/05/19

 

0,30-0,4% σίγουρα θα το πληρώσει η χώρα

Όχι ότι μας εκπλήσσει. Αλλά είναι πραγματικά απογοητευτικό αυτό που ζούμε καθημερινά στη χώρα, στα πλαίσια μιας παρατεταμένης άρρωστης προεκλογικής περιόδου, με την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κομμάτων να χτυπάει, άρρωστα, κόκκινο. Μια πολιτική αντιπαράθεση, η οποία όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά και θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές, οι οποίες μάλλον θα γίνουνε το φθινόπωρο. 

Και προσωπικά πιστεύουμε, όπως έχουμε σχολιάσει και άλλες φορές. Ότι αυτήν την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, που θα φτάσει τον έναν και πλέον χρόνο. Η ελληνική οικονομία θα το πληρώσει με ένα 0,30-0,40% του ΑΕΠ. Και κάπως έτσι θα φθάσουμε στο τέλος του 2019 και πάλι θα μιλάμε για μικρότερους ρυθμούς ανάπτυξης, περίπου στο 1,5 με 1,6% έναντι στο 1,9 με 2% που ήδη έχουνε μειώσει στο στόχο οι διεθνείς οίκοι – θεσμοί (το ΥΠΟΙΚ συνεχίζει να μιλάει για ακόμη υψηλότερους ρυθμούς).

 
 
 

Σιγά το πράγμα!!!!

Θα μας πει κάποιος τώρα ….. Τι είναι 0,30 ή 0,40% ή 0,50% του ΑΕΠ. Εδώ το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο ελληνικό λαός το πλήρωσε με περίπου 15 με 16% του ΑΕΠ (στο πιο συντηρητικό σενάριο μιας ζημίας περίπου 30δις ευρώ, αν και πιστεύουμε πως είναι αρκετά μεγαλύτερη, περίπου 50δις ευρώ). Τέτοιες όμως λογικές έχουμε ως χώρα. Και για αυτό ναι μεν έχουμε δει τα χειρότερα, μετά από 10 χρόνια κρίσης. Αλλά επί της ουσίας η ελληνική οικονομία σέρνεται, με μια εξαιρετικά ρηχή ανάπτυξη, που ανά πάσα στιγμή μας καθιστά και ευαίσθητους σε μια νέα κρίση.

 
 
 

Δε συμφέρει τη ΝΔ…

Και με αφορμή κάποιες τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουνε πως η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του Σύριζα μειώνεται. Και μάλιστα στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 2 ετών. Δε γνωρίζουμε αν αυτά ισχύουνε. Γενικά δεν έχουμε εμπιστοσύνη στις δημοσκοπήσεις, αφού ανάμεσα σε άλλα (δηλαδή τα συμφέρονται που υπάρχουνε). Δεν εμπιστευόμαστε και το δείγμα (δηλαδή αυτούς που συμμετέχουνε στις δημοσκοπήσεις).

Αυτό που ξέρουμε, είναι πως δε συμφέρει τη ΝΔ να πάει στις εκλογικές αναμετρήσεις, με μεγάλες διαφορές στις δημοσκοπήσεις. Και αυτό γιατί κατά την άποψη μας, αυτό θα μπορούσε να αυξήσει την αποχή. Μια αποχή η οποία θα έπληττε περισσότερο τη ΝΔ, όπως ουσιαστικά έγινε και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Το έχουμε γράψει και άλλες φορές. Όσο μεγαλύτερη θα είναι η συμμετοχή στις εκλογές. Τόσο μεγαλύτερη θα είναι μάλλον η διαφορά μεταξύ ΝΔ με το Σύριζα.  

 
 
 

 

Φυσιολογικά, καθημερινά πράγματα ….

 

Τώρα σε ένα θέμα με το οποίο είχαμε ασχοληθεί χθες.

 

Έχουμε και λέμε …….

 

Ο Τσίπρας και ο Σύριζα ξαφνικά αγάπησαν τους σοσιαλιστές της Ισπανίας, ξεχνώντας, μετά το στραπάτσο, τους Pοdemos και τον κ. Ιγκλέσιας.   

 

Την ίδια ώρα όμως και όπως όλοι γνωρίζουμε. Ο Σύριζα στηρίζει τον δικτάτορα Μαδούρο. Επειδή λέει μοιράζονται μαζί τις κοινές ιδέες της αριστεράς (να μην το σχολιάσουμε καλύτερα αυτό).

 

Την ίδια ώρα όμως, οι ισπανοί σοσιαλιστές βγάζουνε ανακοινώσεις κατηγορώντας τον Μαδούρο, τον οποίο χαρακτηρίζουνε δικτάτορα. Ζητάνε μάλιστα την άμεση απομάκρυνση του, κατηγορώντας τον ως αποκλειστικά υπεύθυνο για το δράμα που περνάει ο λαός της Βενεζουέλας.

 

Δε χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα. Νομίζουμε πως όλοι καταλάβατε τι θέλουμε να πούμε. Να δείτε που σε λίγο ο Σύριζα είναι ικανός να χαιρετήσει μέχρι και την πολιτική νίκη δεξιού κόμματος σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Και να μιλήσει για νίκη των προοδευτικών δυνάμεων.

 

Τι έχουμε ζήσει. Και κυρίως τι συνεχίζουμε να ζούμε σε αυτή τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια …… Είναι απίστευτο….

 
 
 

Από το Μαδούρο πάντως καλύτερος !!!

Αν και όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές, έχουμε θετική άποψη για τον κ. Τσακαλώτο. Είναι αλήθεια πως τις τελευταίες εβδομάδες έχει μπει και αυτός σε προεκλογική περίοδο, με συνεχείς ατυχείς δηλώσεις. Νέες βολές λοιπόν εξαπέλυσε πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μέσω twitter, κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την πορεία της οικονομίας της Αργεντινής λόγω της ασκούμενης εκεί οικονομικής πολιτικής. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό το εξής: «Πρώτο θέμα στους Financial Times: Η Αργεντινή έχει πληθωρισμό 55%, 10ετές στο 11,38%, ισχυρές πιέσεις στο νόμισμα και φόβο για χρεωκοπία. Μεγάλη επιτυχία μιας νεοφιλελεύθερης παλινόρθωσης! Ελπίζω να μην είναι και ο Πρόεδρος Macri, όπως ο κ. Weber, πρότυπο για τον κ. Μητσοτάκη».

Βέβαια να πούμε στο πάντα συμπαθή κ. Τσακαλώτο. Ότι παρά τα νέα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αργεντινή. Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όπως στην Βενεζουέλα του κ. Μαδούρου. Του κ. Μαδούρου που τόσο πολύ στηρίζει η κυβέρνηση Σύριζα, την ώρα που ο λαός της Βενεζουέλας πεθαίνει στο δρόμο από την πείνα. 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....