Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 03/08/18

 

«Δε σωζόμαστε»

Είναι καλοκαίρι! Είμαστε ή τέλος προσπαθούμε να είμαστε χαλαροί και θέλουμε να γκρινιάζουμε. Ωστόσο θα επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά τη γνωστή φράση «Δε σωζόμαστε».

Γιατί αυτό;

Σας περιγράφουμε  μια σειρά γεγονότων της Πέμπτης. Η γνωστή ελληνική καθημερινότητα θα έλεγε κανείς.

Αφού για πολλοστή φορά έχουμε πάει για το ίδιο τεχνικό πρόβλημα το αυτοκίνητο στο συνεργείο (αθάνατοι έλληνες τεχνίτες), παίρνουμε ταξί και πηγαίνουμε για τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά για να κατέβουμε Αθήνα. Εκεί στον σταθμό του μεγαλύτερο λιμανιού της χώρας, γεμάτο τουρίστες, βλέπουμε έναν εργαζόμενο στο εκδοτήρια να καπνίζει μετά μανίας με τους καπνούς να έχουνε «πνίξει» (με λίγη δόση υπερβολής) τους ανθρώπους που περιμένουνε στην ουρά. Μάλιστα όταν μια γυναίκα του κάνει παρατήρηση η ειρωνεία του εργαζομένου δεν είχε όρια. Λίγο αργότερα χτυπάει το κινητό μας και ένας φίλος μας αναφέρει, προφανώς αγχωμένος, πως του έγινε έλεγχος από δύο εφοριακούς στην επιχείρηση. Και έχοντας αρκετές παραβάσεις αναγκάστηκε να πληρώσει ένα μικρό πρόστιμο στο ελληνικό δημόσιο. Αλλά και αρκετές χιλιάδες ευρώ στους δύο εφοριακούς !!!!!! για να κλείσει η υπόθεση του (προσωπικά πιστεύαμε πως πλέον δεν συμβαίνουν τόσο εύκολα αυτά τα πράγματα). Μάλιστα όπως μας περιέγραψε ο φίλος, οι δύο εφοριακοί ήταν εξαιρετικά επιθετικοί!!!

Και φυσικά όλα αυτά συνέβαιναν σε μια ήμερα που η κυβέρνηση, στη σκιά των 100 νεκρών, έστηνε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι γκρεμίσματος του πρώτου αυθαίρετου μαντρότοιχου, αν και η αντιπολίτευση έδινε στη δημοσιότητα στοιχεία ότι η κυβέρνηση ήταν αυτή που είχε μπλοκάρει χιλιάδες κατεδαφίσεις.

Τώρα φταίμε εμείς αν και είμαστε 03 Αυγούστου να γκρινιάζουμε και να επαναλαμβάνουμε τη φράση «Δε σωζόμαστε»;  Και να μην ξεχνάμε πως όλα αυτά συμβαίνουν δέκα σχεδόν χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

 
 
 

No comment

Και σε σχέση με τα παραπάνω και όπως είναι γνωστό, έγγραφα που αφορούν την περίοδο 2015, με υπουργούς Εσωτερικών -διαδοχικά- τον Νίκο Βούτση και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, που ζητούσαν την αναβολή κατεδαφίσεων, έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΝΔ. Και με στοιχεία που δεν αμφισβητούνται, θα λέγαμε πως αυτή η κυβέρνηση είναι σε όλο και πιο δύσκολη κατάσταση, έχοντας χάσει τόσο το παιχνίδι των εντυπώσεων όσο και των παιχνίδι της ουσίας (αυτό είναι και το πιο σημαντικό).  Αλλά ξεχάσαμε. Ο πρωθυπουργός ήταν μόνο 41 ετών το 2015 και επομένως δεν πειράζει. Ήταν τότε που η χώρα έπεσε στα βράχια και στα capital controls, με ΥΠΟΙΚ τον σπουδαίο Γιάννη. Ουπς ξεχάσαμε! Το Γιάννης με ένα «Ν».  

 
 
 

Έξοδος στις αγορές

Και πάμε τώρα στα της οικονομίας, όπου οι τελευταίες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι στελέχη του ΥΠΟΙΚ βρίσκονται σε επαφή (αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού) με επενδυτές για το ενδεχόμενο μιας νέας εξόδου στις αγορές κατά τις επόμενες εβδομάδες. Όπως είχαμε γράψει και όπως φαίνεται, η κυβέρνηση αναζητά θετικές ειδήσεις για να ξεχαστεί όσο είναι δυνατόν το ζήτημα των πυρκαγιών. Και υπάρχουν ενδείξεις ότι κάπου εκεί με το τέλος του τρέχοντος προγράμματος (στο δεύτερο μισό Αυγούστου), θα επιχειρηθεί και μια νέα έξοδος στις αγορές, πιθανόν και με ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας για να φτιάξει και λίγο η καμπύλη των επιτοκίων.

 
 
 

Υπάρχει πάντως μια μικρή ανησυχία

Και συνεχίζοντας με το σχεδιασμό για την έξοδο στις αγορές, αυτό που φοβίζει είναι η αναστάτωση που κάθε λίγο και λιγάκι υπάρχει στις αγορές λόγω του εμπορικού πολέμου του Trump (όπως για παράδειγμα έγινε και πάλι τις τελευταίες ημέρες). Και αυτός είναι ο λόγος που τα στελέχη του ΥΠΟΙΚ θέλουνε να είναι όσο το δυνατόν σίγουροι ότι θα αποφευχθεί ένα ατύχημα και μια έξοδο στις αγορές σε μια πολύ κακή ημέρα για τις διεθνείς αγορές, με ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει. Και αυτός είναι ο λόγος που το επιτελείο του ΥΠΟΙΚ θα θέλει να είναι όσο το δυνατόν πιο σίγουρο ότι δε θα συμβεί τίποτα.  

 
 
 

Silver alert  για... υπουργό

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …. Πολλοί είναι οι «εξαφανισμένοι» υπουργοί τις τελευταίες ημέρες, όμως ένας μάλλον κερδίζει το βραβείο. Από ό,τι με πληροφορούν στη Βουλή, αναζητούν τον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος από την υπερέκθεση λόγω του Μακεδονικού έχει χαθεί κι αυτός στους καπνούς από το Μάτι. Και απ' ό,τι λένε οι άσπονδοι φίλοι του στον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον η εξαφάνισή του σχετίζεται με το ότι τόσο ο Νίκος Τόσκας όσο και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης είναι μέλη της κίνησης «Πράττω», της οποίας είναι πρόεδρος.

Τηλεοπτικό σόου για τα αυθαίρετα

Τρεις υπουργοί, περισσότερο από μιάμιση ώρα, με δεκάδες δημοσιογράφους και την ΕΡΤ επιστρατευμένη να μεταδίδει όλη τη συνέντευξη Τύπου. Οχι, δεν αποφάσισαν τα μέλη της κυβέρνησης να αναφερθούν στις ευθύνες για τις φονικές πυρκαγιές. Σταθάκης, Σκουρλέτης και Φάμελλος έστησαν σόου με τα αυθαίρετα και με το πώς θα κατεδαφίσουν περισσότερα από 3.000. Δέκα ημέρες τώρα δεν μίλησαν ποτέ τόση ώρα για το έγκλημα στο Μάτι και ξαφνικά θυμήθηκαν ένα πρόβλημα 50 και πλέον ετών. Θα ήταν...  αυθαίρετο να πούμε ότι η αλλαγή ατζέντας είναι πρωταρχικό μέλημα του Μαξίμου;

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....