Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 03/09/18

 

ΔΕΘ

Στην τελική ευθεία για τη ΔΕΘ βρίσκεται πλέον η χώρα και αν και κουραστικό, εμείς θα επαναλάβουμε αυτό το οποίο συνεχώς γράφουμε. Θα είναι έγκλημα στον ελληνικό λαό. Για την ακρίβεια ένα ακόμη έγκλημα της κυβέρνησης Σύριζα – ΑΝ.ΕΛ, αν μπούμε ως χώρα στη λογική της σύγκρουσης, με σειρά παροχών χωρίς την έγκριση των δανειστών. Και ξεκινάμε την εβδομάδα κάνοντας αυτό το σχόλιο, τόσο με φόντο τις τελευταίες δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης για τη μείωση των συντάξεων, αύξηση του κατώτατου μισθού κτλ …  Όσο και με φόντο τις πληροφορίες που υπάρχουν για τις εξαγγελίες που φέρεται πως θα κάνει ο πρωθυπουργός. Ας προσέξουν όλοι, γιατί θα είναι έγκλημα να επαναληφθούν τα «παρατράγουδα» του Α΄εξαμήνου του 2015. Και πάνω από όλα, το τελευταίο που θέλει η χώρα είναι να γυρίσει άλλα δύο χρόνια πίσω.

 
 
 

Παροχές

Και όσον αφορά τις πιθανές παροχές, ο παρακάτω πίνακας από την Καθημερινή της Κυριακής είναι εξόχως ενδιαφέρον. Προσωπικά θα συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο. Ευχόμαστε πραγματικά η κυβέρνηση να επιτύχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανακούφιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, κάτι το οποίο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία. Αυτό θα πρέπει να το θέλουμε όλοι!! Αλλά με κάθε τρόπο η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφύγει έστω και την παραμικρή ένταση με τα κέντρα αποφάσεων του εξωτερικού (ΔΝΤ, Κομισιόν, ΕΚΤ). Έστω και οι ελάχιστες μουρμούρες από το εξωτερικό θα ήταν ικανές να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα στην οικονομία. 

 
 
 

Αυτό είναι το πιο σωστό

Και συνεχίζοντας με τις πιθανές εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ, με ανησυχία πάντα για μια πιθανή χαζή (καταστροφική για την ελληνική οικονομία) ανταρσία της κυβέρνησης στη συμφωνία με τους δανειστές. Νομίζουμε πως η άποψη του κ. Μίχαλου ήταν αρκετά σωστή. Μια πολιτική η οποία πιστεύουμε πως θα βοηθούσε και την κατανάλωση – ελληνική οικονομία, χωρίς να επηρεάσει αρνητικά τις επιχειρήσεις και την αγορά εργασίας που προσπαθεί να βρει κάποια πατήματα, μετά από τεράστια προβλήματα κατά τα τελευταία χρόνια.   

Έτσι λοιπόν, υπέρ της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ τάχθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνα Κωνσταντίνος Μίχαλος, τονίζοντας ωστόσο πως θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές για το μη μισθολογικό κόστος μιας επιχείρησης. 

 
 
 

Τι μπορεί να πει κανείς!!

Τώρα για την υπόθεση Φλώρου τι μπορεί να πει κανείς; Νομίζουμε πως τέτοιες ντροπιαστικές ιστορίες, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη του πόσο άρρωστη χώρα – κοινωνία είμαστε. Είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι παρά τη δεκαετή σχεδόν κρίση, ελάχιστα έχουν αλλάξει. Εμείς πραγματικά μόνο ένα πράγματα θα σχολιάσουμε. Θα περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πόσοι θα πάνε φυλακή για αυτό το τελευταίο σκάνδαλο. Και πάνω από όλα πόσοι κρατικοί λειτουργεί που εμπλέκονται στην παράνομη αποφυλάκιση Φλώρου θα χάσουν την δουλειά τους. Γιατί αυτό θα πρέπει να συμβεί αν θέλουμε να μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας ότι δήθεν έχουμε αλλάξει ως χώρα.  Δυστυχώς εμείς βλέπουμε μια από τα ίδια και πιστεύουμε πως σε μερικά χρόνια (1-2 το πολύ) ο κ. Φλώρος θα είναι εκτός φυλακής, κάνοντας διακοπές σε κάποιο πολυτελές ξενοδοχείο της Μυκόνου, διασκεδάζοντας μέχρι τα ξημερώματα εις βάρος των κορόιδων.

 
 
 

Μητσοτάκης, Στουρνάρας, Ντόρα και Καμμένος στο... Χίλτον

Τα παρακάτω έγραψε ο Βηματοδότης και δεν κρύβουμε ότι βρήκαμε την συνάντηση αρκετά ενδιαφέρουσα …..

Η ιστορία που θα σας διηγηθώ συνέβη σε ένα από τα πλέον κοσμικά (και ακριβά) εστιατόρια της Αθήνας, στο «Milos» του Χίλτον, όπου έτυχε να τρώνε διάφορες σημαντικές, θα τις χαρακτήριζα, παρέες. Σε ένα τραπέζι, για παράδειγμα, συνέτρωγε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (ξυρισμένος) με κάποιον χαμογελαστό κύριο τον οποίο παρ' ολίγον να μη γνωρίσω, καθ' ότι ο κύριος αυτός άφησε... μούσι και δεν ήταν άλλος από τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα (φωτογραφία). Βεβαίως από τη συνάντηση αυτή δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση ούτε από τη ΝΔ, ούτε όμως και από την Τράπεζα της Ελλάδος. Αλλά εάν ήθελαν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Στουρνάρας να μην τους δουν, τότε δεν θα πήγαιναν να φάνε στο Χίλτον, όπως σωστά απεφάνθη συνεργάτης του διοικητή.

***

Προτού σας πω τι συζήτησαν (και τι έφαγαν και ποιος... πλήρωσε τον λογαριασμό) σας ενημερώνω ότι σε διπλανό τραπέζι έτρωγε η Ντόρα Μπακογιάννη με δύο φίλους της και φαινόταν ήρεμη (επειδή δεν θα της ερχόταν καμιά... οβίδα στο κεφάλι), αφού στον ίδιο χώρο, λίγα τραπέζια πιο πέρα, έτρωγε, όπως μου είπαν, με το ζεύγος Γιαννέλη, ο υπουργός Αμυνας. Απλώς υπενθυμίζω ότι την προηγούμενη ημέρα (την Κυριακή) ενώ επέστρεφαν με το φέρι μπόουτ «Μακεδών» από την Τζια οι Μητσοτάκης, Μαρέβα, Ντόρα, Φώφη, Θεοχαρόπουλος και λοιποί, η κυρία Μπακογιάννη είπε το αμίμητο «εάν γνώριζε ο Καμμένος ότι είμαστε όλοι εμείς σε πλοίο, θα μας έριχνε μια... τορπίλη για να γλιτώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από την καταστροφή». Τώρα βλέποντας τον Καμμένο απέναντί της δεν ανησυχούσε καθόλου, όπως έλεγε. Μόνο τι θα μετέδιδε προς τα έξω...

***

Μητσοτάκης - Στουρνάρας έφαγαν ψάρι με σταμναγκάθι και τον λογαριασμό πλήρωσε ο κεντρικός τραπεζίτης. Το ίδιο έφαγε και η Ντόρα (τον λογαριασμό πλήρωσαν οι δύο φίλοι της), η οποία, να σημειώσω, πήγε σε κάποια στιγμή στο τραπέζι του αδελφού της και συζήτησε μαζί με τον κ. Στουρνάρα για αρκετή ώρα. Κύριο θέμα συζήτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κεντρικού τραπεζίτη ήταν η μεταμνημονική περίοδος, εάν ήταν αναγκαία ή όχι η προληπτική πιστοληπτική γραμμή, εκτιμήσεις πότε θα αρθούν τα capital controls, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε την εκτίμηση του κ. Στουρνάρα για το πότε θα βγούμε στις αγορές.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....