Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 03/12/18

 

Ενδιαφέρουσα εκτίμηση με την οποία συμφωνούμε απόλυτα

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης με τίτλο «Αναζητώντας το αύριο στην ελληνική οικονομία» που διοργάνωσε το think tank «Παρέμβαση», με την υποστήριξη του Συνδέσμου Εξαγωγέων - ΣΕΒΕ, ο κ. Λιαργκόβας εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία, εν μέσω χαλάρωσης που φέρνει η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, έχει αντοχές μέχρι την άνοιξη του 2019.

Μέχρι τότε θα πρέπει, σύμφωνα με τον καθηγητή, να έχει προχωρήσει το ελληνικό δημόσιο σε έκδοση 10ετους ομολόγου. «Εάν δεν γίνει αυτό, και η κυβέρνηση βάλει χέρι στα αποθεματικά του μαξιλαριού ασφαλείας των 24δις ευρώ, θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση», τόνισε ο ίδιος, ενώ εξέφρασε φόβο ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να αντιμετωπίσει εκ νέου τα προβλήματα που έφεραν τα μνημόνια."Εάν βρεθούμε ξανά στην ίδια θέση, δεν νομίζω να υπάρξει νέο μνημόνιο, αλλά θα μιλάμε για χρεοκοπία ", υπογράμμισε.

Και τα παραπάνω είναι σε γενικές γραμμές απόψεις, ανησυχίες, τις οποίες έχουμε εκφράσει και εμείς. Και μπορεί ο κ. Τσακαλώτος να είπε το «ΣΚ» πως μέσα στους πρώτους μήνες του 2019 θα υπάρξει έκδοση ομολόγων. Ωστόσο είναι πολύ εύκολο, με τη χώρα να βρίσκεται σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, το ένα να φέρει το άλλο. Γιατί αν και υπάρχει το γνωστό μεγάλο μαξιλαράκι ρευστότητας. Αν σε κάποια στιγμή η κυβέρνηση βάλει το χέρι της σε αυτή, τα πράγματα θα μπορούσανε να αρχίσουνε να περιπλέκονται.

 
 
 

Η πρόοδος είναι διαρκής

Και επειδή πάντα χαιρόμαστε να διαβάζουμε τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας. Και γενικά αυτής της χώρας. Με ενδιαφέρον διαβάσαμε πως ακόμη πιο χαμηλό είναι (σε σχέση με το 2017) το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα με βάση έρευνα που διενήργησε το ινστιτούτο Legatum, το οποίο κατατάσσει τη χώρα μας στην 52η θέση παγκοσμίως. Η έρευνα, που συνέκρινε στοιχεία από 149 χώρες του κόσμου, καταγράφει στοιχεία σχετικά με την ευημερία του τόπου αλλά και τις συνθήκες ζωής των πολιτών.

Αξίζει να αναφέρουμε πως σε σχέση με την έκθεση του ίδιου ινστιτούτου για το 2017, η Ελλάδα βρίσκεται τρεις θέσεις πιο χαμηλά. Όπως επισημαίνεται στην έρευνα, η χώρα μας συγκεντρώνει χαμηλούς βαθμούς στην ποιότητα της οικονομίας, στο εργασιακό περιβάλλον αλλά και στις κοινωνικές σχέσεις των κατοίκων της.

Πιο συγκεκριμένα, «οι Έλληνες είπαν πως αισθάνονται λιγότερο ασφαλείς τη νύχτα και καταγγέλλουν συχνότερα κλοπές περιουσιακών στοιχείων». Καταγράφονται ακόμη προβλήματα σχετικά με την προσωπική ελευθερία. Ωστόσο, βελτίωση σημειώνεται σε τομείς όπως η εκπαίδευση, το περιβάλλον αλλά και η υγεία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της δυτικής Ευρώπης ενώ την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Νορβηγία. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι παρά τη γενικότερη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου σε παγκόσμιο επίπεδο σε σχέση με τις περασμένες χρονιές, οι διαφορές που αποτυπώνονται μεταξύ των πρώτων και των τελευταίων χωρών της κατάταξης είναι χαοτικές.

 
 
 

Εξαιρετικά σοβαρό

Και είναι περιττό να σχολιάσουμε πως είναι εξαιρετικά σοβαρές οι καταγγελίες του πρώην διευθύνων σύμβουλου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Θόδωρου Κιτσάκου. Σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο κ. Κιτσάκος ονοματίζει επτά υπουργούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας πως ήταν σε γνώση το ζήτημα των χρεών Λαυρεντιάδη και πως εκείνοι πίεζαν προκειμένου να μη διακόψει η ΔΕΠΑ την παροχή αερίου στα ELFE.

Και επαναλαμβάνουμε πως είναι περιττό να σχολιάσουμε πως αυτές οι καταγγελίες είναι εξαιρετικά σοβαρές. Και το ακόμη πιο σοβαρό είναι πως οι 7 αυτοί υπουργοί αποφεύγουν να απαντήσουνε, γεγονός που δημιουργεί ακόμη περισσότερα ερωτηματικά.

 
 
 

No comment

Άλλο ένα άρθρο για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας είχε η Washington Post την Κυριακή. Και σε σχέση με αυτά τα οποία εδώ και πολύ καιρό γράφουμε για το πρόβλημα. Εμείς θα κρατήσουμε την τελευταία παράγραφο του άρθρου.

Σε αυτήν αναφέρεται ….

Οι δημογραφικές αλλαγές πλήττουν και τις προοπτικές της Ελλάδας για μία ανάκαμψη όπως εκείνη στις ΗΠΑ μετά τη μεγάλη ύφεση, σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα. Η ελληνική οικονομία παραμένει κατά 25% μικρότερη σε σύγκριση με πριν από μία δεκαετία και τις επόμενες έξι δεκαετίες η Εurostat εκτιμά ότι ο ελληνικός πληθυσμός των 10,7 εκατομμυρίων θα μειωθεί κατά 32%. Ποσοστό που το ξεπερνούν μόνο μερικές χαμηλοεισοδηματικές χώρες της ανατολικής Ευρώπης, που έχουν δει επίσης τη φυγή εργαζομένων προς πλουσιότερα κράτη.

 
 
 

Αρκάς

Για όποιον δεν έχει τύχει να το διαβάσει και για να γελάσουμε και λίγο, δύο ρακένδυτοι άνδρες  πρωταγωνιστούν στο σκίτσο που επιμελήθηκε ο Αρκάς για τη φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε πυρόπληκτη γυναίκα στο Μάτι, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Η επίμαχη φράση του πρωθυπουργού ήταν «και να έπαιρνες τα 2.000 θα τα σπατάλαγες».

Ο Αρκάς βάζει έναν ρακένδυτο άνδρα να μιλά προς έναν άλλο ρακένδυτο που βρίσκεται σε ένα χαρτόκουτο.  «Σπάταλε» είναι η μοναδική λέξη που εκστομίζει ο ένας ρακένδυτος στον άλλο σε μια ευθεία αναφορά στα περί «σπαταλάγατε» του Τσίπρα.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....