Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 04/01/17

 

Σενάρια για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης …

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσουμε και ακούμε και εμείς τα σενάρια ……. ότι ο Α. Τσίπρας σύντομα θα αποφασίσει να πετάξει λευκή πετσέτα και να πάει στο σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης. Ποια είναι η άποψη μας; Ότι σχεδόν αποκλείουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Ούτε εκλογές βλέπουμε όπως έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές, αυτό είναι κάτι που δε μπορούμε να αποκλείουμε. Το σενάριο όμως η χώρα να πάει σε μεταβατική κυβέρνηση (σε αυτή τη φάση πάντα) το αποκλείουμε. Εκτός φυσικά αν προκύψει ζήτημα με τα εθνικά θέματα (δεν μπαίνουμε καν σε αυτή τη συζήτηση) ….

 
 
 

Σχεδόν πλέον το έχουμε αποκλείσει ….

Και στα πλαίσια των παραπάνω, θα εξηγήσουμε γιατί πλέον έχουμε σταματήσει να αναφερόμαστε ή καλύτερα να ζητάμε το σχηματισμό μια κυβέρνησης συνεργασίας. Για όποιον μας παρακολουθεί από παλιά, θα θυμάται ότι συνεχώς αναφερόμασταν στην ανάγκη συνεννόησης των κομμάτων και σχηματισμό μιας οικουμενικής κυβέρνησης, κάτι το οποίο έχουμε σταματήσει να ζητάμε. Και ποιός είναι ο λόγος που σταματήσαμε να το κάνουμε αυτό; Όχι γιατί δεν το θεωρούμε το σωστότερο. Αλλά γιατί καταλάβαμε ότι με το μυαλό που έχουμε ως λαός, είναι πρακτικά αδύνατο να λειτουργήσει σωστά μια κυβέρνηση διευρυμένης συνεργασίας (ειδικά αν τα πρώτα δύο κόμματα έχουν μεγάλα ποσοστά). Όλοι θα σκοτώνονταν με όλους και σε 6 μήνες θα είχαμε πάλι εκλογές.

 
 
 

Ερντογάν

Τώρα όσον αφορά τον Ερντογάν, εμείς δεν έχουμε από το να επαναλάβουμε αυτό το οποίο γράφουμε εδώ και περίπου 4 χρόνια (προτού συμβεί οτιδήποτε). Ότι η τρέλα του Σουλτάνου οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα του και την τουρκική οικονομία σε καταστροφή. Και δυστυχώς για εμάς, αυξάνει κατακόρυφα τους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή.

 
 
 

Κορυφαίο

Και ομολογουμένως χθες ακούσαμε μια κορυφαία ατάκα. «Ότι το 2017 θα είναι σίγουρα καλύτερο από το 2018» !!! και όπως πρόσθεσε ένας φίλος όταν του είπαμε την ατάκα: «Και το 2018 καλύτερο από το 2019». Αυτό δείχνει την πραγματικά μεγάλη απογοήτευση η οποία υπάρχει στον κόσμο, αν και χωρίς να θέλουμε να γίνουμε γραφικοί έχουμε πει ότι υπάρχουν κάποιες ελπίδες τα πράγματα να πάνε κάπως καλύτερα τους επόμενους μήνες (ειδικά αν δεν υπάρξει κάτι πολύ κακό σε διεθνές επίπεδο).

 
 
 

Ο Χριστός και οι μετοχές

Όπως σχολίαζε και ο «Βηματοδότης» … «Ο Χριστός να βάλει το χέρι του». Αυτό ψιθύρισε ηλικιωμένος χρηματιστής που παρευρέθηκε χθες στην πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών για το νέο έτος, όταν ανακοινώθηκε πως το φλουρί της πίττας του Χρηματιστηρίου έπεσε στον Χριστό. Αν και οι παράγοντες του χρηματιστηρίου φημίζονται παραδοσιακά για τις προλήψεις τους και όχι για το θρησκευτικό τους αίσθημα, ωστόσο η επίκληση των Θείων μόνον τυχαία δεν είναι, καθώς ο κλάδος παραπαίει και οι χρηματιστηριακές εταιρείες την τελευταία διετία κλείνουν η μια πίσω από την άλλη ή στην καλύτερη περίπτωση συγχωνεύονται. Η έλλειψη πελατείας, δεδομένου ότι ελάχιστοι πλέον επενδυτές διαθέτουν χρήματα για να επενδύσουν στο Χρηματιστήριο, αλλά και οι συνθήκες στην ελληνική οικονομία που αποθαρρύνουν ακόμη και τους τολμηρότερους των τολμηρότερων ξένων επενδυτών από το να τοποθετηθούν σε μετοχές ελληνικών εταιρειών, έχουν οδηγήσει τους χρηματιστές να κυνηγούν πελάτες με το τουφέκι.

***

Άλλωστε στη χθεσινή πανηγυρική εκδήλωση όλοι οι παριστάμενοι ευχήθηκαν, «ο Χριστός να βάλει το χέρι του» και  να χαρακτηριστεί το νέο έτος από επιστροφή των επενδυτών στην ελληνική κεφαλαιαγορά και από αύξηση του τζίρου στο Χρηματιστήριο.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....