Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 04/01/18

 

Έξοδος στις αγορές σύντομα

Ξεκινώντας με την τελευταία ειδησεογραφία και όπως όλες οι πλευρές επιβεβαιώνουν πλέον, αντίστροφα πλέον ο χρόνος για μια έξοδο στις αγορές, με το μεγάλο στόχο να είναι μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποκλιμάκωση των επιτοκίων. Και πέραν την εξόδου στις αγορές η οποία θεωρείται βέβαιη, στην κυβέρνηση αλλά και εμείς προσωπικά ευελπιστούμε πως πέραν του κλεισίματος της αξιολόγησης στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα και την έξοδο στις αγορές θα έχουμε και άλλα θετικά νέα, όπως μια σειρά αναβαθμίσεων της ελληνικής οικονομίας κατά τις επόμενες εβδομάδες, 2-3 μήνες.

Τώρα συνολικά για το κλίμα αισιοδοξίας που υπάρχει στην κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο, εμείς θα συστήσουμε λίγο αυτοσυγκράτηση. Γιατί σίγουρα υπάρχει μια βελτίωση της κατάστασης κατά τους τελευταίους μήνες (αφού πρώτα κάναμε τη χώρα «μπάχαλο». Ωστόσο από αυτό μέχρι να φθάσουμε στο σημείο να μιλάμε για θαύματα στην ελληνική οικονομία, ομολογουμένως απέχουμε πάρα πολύ.

 
 
 

«Με το χρέος θα έχουμε προβλήματα το 2018»

Βέβαια σε κάθε περίπτωση, η μεγάλη μας ανησυχία έχει να κάνει με τη στάση που θα δείξουν οι δανειστές στο ζήτημα του χρέους κατά τους επόμενους μήνες, χωρίς να παραβλέπουμε ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία δείχνει ότι θα καθυστερήσει. Και κυρίως τα ερωτηματικά έχουν να κάνουνε με τη στάση που θα δείξει το ΔΝΤ, με αρκετούς και δικαίως να εκτιμούν πως το ταμείο μετά από μια περίοδο χαμηλών τόνων, θα σκληραίνει και πάλι τη στάση, ειδικά μετά και την οριστικοποίηση της κυβέρνησης στη Γερμανία (όταν φυσικά αυτό συμβεί). Χαρακτηριστική ήταν και η φράση ανώτατου στελέχους του ΔΝΤ, το οποίο με έναν κοφτό τρόπο σε σχετική ερώτηση απάντησε: «Με το ελληνικό χρέος θα έχουμε πρόβλημα το 2018». Και νομίζουμε ότι η φράση αυτή φανερώνει τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να υπάρχουν για τη χώρα μας κατά τη διάρκεια του 2018, αν και όλοι ευχόμαστε ένα “happy end”.

 
 
 

Τo ζήτημα των Σκοπίων είναι βασικό για να «κρατήσουνε εν ζωή» οι ξένοι τον Τσίπρα…

Αν και προσωπικά δεν πιστεύουμε ότι είναι τόσοι πολλοί (όσο πιστεύουμε) αυτοί που στα κέντρα αποφάσεων παγκοσμίως ενδιαφέροντα για το ζήτημα επίλυσης του ονόματος των Σκοπίων, αρκετοί είναι αυτοί που διαφωνούν μαζί μας. Και σύμφωνα με αυτήν την προσέγγιση, η λύση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων που όλα δείχνουν ότι θα επιτευχθεί και αυτό με κυβέρνηση Σύριζα, είναι από τους βασικούς λόγους που οι ξένοι θα κρατήσουν πολιτικά «εν ζωή» τον Α. Τσίπρα.

 
 
 

Η χώρα εκσυγχρονίζεται…

Και για να γελάσουμε και λίγο και σε μια «είδηση» που μας είχε ξεφύγει, δε μπορούμε να μην αναφερθούμε στην τελευταία ανάρτηση για το 2017 του κ. Καρανίκα, ενός συμβούλου που απεικονίζει την αλλαγή που συντελείται στο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, σύμφωνα με τον έλληνα πρωθυπουργό. Την... πίστη του λοιπόν στην κάνναβη και τις θεραπευτικές της ιδιότητες επαναβεβαίωσε ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου Νίκος Καρανίκας με την τελευταία του ανάρτηση στα social media για το 2017.   

Αναρτώντας έναν σύνδεσμο που παραπέμπει σε μια ιστοσελίδα που παρουσιάζει όλες τις «επιστημονικές έρευνες του 2017 για την κάνναβη» ο Νίκος Καρανίκας έγραψε στη λεζάντα: «Κόντρα στις δεισιδαιμονίες». 

 
 
 

Ενας γελαστός Πρωθυπουργός

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» ….  Ηρεμος και χωρίς άγχος εμφανίζεται τελευταίως (ή θέλει να εμφανίζεται έτσι) ο Πρωθυπουργός επιμένοντας στη ρητορική του ότι «το 2018 θα είναι η χρονιά μας. Η χρονιά της Ελλάδας. Μετά από 8 χρόνια σηκώνουμε ξανά το κεφάλι. Τελειώνει το 3ο και τελευταίο πρόγραμμα στήριξης, βγαίνουμε από τα μνημόνια. Με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Ανακτά η χώρα τη θέση της στη διεθνή σκηνή». Οσοι συνάντησαν τον κ. Τσίπρα (μετά τις πολυήμερες διακοπές του στη Σερβία) αντίκρισαν έναν γελαστό πρωθυπουργό. Συνεχώς χαμογελά, λέει γνωστά ανέκδοτά του, πειράζει τους συνεργάτες του (ακόμη και τη σύντροφό του ότι δεν ξέρει από τσίπουρα) και γενικά δείχνουν όλα να είναι υπό έλεγχο... Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

nnn

Εντύπωση ωστόσο προκαλούν οι συχνές αναφορές (για άλλους εμμονές) του Αλέξη Τσίπρα ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2019, με την αντιπολίτευση όλο και να αραιώνει το αίτημά της για πρόωρες εκλογές. Κάθε κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά λέει τα ίδια πράγματα: «εκλογές στο τέλος της τετραετίας» και σπανίως οι εκλογές γίνονται στην ώρα τους. Στη ΝΔ ωστόσο δεν θα βρεις ούτε ένα στέλεχος που να μην πιστεύει ότι το 2018 θα είναι εκλογικό έτος. Λέτε;

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....